Annonce
OB

Marco Lund har bidt sig alvorligt fast

OB's cheftræner Jakob Michelsen takker Marco Lund for præstationen i Lyngby. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
OB-stopper er mere end tilfreds med sine seneste præstationer, som han kalder de bedste i den tid, han har været i klubben.
Annonce

FODBOLD: Midt i skadesregnen, der har revet Oliver Lund, Alexander Juel Andersen og Kasper Larsen med i faldet, så har Marco Lund bidt sig fast som en regulær borg i det fynske forsvar.

Angriberne hos Sønderjyske og Lyngby er blevet ædt op af den fysiske stærke og hurtige mand fra vestjyske Ansager.

- Selvfølgelig føler jeg, at jeg har bidt mig fast. I de sidste tre af fire kampe har jeg spillet mit måske bedste i hele den tid, jeg har været i klubben. Det viser statistikkerne også, og det vil jeg holde fast i. Jeg har lagt en standard, som jeg ikke vil falde ned fra, for det må være den nye standard for mig og for holdet, siger Marco Lund efter søndagens meget korte træning i Nyborg Idrætspark, hvor kun 13 markspillere deltog.

Marco Lund har spillet for OB, siden han skiftede fra Esbjerg i januar 2018 og har papir på en kontrakt frem til sommeren 2021. Han skiftede fra Esbjerg for ikke at sidde på bænken.

Annonce

Tendens bekræftet

- Vi fik lukket ned mod både Sønderjyske og Lyngby, og vi er vendt tilbage til vores normale stabilitet efter vores dårlige præstation mod Silkeborg. Vi har haft en base, hvor vi bortset fra den kamp, ikke har lukket mange mål ind. Det har været dejligt at få bekræftet den tendens i de seneste kampe, siger Marco Lund til Sport Fyn.

Han er godt klar over, at sæsonen ikke har været en lang dans på roser.


I de sidste tre af fire kampe har jeg spillet mit måske bedste i hele den tid, jeg har været i klubben

Marco Lund


- Den har været præget af op- og nedture. Efter en god start fik en dårlig periode i efteråret, som vi har måttet tage tæskene for. Så kom den der Silkeborg-kamp, men så har vi slået hårdt tilbage, men det har været meget op og ned. Vi var mange, der tænkte, "hvad fanden sker det lige" under kampen mod Silkeborg, mener Marco Lund.

- Der må have været pres på efter den kamp?

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det havde der ikke været. Puljen var jo pludselig helt åben igen. Vi havde kniven på struben, og vi ville ikke igen levere en sådan præstation, hvor man godt kan begynde at tvivle på egne evner, med det fik vi pakket godt ned for. Men selvfølgelig var vi presset. Det vidner dog om stærk karakter, at vi kunne levere to stærke præstationer bagefter.

Han er også en af dem, der har været ramt af skader i sæsonens løb.

- Jeg var ret meget skadet i efteråret, men valgte så alligevel at spille, og der betalte jeg så for i starten af i år. Der var problemer, men en gang imellem må man tage en for holdet så godt, som man nu kan. Det er ingen hemmelighed, at jeg spillede uden at være helt klar, men jeg har valgt træde til, når der var brug for det, siger Marco Lund.

Annonce

Plaster på såret

- Det har ikke været optimalt med det antal skader, der har været gennem en længere periode. Men dem, der er kommet ind, har virkelig steppet op de seneste kampe. Om det har kostet top seks? Der har været flere ting   og selv om flere har været klar på et tidspunkt, har det ikke været godt nok. Det har vi kigget på og arbejder nu på at slutte stærkt af og komme tilbage i næste sæson.

- Nu skal vi lige have lukket nedrykningsspillet, før vi kan tillade os at kigge fremad. Det har vi nu tre kampe til at få styr på. Så må vi tage den derfra. Men OB er en storklub med ambitioner, og vi synes selv, at vi har en rigtig god trup, der er til mere og kan spille med, hvor det er sjovt. Nu må vi se, om vi kan slutte sæsonen af med et lille plaster på såret, siger Marco Lund og taler inddirekte om den syvendeplads, der kan give adgang til en knald-eller-fald-kamp mod nummer tre på udebane om en sidste Europa-plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce