Annonce
Indland

Lotte Bundsgaard forlader S

Den fynske stemmesluger, Lotte Bundsgaard, har i stilhed forladt Socialdemokraterne. - Jeg er journalist nu, og som journalist skal man ikke skilte med, hvor man er medlem, siger hun til Stiftstidende.

Tidligere fynsk stemmesluger og minister har meldt sig ud - hun afviser at udtale sig.

Annonce

I al hemmelighed har Socialdemokraternes store fynske stemmesluger, Lotte Bundsgaard, skrottet partibeviset. Bevæggrundene holder hun for sig selv.

- Det kommer ikke andre mennesker ved. Jeg er journalist nu, og som journalist skal man ikke skilte med, hvor man er medlem. Man skal være objektiv, og der er ingen grund til at oplyse, om man er medlem af Greenpeace eller et politisk parti, siger hun.

Lotte Bundsgaard er for tiden i praktik på TV 2/Fyn som led i sin uddannelse som journalist.

Udmeldelsen kommer bag på både formanden for Socialdemokraterne i Odense og gruppeformanden på Christiansborg.

- Jeg har ikke hørt det før, men set i lyset af det job, hun har i dag, kan det måske være fornuftigt for at undgå at blive skudt i skoene, at hun har en politisk dagsorden, siger Leif Knudsen, der er formand for sit parti i Odense.

Også gruppeformand Carsten Hansen ser udmeldelsen som en konsekvens af den tidligere ministers nye job og peger på, at man har set det samme ske, når andre politikere er gået ind i medieverdenen.

Annonce

Ingen krav fra tv-station

Hendes nuværende chef på TV 2/Fyn, direktør Ove Mulvad, har ikke stillet krav om, at den kendte politiker skulle gøre sig fri af partibindingen.

- Hvis jeg begyndte at blande mig i, hvor mine medarbejdere var organiseret, ville jeg overtræde grundloven, siger han.

Han havde ikke betænkeligheder ved at ansætte hende, selv om det var kendt, at hun var et fremtrædende medlem af et parti.

- Vi havde da overvejelserne om, hvorvidt det var klogt eller ej, men vi kom frem til, at det var der ingen problemer i. Af det journalistiske arbejde hun laver hos os fremgår det klart, at hun ikke gør det som medlem af noget parti, siger Ove Mulvad.

På Syddansk Universitet sidder lederen af journalistuddannelsen og glæder sig over Lotte Bundsgaards skridt.

- Hun viser, at hun vil være journalist med hud og hår, og at hun tager sin nye profession så alvorligt, at hun vil gøre meget for at undgå potentielle interessekonflikter, siger Troels Mylenberg.

Annonce

Skåner sit gamle parti

- Hvis hun vil markere sin uafhængighed af partiinteresser, ville det vel være mere logisk, at hun sagde åbent, at hun nu står uden for alle partier?

- Jeg tror, at der kan ligge en pointe i, at Socialdemokraterne har problemer nok for tiden, og at en tidligere minister og politisk ordfører melder sig ud af partiet er ikke ligefrem noget, der markerer, at Socialdemokraterne er på vej ud af den nuværende krise, siger Troels Mylenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce