Annonce
Erhverv

Langelandsk firma i modvind: Hævder at kunne fjerne corona-virus med luftrenser

Annoncen her får hårde ord med på vejen. Eksperter er skeptiske, og det halter da også med dokumentationen for, at luftrenseren kan, hvad der loves.
I en annonce hævder langelandske Air-Tech, at firmaets luftrenser kan fjerne corona-virus fra luft og overflader. Dokumentationen halter, og ifølge mediet Mandag Morgen er eksperter skeptiske.

Rudkøbing: "Dansk produkt fjerner corona-virus fra luft og overflader".

Det er budskabet i en annonce, som firmaet Air-Tech havde indrykket i avisen Politiken fredag i sidste uge. Der er tale om en luftrenser, som ifølge annoncen har den eftertragtede egenskab, og Mandag Morgen har set nærmere på, om det nu også kan passe.

Konklusionen er, at det kan det næppe.

Flere forskere, som mediet har talt med, stiller sig stærkt tvivlende over for annoncens budskab og hæfter sig ved manglen på dokumentation, og Dorthe Grossen, der er afdelingslæge på Børneafdelingen på Odense Universitetshospital og klinisk lektor ved SDU, kalder i Mandag Morgens artikel annoncen for "plattenslageri".

Annonce

Producent afviser kritik

Selskabet Jimco A/S deler adresse med Air-Tech og producerer den omstridte luftrenser, og Jimco-ejer Jimmi Kjølby Larsen fastholder over for Mandag Morgen, at det har den beskrevne egenskab. Om end han erkender, at han ikke kan dokumentere, at den også virker over for den nye coronavirus.

- Det kan vi så ikke vide med 100 procents sikkerhed, fordi vi ikke kan få evidensen, men jeg ved, at den bliver slået ihjel, siger Jimmy Kjølby Larsen til Mandag Morgen.

Overbevist om apparatets evner er Politikens redaktør, Christian Jensen, til gengæld ikke, og han fortryder, at annoncen har fundet vej til den landsdækkende avis' spalter.

"Dybt beklagelig fejl. Vi undskylder både her og i avisen mandag", skrev han på Twitter søndag.

Hos Air-Tech henviser direktør og ejer Marlene Olsen til Jimco og Jimmy Kjølby Larsen for yderligere kommentarer. Vi arbejdet på at få ham i tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce