Annonce
Odense

Nåede aldrig på hospitalet: 53-årig tømrer død med coronavirus

Martin Andersen er født og opvokset i området omkring Paarup Tarup nordvest for Odense. Han har tidligere arbejdet som selvstændig tømrermester, men har i de seneste par år arbejdet hos Tømrermester Egetoft. Privatfoto
53-årige Martin Andersen fra Odense nåede aldrig at blive testet for coronavirus, før den pludselig tog hans liv. - Sørg nu for at komme af sted og blive testet, lyder opfordringen fra den efterladte familie.

- Vi kan ikke få min far tilbage, men vi håber, at hans historie kan være med til at redde andre. Sørg nu for at komme af sted og blive testet, før det er for sent.

Sådan lyder den klare opfordring fra 24-årige Malthe Andersen, efter at hans far Martin Andersen er død af en dobbeltsidet lungebetændelse forårsaget af ny coronavirus.

Martin Andersen nåede aldrig på hospitalet for at blive testet for coronavirus, før han døde i sit hjem i Næsby i de tidlige morgentimer fredag den 27. marts.

Hos familien står man i dag tilbage med en følelse af, at 53-årige Martin Andersen blev ramt af coronavirus på det forkerte tidspunkt.

Det fortæller Martin Andersens storebror, Jimmy Andersen.

- Vi føler, at han blev ramt i den forkerte uge, hvor man stadig skulle have meget svære symptomer for overhovedet at blive testet. I dag tror jeg, at han var nået at blive testet og måske havde haft chancen for at overleve, siger Jimmy Andersen.

Han henviser til den nationale teststrategi, der startede med at være meget restriktiv i forhold til, hvem der blev testet for ny coronavirus. Først for nylig er den begyndt at blive lempet, så flere kan blive testet.

Martin Andersens søn Malthe håber, at hans fars historie måske kan få flere til at tage ny cononavirus og dens symptomer mere alvorligt. Privatfoto

Konsultation over telefonen

Martin Andersens sygdomsforløb startede nærmest samtidigt med, at de første påbud trådte i kraft med lukkede skoler og forbud mod store forsamlinger på mere end 100 mennesker.

Tirsdag den 17. marts valgte Martin Andersen at melde sig syg fra sit arbejde hos Tømrermester Egetoft, efter at han kort forinden havde rådført sig med sin læge, der opfordrede ham til at blive i hjemmekarantæne i fjorten dage.

I hjemmet i Næsby blev han blandt andet hjulpet af sin kæreste Britta Sørensen, der oplevede, hvordan han blev afkræftet, mistede appetitten og nogle nætter sov i en stol for bedre at kunne få luft.

Onsdag den 25. marts ringede Martin Andersen derfor igen til sin læge, men beskeden tilbage var fortsat, at han ikke skulle testes for ny coronavirus, fortæller Britta Sørensen.

- Han fortæller lægen, at han har svært ved at få luft. Til gengæld har han ikke feber og hoster ikke så meget, som han har gjort. Lægen mener, at hans problemer med at få vejret kan skyldes noget psykisk, fordi han spekulerer for meget over det, siger Britta Sørensen, der lyttede med til samtalen.

Annonce

Rammer pludseligt hårdt

Martin Andersen blev derfor ikke sendt på hospitalet for at blive testet for ny coronavirus efter telefonkonsultationen med lægen den 25. marts. I stedet lavede de en aftale om at tale sammen igen to dage efter, men det nåede de aldrig.

Ifølge Britta Sørensen begyndte Martin Andersen ellers at få det bedre i løbet af torsdagen, hvor han begyndte at live lidt op og pjatte med hende. Men fredag morgen gik det galt.

Britta Sørensen havde overnattet hjemme hos Martin, der talte lidt i søvne, da hun tidligt fredag morgen tog ud på en lang gåtur.

Da hun kom tilbage et par timer efter, var Martin død.

Annonce

Fejlede ikke andet

Martin Andersen bliver efter sin død testet positiv for ny coronavirus og er ifølge obduktionserklæringen død af dobbeltsidet lungebetændelse.

Han er dermed iblandt de ganske få danskere under 60 år, der er døde med ny coronavirus. Og blandt de endnu færre under 60 år, der er død med coronavirus uden at døje med andre sygdomme samtidig.

- Så det er ikke kun farligt for ældre mennesker på 80 år, men kan altså også ramme midaldrende folk som min far, som ellers var helt rask. Så kom nu for pokker bare af sted og bliv testet, hvis du har symptomer, siger Malthe Andersen.

Martin Andersen blev bisat fra Paarup Kirke tirsdag den 7. april med en mindre ceremoni for den nærmeste familie.

- Det er selvfølgelig et kæmpe tab for os. Min far var en mand, der havde hjertet på det rette sted og som altid stod klar til at hjælpe mig og min lillesøster, hvis der var noget, vi havde brug for.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Køen vokser - tæt trafik ved Storebæltsbroen

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Odense For abonnenter

Knivstik, tramp og revolvertrussel: En er fængslet - flere søges efter voldsomt overfald i Odense

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Middelfart

Syv navne på stemmesedlen: Radikale præsenterer listen af kandidater til kommunalvalget

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Erhverv

Erhvervsfolk i lycra har dyrket 1,78 millioner kilometer netværk på to hjul

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Hvordan skaffer man et job som nyuddannet? Universitet vil være Kirsten Giftekniv mellem business-studerende og virksomheder

Annonce