Annonce
Erhverv

Nye job til fynske direktører: Nordfynsk koncern skifter ud i toppen

Mads Nychel skifter fra Egatec til Senmatic. Arkivfoto: Robert Wengler
Den højteknologiske virksomhed Senmatic i Søndersø skifter direktør, det giver dønninger andre steder på Fyn.

Fyn: Der bliver rokeret rundt på de fynske direktionsgange blandt de mere tekniske virksomheder.

Mads Sckerl fra Svendborg har forladt sit job som administrerende direktør i Senmatic i Søndersø, og det har skabt bevægelser andre steder.

Han kom til virksomheden i februar 2016, da han var kommet hjem til Fyn efter fire år i Shanghai for pumpeproducenten Grundfos. Efter Kina-opholdet bosatte familien sig på Tåsinge, hvor Mads Sckerl var vokset op.

Fra 1. november fik han længere til arbejdet, for da blev han vicepresident i målevirksomheden Kamstrup i Stilling ved Skanderborg. Her er den 51-årige ph.d. i fysik blevet leder af udviklingen og salget af virksomhedens intelligente vandmålere.

Annonce
Mads Sckerl er rykket fra topchefposten i Senmatic til en stilling som vicepresident i Kamstrup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Egatec-chef afløser

I stedet har Senmatic ansat odenseaneren Mads Nychel som administrerende direktør. Han har i de seneste fire år været øverste chef i automationsvirksomhed Egatec i Odense, som især udvikler og fremstiller store anlæg til automatisk pakning og palletering af produkter.

- Jeg har været virkelig glad for mine fire år i Egatec, og jeg er blevet behandlet godt. Men Senmatic er en væsentlig større virksomhed, så det er en stor chance at få et tilbud derfra. Jeg er sikker på, at jeg ville komme til at fortryde, hvis jeg sagde nej, siger Mads Nychel.

Han er tilfreds med, at han har løst to af hans vigtigste opgaver i Egatec, at få udviklet et program af standardprodukter og at få gang i eksport.

- Vi har fået to programmer af standardprodukter, hvor vi tidligere skræddersyede løsninger til hver enkelt kunde. Og så har vi fået 26 forhandlere i 24 lande og en eksportandel på 25 procent i 2018, så jeg synes, at det er lykkedes for mig, siger den afgående chef.

Egatec havde 21 ansatte i 2018, mens der var 92 ansatte i Senmatic-koncernen. Søndersø-virksomheden fremstiller automatik og sensorer til især gartnererhvervet. Det satser desuden på et internationalt salg af LED-belysning til gartnerier.

I 2016 - lidt over en måned efter Mads Sckerls ansættelse - solgte Micro Matic virksomheden til den svenske teknologi-koncern Indutrade.

I Egatec har ejeren, Lars Hansen, igen overtaget ledelsen af virksomheden efter Mads Nychel. Han havde også titlen som administrerende direktør fra 2010 til 2015.

Mads Sckerl er rykket fra topchefposten i Senmatic til en stilling som vicepresident i Kamstrup.
Mads Nychel skifter fra Egatec til Senmatic. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce