Annonce
Erhverv

Kendt fynsk erhvervsmand død

Stifter af Ib Andresen Industri A/S i Langeskov, Ib Andresen, er død, 90 år gammel. Arkivfoto Robert Wengler
Ib Andresen, 90 år, grundlægger af Ib Andresen Industri A/S i Langeskov, var aktiv til det sidste og havde sin daglige gang i virksomheden. Han sov stille ind fredag, meddeler virksomheden.

Den kendte fynske erhvervsmand, Ib Andresen, er død. Stifteren af Ib Andresen Industri A/S i Langeskov, som han grundlagde i 1967, sov stille ind fredag, meddeler virksomheden. Ib Andresen blev 90 år.

I en kortfattet meddelelse fra virksomheden lyder det:

Det er med sorg, vi må meddele, at Ib Andresen er sovet stille ind den 8. januar 2021.

Ib Andresen grundlagde Ib Andresen Industri A/S i 1967, hvor han varetog den daglige ledelse indtil 2014. Siden fortsatte han som bestyrelsesformand indtil september 2020, hvor han overdrog posten til sin søn Erik Andresen, og fortsatte derefter som medlem af bestyrelsen.

Ib Andresen havde til det sidste sin daglige gang i virksomheden, der vil blive ført videre i hans ånd.

Æret være hans minde.

Annonce

Sådan begyndte det

Ib Andresen var født i Odense i 1930 og blev student fra Odense Katedralskole, før han uddannede sig til ingeniør. Den uddannelse bragte ham til USA, hvor han arbejdede for stål- og metalfirmaet Cincinatti Incorporation, som stadig eksisterer i staten Ohio. Den industri- og metalviden tog han med sig hjem til Fyn.

Han startede virksomheden i 1967, da han som ung civilingeniør vendte hjem til Fyn fra et chefjob i en stor amerikansk industrikoncern. Her begyndte Andresen sin egen produktion med to maskiner i en nedlagt staldbygning i Marslev.

Siden voksede virksomheden til de mange kæmpestore haller - og i et stort anlæg på Vejle Havn, hvor koncernens i alt 600 ansatte håndterer store mængder stål, som bliver formet og bearbejdet, så det kan glide direkte ind i produktionen hos virksomhedens kunder.

Annonce

Tænkte stort fra starten

Allerede fra starten tænkte han stort og var villig til at investere for at opnå sine mål. Det har han gjort med stor succes i langt de fleste tilfælde, hvilket også kastede en egenkapital på over 325 millioner kroner af sig og en stor koncern.

Bl.a. kastede han sig ud i produktion af dele til vindmølle-industrien med først NEG Micon  som kunde - senere det noget mere kendte Vestas. Han har også kastet sig over ny teknologi og taget robotter ind i produktionen.

Der har også været tilfælde, hvor ambitionerne ikke kunne bære, og investeringerne blev tabt - bl.a. ekspansioner i Thailand og Ungarn, som ikke lykkedes, og sidst et eventyr med vindmølletårne, som kostede koncernen dyrt, før det blev lukket ned i 2014.

Ib Andresen blev enkemand i 2001 og boede i mange år i Skt. Klemens syd for Odense. Han efterlader sig to sønner og tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Annonce