Annonce
Assens

Efter stor politiaktion i Assens: 35-årig anholdt - oversavet jagtgevær fundet

Fredag afspærrede politiet en del af Assens by, da et større opbud af betjente var i færd med at løse en "trusselssituation".
Annonce

Assens: Der udspillede sig en større politiaktion i Assens by fredag eftermiddag og først på aftenen.

Politiet kørte ved middagstid på en anmeldelse fra en adresse i Ramsherred. Det udløste i løbet af eftermiddagen en større alarm, hvor både ambulance, lægebil samt politiets forhandlere, hundepatrulje, civilbetjente samt sværtbevæbnede betjente med skjold, hjelme og geværer ankom til stedet.

Et større område blev spærret af omkring Ladegårdsgade, Havnegade, Toftevej og Ramsherred.

Fyns Politi betegnede i første omgang sagen som en alvorlig trusselssag, og klokken 17.21 lykkedes det politiet at få en 35-årig mand anholdt uden større dramatik.

- Alt er forløbet stille og roligt. Vedkommende, det drejer sig om, er kommet frivilligt ud, sagde politiets vagtchef Ehm Christensen umiddelbart efter.

Politiet var massivt til stede i Assens by fredag eftermiddag, hvor det store skyts blev taget i brug. Foto: Daniel Kofoed.

Den 35-årige bor ifølge vagtchefen på adressen. Han skulle ifølge politiet havde fremsat trusler mod en tidligere samlever.

Annonce

Fandt skydevåben

Efter anholdelsen ransagede politiet adressen. Her fandt man et oversavet jagtgevær.

- Alene på besiddelsen af våbnet så skal han fremstilles i grundlovsforhør i morgen (lørdag, red.), fortalte vagtchefen fredag aften ved 20.30-tiden.

Vagtchefen forklarede, at man er ved at undersøge andre forhold omkring episoden. Også om der undervejs er fremsat trusler mod politifolkene på stedet.

Udover en større politistyrke så deltog den psykiatriske udrykningstjeneste (FUT) også i aktionen, der i det store hele forløb stille og roligt.

- Fuldstændig. Vi havde forhandlere på stedet - det har vi altid i sådan nogle situationer. De havde en god og lang dialog med vedkommende, og det ender med, at han kommer ud udramatisk, pointerede vagtchefen.


Vi havde forhandlere på stedet - det har vi altid i sådan nogle situationer. De havde en god og lang dialog med vedkommende, og det ender med, at han kommer ud udramatisk

Ehm Christensen, vagtchef


Adressen i Ramsherred ligger få skridt fra den genåbnede Assens Arrest, der kan huse op mod 27 arrestanter. Der gik på et tidspunkt rygter om, at politiaktionen kunne have noget at gøre med en hændelse i arresten, men det blev afvist i løbet af fredagen.

Politi og ambulance massivt til stede i Assens fredag eftermiddag. Foto: Daniel Kofoed
Da mørket sænkede sig, så blev politiaktionen i Assens afsluttet - efter omkring 3,5 time. Foto: Daniel Kofoed.
Politi og ambulance massivt til stede i Assens fredag eftermiddag. Foto: Daniel Kofoed
Politiaktion i Assens. Foto: Martin Kloster
Der er flere politibetjente til stede i Assens fredag eftermiddag ved en trusselssituation. Foto: Daniel Kofoed
Ramsherred ved Minibyen. Foto: Daniel Kofoed


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce