Annonce
Odense

Nåede aldrig på hospitalet: 53-årig tømrer død med coronavirus

Martin Andersen er født og opvokset i området omkring Paarup Tarup nordvest for Odense. Han har tidligere arbejdet som selvstændig tømrermester, men har i de seneste par år arbejdet hos Tømrermester Egetoft. Privatfoto
53-årige Martin Andersen fra Odense nåede aldrig at blive testet for coronavirus, før den pludselig tog hans liv. - Sørg nu for at komme af sted og blive testet, lyder opfordringen fra den efterladte familie.

- Vi kan ikke få min far tilbage, men vi håber, at hans historie kan være med til at redde andre. Sørg nu for at komme af sted og blive testet, før det er for sent.

Sådan lyder den klare opfordring fra 24-årige Malthe Andersen, efter at hans far Martin Andersen er død af en dobbeltsidet lungebetændelse forårsaget af ny coronavirus.

Martin Andersen nåede aldrig på hospitalet for at blive testet for coronavirus, før han døde i sit hjem i Næsby i de tidlige morgentimer fredag den 27. marts.

Hos familien står man i dag tilbage med en følelse af, at 53-årige Martin Andersen blev ramt af coronavirus på det forkerte tidspunkt.

Det fortæller Martin Andersens storebror, Jimmy Andersen.

- Vi føler, at han blev ramt i den forkerte uge, hvor man stadig skulle have meget svære symptomer for overhovedet at blive testet. I dag tror jeg, at han var nået at blive testet og måske havde haft chancen for at overleve, siger Jimmy Andersen.

Han henviser til den nationale teststrategi, der startede med at være meget restriktiv i forhold til, hvem der blev testet for ny coronavirus. Først for nylig er den begyndt at blive lempet, så flere kan blive testet.

Martin Andersens søn Malthe håber, at hans fars historie måske kan få flere til at tage ny cononavirus og dens symptomer mere alvorligt. Privatfoto

Konsultation over telefonen

Martin Andersens sygdomsforløb startede nærmest samtidigt med, at de første påbud trådte i kraft med lukkede skoler og forbud mod store forsamlinger på mere end 100 mennesker.

Tirsdag den 17. marts valgte Martin Andersen at melde sig syg fra sit arbejde hos Tømrermester Egetoft, efter at han kort forinden havde rådført sig med sin læge, der opfordrede ham til at blive i hjemmekarantæne i fjorten dage.

I hjemmet i Næsby blev han blandt andet hjulpet af sin kæreste Britta Sørensen, der oplevede, hvordan han blev afkræftet, mistede appetitten og nogle nætter sov i en stol for bedre at kunne få luft.

Onsdag den 25. marts ringede Martin Andersen derfor igen til sin læge, men beskeden tilbage var fortsat, at han ikke skulle testes for ny coronavirus, fortæller Britta Sørensen.

- Han fortæller lægen, at han har svært ved at få luft. Til gengæld har han ikke feber og hoster ikke så meget, som han har gjort. Lægen mener, at hans problemer med at få vejret kan skyldes noget psykisk, fordi han spekulerer for meget over det, siger Britta Sørensen, der lyttede med til samtalen.

Annonce

Rammer pludseligt hårdt

Martin Andersen blev derfor ikke sendt på hospitalet for at blive testet for ny coronavirus efter telefonkonsultationen med lægen den 25. marts. I stedet lavede de en aftale om at tale sammen igen to dage efter, men det nåede de aldrig.

Ifølge Britta Sørensen begyndte Martin Andersen ellers at få det bedre i løbet af torsdagen, hvor han begyndte at live lidt op og pjatte med hende. Men fredag morgen gik det galt.

Britta Sørensen havde overnattet hjemme hos Martin, der talte lidt i søvne, da hun tidligt fredag morgen tog ud på en lang gåtur.

Da hun kom tilbage et par timer efter, var Martin død.

Annonce

Fejlede ikke andet

Martin Andersen bliver efter sin død testet positiv for ny coronavirus og er ifølge obduktionserklæringen død af dobbeltsidet lungebetændelse.

Han er dermed iblandt de ganske få danskere under 60 år, der er døde med ny coronavirus. Og blandt de endnu færre under 60 år, der er død med coronavirus uden at døje med andre sygdomme samtidig.

- Så det er ikke kun farligt for ældre mennesker på 80 år, men kan altså også ramme midaldrende folk som min far, som ellers var helt rask. Så kom nu for pokker bare af sted og bliv testet, hvis du har symptomer, siger Malthe Andersen.

Martin Andersen blev bisat fra Paarup Kirke tirsdag den 7. april med en mindre ceremoni for den nærmeste familie.

- Det er selvfølgelig et kæmpe tab for os. Min far var en mand, der havde hjertet på det rette sted og som altid stod klar til at hjælpe mig og min lillesøster, hvis der var noget, vi havde brug for.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Annonce