Annonce
112

Mistanke: Kattedræber på spil i Rudkøbing

Det er denne type sedel, som Beth Andersen har hængt op på Kragholmvej. Foto: Bjørn Skjærup
I området omkring Kragholmvej er der på det seneste forsvundet flere katte. Ejere er stærk bekymret

RUDKØBING: Frygten og vreden er stor hos flere beboere i området omkring Kragholmvej i Rudkøbing, hvor fem katte på det seneste er forsvundet. Det første tilfælde var for tre uger siden, og siden har uvæsenet taget fart.

- Det er alle sammen voksne, sunde og kastrerede katte, der har en ejer, siger en af de beboere, det er gået ud over, Beth Andersen.

Hun frygter nu, at hendes anden kat, der er af racen Maine Coon, også forsvinder på mystisk vis.

Hverken hos Kattens Værn, Dyrenes Beskyttelse eller hos forskellige internater, som Beth Andresen har været i kontakt med, har man hørt eller set noget til de fem forsvundne katte.

Frygten har fået hende til at hænge sedler op, der efterlyser nogen, som måtte vide noget. Selv har hun og flere andre af de forsvundne kattes ejere en mistanke om, hvad der kan være sket. En mistanke, som de dog ikke kan dokumentere, og derfor ikke vil stå frem i avisen med.

Politiet er dog blevet kontaktet.

- Jeg har haft fat i politiet, og de fortæller, at jeg skal indgive en anmeldelse. Det regner jeg med at gøre enten i dag eller i morgen, fortæller Beth Andersen.

Annonce
På bare tre uger er fem katte forsvundet sporløst i Rudkøbing. Ejere er stærkt bekymret. Foto: arkiv
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce