Annonce
Kultur

Musik for de døde: Musiker inviterer genfærd til koncert

Ras Bolding afholder 1.maj en koncert for de døde på Magasinet. Foto: Malou Reedorf
Den odenseanske musiker Ras Bolding holder koncert på Magasinet 1. maj, hvor han inviterer et ganske særligt publikum.

Odense: Det seneste år har ikke været nogen let tid for musikere, der stort set ikke har kunne give koncerter på grund af corona.

I takt med genåbningen er der heldigvis snart udsigt til, at spillestederne igen kan åbne, og 1. maj giver den odenseanske musiker Ras Bolding midnatskoncert på Magasinet.

Koncerten afholdes få dage før genåbningen af landets spillesteder, som igen kan slå dørene op for livemusik fra 6. maj.

Annonce

Alligevel vil der være entré for et ganske særligt publikum. Nemlig de døde.

Fordele ved at være død

Idéen opstod, da musikeren funderede over, hvordan man i en coronatid kan give en koncert samtidig med, at man tager hensyn til sikkerheden og de gældende retningslinjer. Med en baggrund i gothkulturen virkede det kun rimeligt, at koncerten afholdes for de døde, og den idé var Magasinet med på.

- Der skal også være lidt ved at være død, mener Ras Bolding, som desuden slår på, at det i en tid med megen debat om inklusion, også i kulturlivet, kun virker rimeligt at betænke de afdøde.

Til koncerten har Ras Bolding udvalgt numre fra sit repertoire, der passer til lejligheden, og han flankeres af musikerne Marie Makaber og Olivia Obskur.


Der skal også være lidt ved at være død.

Ras Bolding


Koncerten filmes, og det er intentionen, at videomaterialet ved en senere lejlighed skal præsenteres som en online-koncert. Således kan nysgerrige selv nærstudere, hvad der måske/måske ikke fanges på kameraerne undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce