Annonce
Odense

Kommunal direktør i kritisk tilstand efter bilulykke

Det er Odense Kommunes direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Poul Anthoniussen, der torsdag aften blev livsfarligt kvæstet ved en ulykke på rasteplads Ålsbo. Foto: Localeyes
Det er Børn- og Ungeforvaltningens direktør, Poul Anthoniussen, der er i kritisk tilstand efter en trafikulykke torsdag aften på rastepladen Ålsbo Nord.

Direktør i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning, Poul Anthoniussen, er i meget kritisk tilstand efter en trafikulykke torsdag aften.

Det bekræfter børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Han er meget alvorlig tilskadekommen og indlagt på Odense Universitetshospital. Mine tanker er hos Pouls familie, skriver hun i en meddelelse.

49-årige Poul Anthoniussen, der bor i Middelfart, kørte ifølge det oplyste omkring klokken 22 af motorvejen og ind på rastepladsen Ålsbo Nord i det vestgående spor, og af årsager, som Fyns Politi endnu ikke har endeligt fastlagt, kørte han direkte op i en lastbil, der på rastepladsen holdt parkeret i en parkeringsbås.

Bilen kan måske give svar

Fredag aften bekræftede Fyns Politi, at den kommunale direktør fortsat er i meget kritisk tilstand, og at man siden ulykken torsdag ved 22-tiden har været i gang med undersøgelser og efterforskning.

- Alle undersøgelser er færdige, så vi afventer bilinspektørens rapport, siger Milan Holck Nielsen, vagtchef i Fyns Politi.

Derudover har politiet foretaget forskellige efterforskningsskridt, tekniske undersøgelser og afhøringer, ligesom man afventer resultatet af en blodprøve. Den lå fredag aften endnu ikke klar.

Allerede fredag morgen sagde politiets vagtchef, at der ikke umiddelbart var noget, som tydede på, at han var påvirket. Men også bilen har været undersøgt.

- Biler er moderne i dag, så der er også nogle elektroniske ting, som måske kan sige mere om baggrunden for ulykken og give et billede af, hvad der er sket, siger vagtchefen.

Lastbilchauffør uskadt

Lastbilens chauffør var i lastbilen, da ulykken skete, men han er ifølge politiet uskadt.

- Han hørte, da det skete, men lastbilens trailer vejer over 20 tons, og sådan én flytter sig ikke lige, konstaterer vagtchef Steen Nyland, Fyns Politi.

Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011, hvor han kom til som skolechef, og siden 2015 har han fungeret som direktør for Børn- og Ungeforvaltningens cirka 6000 medarbejdere.

Han har tidligere også været både skoleinspektør og skolechef i Middelfart Kommune.

Susanne Crawley Larsen orienterede fredag både byråd og Odense Kommunes ledere, medarbejdere og tillidsvalgte om ulykken og Poul Anthoniussens meget kritiske tilstand.

Annonce
Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011 og er direktør for omkring 6000 medarbejdere i Børn- og Ungeforvaltningen. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce