Annonce
Odense

Kommunal direktør i kritisk tilstand efter bilulykke

Det er Odense Kommunes direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Poul Anthoniussen, der torsdag aften blev livsfarligt kvæstet ved en ulykke på rasteplads Ålsbo. Foto: Localeyes
Det er Børn- og Ungeforvaltningens direktør, Poul Anthoniussen, der er i kritisk tilstand efter en trafikulykke torsdag aften på rastepladen Ålsbo Nord.
Annonce

Direktør i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning, Poul Anthoniussen, er i meget kritisk tilstand efter en trafikulykke torsdag aften.

Det bekræfter børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Han er meget alvorlig tilskadekommen og indlagt på Odense Universitetshospital. Mine tanker er hos Pouls familie, skriver hun i en meddelelse.

49-årige Poul Anthoniussen, der bor i Middelfart, kørte ifølge det oplyste omkring klokken 22 af motorvejen og ind på rastepladsen Ålsbo Nord i det vestgående spor, og af årsager, som Fyns Politi endnu ikke har endeligt fastlagt, kørte han direkte op i en lastbil, der på rastepladsen holdt parkeret i en parkeringsbås.

Bilen kan måske give svar

Fredag aften bekræftede Fyns Politi, at den kommunale direktør fortsat er i meget kritisk tilstand, og at man siden ulykken torsdag ved 22-tiden har været i gang med undersøgelser og efterforskning.

- Alle undersøgelser er færdige, så vi afventer bilinspektørens rapport, siger Milan Holck Nielsen, vagtchef i Fyns Politi.

Derudover har politiet foretaget forskellige efterforskningsskridt, tekniske undersøgelser og afhøringer, ligesom man afventer resultatet af en blodprøve. Den lå fredag aften endnu ikke klar.

Allerede fredag morgen sagde politiets vagtchef, at der ikke umiddelbart var noget, som tydede på, at han var påvirket. Men også bilen har været undersøgt.

- Biler er moderne i dag, så der er også nogle elektroniske ting, som måske kan sige mere om baggrunden for ulykken og give et billede af, hvad der er sket, siger vagtchefen.

Lastbilchauffør uskadt

Lastbilens chauffør var i lastbilen, da ulykken skete, men han er ifølge politiet uskadt.

- Han hørte, da det skete, men lastbilens trailer vejer over 20 tons, og sådan én flytter sig ikke lige, konstaterer vagtchef Steen Nyland, Fyns Politi.

Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011, hvor han kom til som skolechef, og siden 2015 har han fungeret som direktør for Børn- og Ungeforvaltningens cirka 6000 medarbejdere.

Han har tidligere også været både skoleinspektør og skolechef i Middelfart Kommune.

Susanne Crawley Larsen orienterede fredag både byråd og Odense Kommunes ledere, medarbejdere og tillidsvalgte om ulykken og Poul Anthoniussens meget kritiske tilstand.

Poul Anthoniussen har været ansat i Odense Kommune siden 2011 og er direktør for omkring 6000 medarbejdere i Børn- og Ungeforvaltningen. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce