Annonce
Odense

Kommunal topchef stopper efter hård kritik af budgetrod

Er det reelt en fyring? Det ønsker ingen at svare på, men faktum er, at Morten Jessen Madsen ikke længere skal være familie- og velfærdschef i Odense Kommune. Arkivfoto: Odense Kommune
Det er ikke længere Morten Jessen Madsen, der skal stå i front for anbringelsesområdet i Odense Kommune. Efter eksterne analyser har afleveret alvorlig kritik af blandt andet manglende budgetstyring, fratræder han sin stilling med udgangen af juni.

Efter to eksterne rapporter ovenpå gentagne budgetoverskridelser har rettet en massiv kritik af forholdene i Børn- og Ungeforvaltningens afdeling for anbringelser og forebyggende hjælp, stopper afdelingens øverste chef.

Det oplyser Odense Kommune i en kortfattet meddelelse:

"Børn- og Ungeforvaltningen og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse indgået aftale om, at Morten Jessen Madsen fratræder sin stilling med udgangen af juni 2020".

Annonce

Først konkluderede konsulentbureauet Rambøll, at der mangler både tillid og samarbejde mellem de forvaltninger, som skal støtte udsatte børn og unge. Og senest har rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konstateret, at "budgetterne som redskab reelt set er uden relevans for den daglige styring" i dele af Børn- og Ungeforvaltningen.

Politikere har kaldt det både grelt, en gyser, helt uacceptabelt og den voldsomste rapport, de har læst. Og nu er den øverste chef på området altså fortid.

Sagen kort

  • Efter i flere år at have sparet millioner på både skoler og daginstitutioner for at få budgetterne til at nå sammen på anbringelsesområdet besluttede politikerne sidste år at få eksterne konsulentøjne på det, der kaldes det specialiserede socialområde, og som også dækker hjælpen til blandt andet sindslidende og børn og voksne med handicap.
  • En stigende mængde borgere har brug for kommunal hjælp, og budgetoverskridelserne på det samlede specialiserede socialområde når i år - på nuværende tidspunkt - op over 120 millioner kroner. Heraf kommer de 78 millioner fra Børn- og Ungeforvaltningen.
  • Foreløbig har politikerne fundet en engangsbeløb på 100 millioner til at dække den største del af dettes års budgethul, og så skal der ved efterårets budgetforhandlinger - og med de eksterne rapporter på bordet - findes varige løsninger.

Camilla Nowak Kirkedal, der er konstitueret direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, ønsker imidlertid ikke at bekræfte, hvorvidt fratrædelsen er en direkte konsekvens af de kritiske rapporter.

- Børn- og Ungeforvaltningen og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse indgået aftale om, at Morten Jessen Madsen fratræder sin stilling, siger hun.

Er der tale om en fyring?

- Børn- og Ungeforvaltningen og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse indgået aftale om, at Morten Jessen Madsen fratræder sin stilling, gentager direktøren.

Ingen kommentarer

Heller ikke børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) eller den nu afgående familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen ønsker at uddybe fratrædelsen.

- Der er i gensidig forståelse lavet en aftale om, at jeg fratræder. Yderligere kommentarer har jeg ikke, siger Morten Jessen Madsen.

Han har siden 2016 været Odense Kommunes familie- og velfærdschef og kom til Odense fra en stilling som vicedirektør for velfærd i Assens Kommune.

Det har endnu ikke været muligt at få oplyst, hvor mange penge fratrædelsesaftalen koster Odense Kommune.

Foreløbig er det sundhed- og forebyggelseschef Sonja Serup Hansen, der overtaget ansvaret som chef for Familie og Velfærd, indtil der er fundet en ny, varig løsning.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Letbanens åbning vaklede i ugerne før valget: Comsa havde meldt ud, at tidsplanen ikke holdt

Assens For abonnenter

Der er i 2021 søsat planer, der kan skabe over 200 nye boliger i området: - Det er lidt vanvittigt

Erhverv

Pakkerne hober sig op: Kom nu og hent dem

Nordfyn For abonnenter

Udvalgsformand om kæmpe udvidelse: - Landbruget har altså bare en særstatus i den slags sager

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Kerteminde For abonnenter

Mystisk støj kan være skadelig: Nu skal brummende lyd undersøges

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Kerteminde

Øv, øv, øv: Søren var i god tro, men vinduer er ulovlige og skal skiftes

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Livsstil

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

Erhverv

Claus klar til at sætte sin jord under vand for at redde klimaet: Men vi skal jo lige være enige om prisen først

Annonce