Annonce
Indland

Lotte Bundsgaard forlader S

Den fynske stemmesluger, Lotte Bundsgaard, har i stilhed forladt Socialdemokraterne. - Jeg er journalist nu, og som journalist skal man ikke skilte med, hvor man er medlem, siger hun til Stiftstidende.

Tidligere fynsk stemmesluger og minister har meldt sig ud - hun afviser at udtale sig.

I al hemmelighed har Socialdemokraternes store fynske stemmesluger, Lotte Bundsgaard, skrottet partibeviset. Bevæggrundene holder hun for sig selv.

- Det kommer ikke andre mennesker ved. Jeg er journalist nu, og som journalist skal man ikke skilte med, hvor man er medlem. Man skal være objektiv, og der er ingen grund til at oplyse, om man er medlem af Greenpeace eller et politisk parti, siger hun.

Lotte Bundsgaard er for tiden i praktik på TV 2/Fyn som led i sin uddannelse som journalist.

Udmeldelsen kommer bag på både formanden for Socialdemokraterne i Odense og gruppeformanden på Christiansborg.

- Jeg har ikke hørt det før, men set i lyset af det job, hun har i dag, kan det måske være fornuftigt for at undgå at blive skudt i skoene, at hun har en politisk dagsorden, siger Leif Knudsen, der er formand for sit parti i Odense.

Også gruppeformand Carsten Hansen ser udmeldelsen som en konsekvens af den tidligere ministers nye job og peger på, at man har set det samme ske, når andre politikere er gået ind i medieverdenen.

Annonce

Ingen krav fra tv-station

Hendes nuværende chef på TV 2/Fyn, direktør Ove Mulvad, har ikke stillet krav om, at den kendte politiker skulle gøre sig fri af partibindingen.

- Hvis jeg begyndte at blande mig i, hvor mine medarbejdere var organiseret, ville jeg overtræde grundloven, siger han.

Han havde ikke betænkeligheder ved at ansætte hende, selv om det var kendt, at hun var et fremtrædende medlem af et parti.

- Vi havde da overvejelserne om, hvorvidt det var klogt eller ej, men vi kom frem til, at det var der ingen problemer i. Af det journalistiske arbejde hun laver hos os fremgår det klart, at hun ikke gør det som medlem af noget parti, siger Ove Mulvad.

På Syddansk Universitet sidder lederen af journalistuddannelsen og glæder sig over Lotte Bundsgaards skridt.

- Hun viser, at hun vil være journalist med hud og hår, og at hun tager sin nye profession så alvorligt, at hun vil gøre meget for at undgå potentielle interessekonflikter, siger Troels Mylenberg.

Skåner sit gamle parti

- Hvis hun vil markere sin uafhængighed af partiinteresser, ville det vel være mere logisk, at hun sagde åbent, at hun nu står uden for alle partier?

- Jeg tror, at der kan ligge en pointe i, at Socialdemokraterne har problemer nok for tiden, og at en tidligere minister og politisk ordfører melder sig ud af partiet er ikke ligefrem noget, der markerer, at Socialdemokraterne er på vej ud af den nuværende krise, siger Troels Mylenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce