Annonce
Faaborg-Midtfyn

Musikgården i Ringe er blevet udsmykket: Camillas ballerina kom op at hænge på muren

14-årige Camilla Gundrosen Pedersen med skitsen af sin ballerina, som ligger i hel figur på jorden, klar til at blive hængt op på muren på Musikgården bag biblioteket i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Børn fra Billedskolen har i samarbejde med kunstner Karsten Auerbach fået deres værker op at hænge som en udsmykning af Musikgården ved Ringe Bibliotek.

Ringe: Camilla Gundrosen Pedersen kigger med et genert smil ned på den store ballerina-figur på den udskårne jernplade, der ligger på fliserne i Musikgården bag biblioteket i Ringe. Den 14-årige pige sammenligner den grønmalede plade med den skitse, hun selv har tegnet i sommer som en del af kunstworkshoppen "Op på muren".

- Jeg fik ideen til at lave en ballerina, og det er sjovt at se, at det nu kommer op at hænge, siger Camilla Gundrosen Pedersen, der bor i Faaborg.

Hun har været en af 10 elever fra Billedskolen, som kunstner Karsten Auerbach og billedskolelærer Iben Warburg har samarbejdet med om udsmykningen af Musikgården. De har arbejdet med projektet i en uge i sommerferien og tre dage i efterårsferien. Gennem arbejde med komposition, lys og farve er de kommet med deres bud på en udsmykning.

Annonce


Jeg fik ideen til at lave en ballerina, og det er sjovt at se, at det nu kommer op at hænge.

Camilla Gundrosen Pedersen


- Børnene er kommet med mange gode ideer, og dem har vi omsat til de otte figurer, der nu kommer op at hænge, siger Karsten Auerbach.

Figurerne er lavet i tre mm tykke jernplader, skåret ud med laserskærer af virksomheden Kami Stål i Faaborg.

Mens to håndværkere i en lift er i gang med at hænge figurerne op mellem vinduerne i den smalle gård, kaster kunstnerne et blik på deres værker.

Ældre har hjulpet til

Også folk, hvis skolegang ligger mange år tilbage, har været involveret i tilblivelsen. Syv frivillige fra foreningen Liv i Stationen har også hjulpet til med det praktiske arbejde.

- Vi har brugt omkring 60 mandetimer på at male og lakere pladerne, siger Lise Pedersen fra Liv i Stationen.

Kunstner Karsten Auerbach, 14-årige Camilla Gundrosen Pedersen fra Faaborg og Lise Pedersen fra Ringe har alle hjulpet til og på forskellige måder været involveret i projektet med at få kunstværkerne op på muren i Musikgården i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard

Udsmykningen skulle egentlig have været præsenteret ved en fernisering med musik og deltagelse af borgmester Hans Stavnsager, men den festlige indvielse blev aflyst på grund af de strammede coronarestriktioner.

I stedet foregik ophængningen stille og roligt over to dage, mens den skarpe oktobersol sang på sidste vers over bibliotekets bagindgang ved Centrumpladsen i Ringe.

Projektet har fået støtte af Den Faberske Fond, og det har fra forløbets start været et centralt omdrejningspunkt, at børn og unge skulle inddrages i processen bag værket.

Camilla og alle andre kan nu nyde udsmykningen, der med sine legende, musiske figurer giver en stemningsfuld oplevelse i Musikgården.

14-årige Camilla Gundrosen Pedersen har lavet en skitse af ballerinaen, som med hjælp fra kunstner Karsten Auerbach er blevet til den figur, der ligger på fliserne foran hende i Musikgården ved Centrumpladsen i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce