Annonce
Erhverv

Nu er det slut med at producere Gammel Dansk i Danmark

Nu er det slut med at producere Gammel Dansk i Danmark

Norsk ejer af De Danske Spritfabrikker flytter mandag produktion af Aalborg Akvavit og Gammel Dansk til Norge.

De små skarpe på frokostbordet vil også fremover hedde Aalborg Akvavit - også kendt som Rød Aalborg. Men nu vil snapsen ikke længere blive produceret i Aalborg. Heller ikke Gammel Dansk vil længere blive produceret i Danmark.

Mandag er det nemlig slut med at producere Aalborg Akvavit og Gammel Dansk i Aalborg, når den sidste sending forlader spritfabrikken i den vestlige del af byen omkring klokken 10, oplyser DR Nordjylland.

- Det er en trist dag, siger Lars Kragelund, der er teknisk direktør i det norske firma Arcus Gruppen, som ejer De Danske Spritfabrikker, til DR Nordjylland.

Spritfabrikken har ligget i Aalborg i 84 år, men for et år siden besluttede Arcus Gruppen at flytte produktionen til Norge. De 14 ansatte på den danske fabrik mister alle deres arbejde. Byens borgmester ærgrer sig.

- Vi siger farvel til en markant industrivirksomhed, som har været en del af Aalborgs brand i mange år. Det tror jeg, at der er mange, som synes, er vemodigt, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg Kommune, til DR Nordjylland.

De norske ejere arbejder på at lave et oplevelsescenter og et mikrodestilleri på området i Aalborg, hvor Spritfabrikken ligger.

Arcus Gruppen overtog Aalborg Spritfabrikker i januar 2013,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce