Annonce
Middelfart

Middelfarts borgmester blev vaccineret på dag ét - med de første plejebeboere: Var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd var med for at overvære, da de første vacciner kom til ældrecentrene Skovgade og Fænøsund den 31. december. Foto: Mads Dalegaard
Borgmester Johannes Lundsfryd (S) modtog første vaccinestik den 31. december, samtidig med de første plejehjemsbeboere i kommunen. Han var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Nordvestfyn: Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd (S) blev ikke vaccineret i januar, som han fredag sagde til Fyens Stiftstidende.

Han modtog første stik den 31. december - den første dag man begyndte at vaccinere kommunens plejehjemsbeboere. Det bekræfter Irene Ravn Rossavik, social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune, idet hun fortæller, at det var samme dag, som avisen tidligere var til stede for at dække vaccinernes ankomst.

Fredag fortalte Johannes Lundsfryd, at han havde fået vaccinen i januar, men at han ikke kunne huske præcis hvornår. Men nu står det altså klart, at det har været dag ét, hvor de første vacciner blev givet på Ældrecenter Skovgade, og hvor borgmesteren var ude for at overvære den store dag.

Annonce

Derfor blev han heller ikke kaldt ind, som det fremgik af Fyens Stiftstidendes artikel fredag på baggrund af interviews med borgmesteren og sundhedsdirektøren. Han blev spurgt på stedet.

- Han var der allerede, fordi det også var en stor oplevelse for ham, da vi gik i gang med vaccinationerne. Han blev simpelthen grebet i armen, da der var en vaccine i overskud, og vi ikke havde flere (at give den til, red.) og spurgt, om han ikke ville have den, forklarer Irene Ravn Rossavik.

At der var vacciner i overskud skyldes, at man kunne trække flere vacciner op end beregnet. Derfor stod kommunen med en del ekstra vacciner, der skulle bruges.

Var der ikke andet sundhedspersonale, man kunne give den overskydende vaccine til?

- Jeg kan love dig for, at vi ringede sundhedspersonale ind. Vi ringede løbende hele dagen både fra det ene plejehjem og det andet plejehjem og fik til sidst meldinger om, at de ikke ikke havde flere at ringe ind, forklarer Irene Ravn Rossavik og uddyber:

- Vi havde ledere, der stod kontinuerligt og ringede og ringede til medarbejdere, der fik tilbudt vacciner. Vi havde nattevagter, der kom kørende ind og i hvert fald ikke havde sovet i ret lang tid, fordi de da gerne ville vaccineres.

Fik alle, også personalet, på plejehjemmet vaccinen?

- Ja da, absolut. De var talt med.

Dem, der modtog det første stik spontant den 31. december, modtog andet stik i forbindelse med, at de planlagte vaccinerede plejehjemsbeboere skulle have deres.

Var på en liste

Fredag forklarede Irene Ravn Rossavik, at Johannes Lundsfryd dog også allerede stod på en liste over personer med samfundskritiske funktioner.

- Den liste, jeg kan læse mig til, at man snakker noget om, har været helt tilbage i starten, inden vaccinerne begyndte. Der blev vi i kommunerne bedt om at lave medarbejderlister herunder lister med samfundskritiske funktioner, forklarer hun lørdag og slår fast, at borgmesteren blev vaccineret den 31., fordi han var til stede, men at kommunen på det tidspunkt betragtede ham som en relevant person at vaccinere.

Som avisen også beskrev i går, fandt man dog senere ud af, at det ikke var den rigtige kategori at placere borgmesteren i.

Kommunen har stadig lister over medarbejdere, de kan ringe til, hvis der er ekstra vacciner. Det kan for eksempel være aften- og nattevager fra hjemme- og sygeplejen, som står standby ved telefonen til, hvis en ekstra vaccine skulle opstå.

Irene Ravn Rossavik har ikke kendskab til, at andre direktører i kommunen skulle have fået vaccinen i forlængelse af deres stilling i kommunen.

Avisen ville gerne have spurgt Johannes Lundsfryd, hvorfor han ikke fortalte fredag, at det var den 31. december, han blev vaccineret.

Vi ville også gerne have spurgt, om han var bekendt med, at han blev betragtet som en oplagt person at give overskudsvacciner til, da han mødte op på plejecentret, samt hvordan han har det med, at han modtog vaccinen sammen med sårbare borgere i gruppe 1.

Han skriver dog i en sms, at han ikke ønsker at stille op til interview, men henviser til avisens artikel fredag samt sit efterfølgende Facebook-opslag, hvor han blandt andet skriver, at han er "flov" over sin beslutning.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Nordfyn For abonnenter

Svømmehal og spillested midt i skoven: Det gamle mejeri i Rue tager form

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Otte ud af ti overvejer at forlade jobbet: Hårde arbejdsvilkår presser ambulancereddere - Odense er særligt ramt

Odense For abonnenter

Nomineret til Danmarks bedste bager: Fødevarekontrollen fandt ekskrementer og gnavemærker i marengs

Erhverv

Nikotinposer kan spare samfundet for milliarder, mener fabrikant: Men... skal en afhængighed erstatte en anden?

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med Elvis som fan, ABBA, giftige nordfynske overhåndsserver og ildløs i madvognen

Faaborg-Midtfyn

Én faktor betyder 'alverden', konkluderer valgforsker: Se kortet her - sådan stemte du og dine naboer sidste gang

Sport For abonnenter

Denmark Open slår flot med halen i Odense Idrætshal - alle drømte om en finale mellem Momota og Axelsen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Kerteminde

Dragefestival - Drageoptog fra Fjord&Bælt og masser af aktiviteter

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Skilsmisse førte til lammende sorg: Trine fik et øksehug i hjertet, der aldrig forsvinder

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Nyborg For abonnenter

Helt til grin: Komiker tager gas på Nyborg Slot

Annonce