Annonce
Odense

Kommunal topchef stopper efter hård kritik af budgetrod

Er det reelt en fyring? Det ønsker ingen at svare på, men faktum er, at Morten Jessen Madsen ikke længere skal være familie- og velfærdschef i Odense Kommune. Arkivfoto: Odense Kommune
Det er ikke længere Morten Jessen Madsen, der skal stå i front for anbringelsesområdet i Odense Kommune. Efter eksterne analyser har afleveret alvorlig kritik af blandt andet manglende budgetstyring, fratræder han sin stilling med udgangen af juni.
Annonce

Efter to eksterne rapporter ovenpå gentagne budgetoverskridelser har rettet en massiv kritik af forholdene i Børn- og Ungeforvaltningens afdeling for anbringelser og forebyggende hjælp, stopper afdelingens øverste chef.

Det oplyser Odense Kommune i en kortfattet meddelelse:

"Børn- og Ungeforvaltningen og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse indgået aftale om, at Morten Jessen Madsen fratræder sin stilling med udgangen af juni 2020".

Først konkluderede konsulentbureauet Rambøll, at der mangler både tillid og samarbejde mellem de forvaltninger, som skal støtte udsatte børn og unge. Og senest har rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konstateret, at "budgetterne som redskab reelt set er uden relevans for den daglige styring" i dele af Børn- og Ungeforvaltningen.

Politikere har kaldt det både grelt, en gyser, helt uacceptabelt og den voldsomste rapport, de har læst. Og nu er den øverste chef på området altså fortid.

Sagen kort

  • Efter i flere år at have sparet millioner på både skoler og daginstitutioner for at få budgetterne til at nå sammen på anbringelsesområdet besluttede politikerne sidste år at få eksterne konsulentøjne på det, der kaldes det specialiserede socialområde, og som også dækker hjælpen til blandt andet sindslidende og børn og voksne med handicap.
  • En stigende mængde borgere har brug for kommunal hjælp, og budgetoverskridelserne på det samlede specialiserede socialområde når i år - på nuværende tidspunkt - op over 120 millioner kroner. Heraf kommer de 78 millioner fra Børn- og Ungeforvaltningen.
  • Foreløbig har politikerne fundet en engangsbeløb på 100 millioner til at dække den største del af dettes års budgethul, og så skal der ved efterårets budgetforhandlinger - og med de eksterne rapporter på bordet - findes varige løsninger.

Camilla Nowak Kirkedal, der er konstitueret direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, ønsker imidlertid ikke at bekræfte, hvorvidt fratrædelsen er en direkte konsekvens af de kritiske rapporter.

- Børn- og Ungeforvaltningen og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse indgået aftale om, at Morten Jessen Madsen fratræder sin stilling, siger hun.

Er der tale om en fyring?

- Børn- og Ungeforvaltningen og familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen har i gensidig forståelse indgået aftale om, at Morten Jessen Madsen fratræder sin stilling, gentager direktøren.

Annonce

Ingen kommentarer

Heller ikke børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) eller den nu afgående familie- og velfærdschef Morten Jessen Madsen ønsker at uddybe fratrædelsen.

- Der er i gensidig forståelse lavet en aftale om, at jeg fratræder. Yderligere kommentarer har jeg ikke, siger Morten Jessen Madsen.

Han har siden 2016 været Odense Kommunes familie- og velfærdschef og kom til Odense fra en stilling som vicedirektør for velfærd i Assens Kommune.

Det har endnu ikke været muligt at få oplyst, hvor mange penge fratrædelsesaftalen koster Odense Kommune.

Foreløbig er det sundhed- og forebyggelseschef Sonja Serup Hansen, der overtaget ansvaret som chef for Familie og Velfærd, indtil der er fundet en ny, varig løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce