Annonce
Erhverv

Lærlinge har noget at skulle have sagt

Victor Storm er i lære som rustfast klejnsmed hos Jeros.

En tæt samarbejde mellem lærlinge og svende gør metal-virksomheden Jeros til et godt sted at komme i lære, muener lærlingene. Og de udlærte er glade for dem.

Annonce

At Jeros er nomineret til at modtage Dansk Industris pris, DI Prisen 2018, kommer ikke som en overraskelse for virksomhedens lærlinge. Alle lærlinge får tildelt en svend som mentor - og det er vigtigt for en god læreplads.

- Det, at jeg har en mentor, betyder, at jeg altid har et sted og gå hen med mine spørgsmål. Det er vigtigt at have en erfaren læremester i nærheden, når man skal udvikle sig fagligt, siger Emil Jeppesen, der er halvvejs i sin uddannelse til klejnsmed.

Én af de ældre medarbejdere, som Emil til daglig kan læne sig op af, er Claus Paaske. Han har været mere end 10 år på Jeros. Og han gør, hvad han kan, for at Emil og de andre lærlinge får en god ballast med fra virksomheden, der producerer store opvaskemaskiner til industrien.

Annonce

Lytter til lærlinge

- Hvis lærlinge har ansvarsfølelse, får de frie hænder til at lære en masse selv. I firmaet er der generelt en positiv tone, når det gælder lærlinge - vi er glade for at arbejde sammen med dem, siger Claus Paaske.

Jeros er nomineret til Dansk Industris pris, fordi virksomheden prioriterer at uddanne lærlinge og forsøger at sætte mere fokus på erhvervsuddannelser. Det er hovedsageligt industri-teknikere, klejnsmede samt lager- og logistikelever, der kommer i praktik hos virksomheden i Ringe.

Én af industri-teknikerne er Joakim Selchau, der behandler det stål, der bruges til at producere en færdig opvasker.

- Mange af de steder, hvor mine studiekammerater har en læreplads, er det kæft trit og retning. De har ikke et ord at skulle have sagt, men her bliver der lyttet til os lærlinge, siger Joakim, der tager sin svendeprøve til november.

Annonce

Frihed under ansvar

I 2016 blev der vedtaget en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som betyder, at en virksomhed skal tage et vist antal lærlinge. Jeros er forpligtet til at 0,67 lærlinge, men har alligevel ni lærlinge ansat.

Ét af de steder i virksomheden, som lærlingene gerne vil forbi i deres læretid, er hos smeden John Skov Madsen. Han står blandt andet for at udvikle nye produkter til sortimentet.

- Hvis du beviser, at du kan arbejde, er der ingen, der kommer og siger noget til dig. Det er frihed under ansvar. Og det værdsætter alle her i produktionen - både lærlinge og udlærte, siger John Skov Madsen.

Udover Jeros er Grundfos, Jensen Denmark, Lindpro og netIP også nomineret til DI Prisen for deres arbejde med at få flere i lære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bil endte i elskab

Fyn

Bryggeren er bitter på Trump: Eddie holder sig væk fra et anspændt USA det næste stykke tid

USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Leder For abonnenter

Avisen mener: Til lykke til Joe og Kamala - og USA

Annonce