Annonce
Odense

Lige over for stadion: Nyt hellested klar i Bolbro

Sådan ser det ud, det nye hellested i Bolbro. Her kan brugerne sidde i tørvejr, og der er indrettet toiletter på bagsiden af den storte bygning. Foto: Ulrik Sass
Et nyt hellested til socialt udsatte i Bolbro er nu klar til brug. Det indvies officielt i august.

Bolbro: Så er det helt færdigt, det nye hellested for socialt udsatte på hjørnet lige over for Richard Møller Nielsens Plads ved Odense Stadion.

Hellestedet er en del af områdefornyelsen for Bolbro og har kostet omkring 350.000 kroner.

I planen for områdedefornyelsen har man blandt andet ønsket at gøre noget ved, at en del socialt udsatte opholder sig på gaden, hvilket nogen oplever som utrygt.


Håbet er, at vi kan gøre det bedre socialt og sundhedsmæssigt for nogle virkeligt udsatte mennesker i Bolbroområdet.

Rådmand Brian Dybro (SF)


En del af de byrum og småsteder, som de socialt udsatte tidligere har brugt i Bolbro, er forsvundet i forbindelse med anlæggelse af letbanen. Så for at give dem et nyt, trygt sted at være, har kommunen fundet et nyt hellested med pissoir til mænd og kvinder og et overdækket åbent rum, hvor folk kan sidde og fx ryge i læ for regnen.

Annonce

Ny varmestue tæt på

Hellestedet ligger meget tæt på Stadionvej 47, som er udset til at skulle være ny varmestue, hvis ellers politikerne kan finde pengene til projektet senere i år.

Det hidtidige værested i Bolbro, Mælkevejen, lukkede i sommeren 2019. Siden er Kirkens Korshær kommet til og driver nu det midlertidige varmestuetilbud i de samme lokaler, ejet af boligforeningen, på Højstrupvej.

Med den nye varmestue og hellestedet er håbet at revitalisere arbejdet med de socialt udsatte i Bolbro, som er et af Fyns fattigste områder. I dag gør mange af de udsatte beboere nemlig brug af væresteder og behandlingstilbud i centrum.

Som rådmand Brian Dybro (SF) tidligere har fortalt her i avisen:

- Målet med den nye varmestue er at få lavet et bedre værested og få kontakt med en større gruppe af socialt udsatte, som vi i dag ikke har den store kontakt med. Her vil vi give dem et sted, hvor de kan være, som de er, men også kan få hjælp til de forandringer, de gerne vil lave i deres liv. Håbet er, at vi kan gøre det bedre socialt og sundhedsmæssigt for nogle virkeligt udsatte mennesker i Bolbroområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce