Annonce
Fyn

Kast fra motorvejsbro: Politiet jagter drenge

To gange er der lørdag aften kastet grene eller kæppe ned fra en bro hen over Fynske Motorvej mellem Dalum og Dyrup. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
To gange er der lørdag aften fra en motorvejsbro mellem Dalum og Dyrup kastet kæppe eller grene ned efter trafikanterne på motorvejen. Gerningsmændene beskrives som drenge på 11-13 år, og politiet er i området.

Politiet jagter lørdag aften en gruppe af drenge på omkring 11 til 13 år, efter at der to gange er blevet kastet kæppe eller grene ned fra en motorvejsbro hen over Fynske Motorvej i det sydlige Odense.

Det drejer sig om motorvejsbroen, som går lige øst for afkørsel 52 Odense SV. Broen forbinder Dyrupgårdvænget og Dalumgårds Allé med hinanden, og det er fra dette sted, at der første gang klokken 18.30 blev kastet noget ned på forbipasserende trafikanter.

Det skete igen to timer senere, nemlig klokken 20.30, hvor det hele gentog sig. En bilist standsede og satte i løb efter gerningsmændene, som ifølge vidner beskrives som drenge på omkring 11 til 13 år.

- Der er ikke blevet kastet med sten, men med en eller anden form for træ, siger vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Politiet ser med stor alvor på episoderne, fordi der tidligere har været kast med sten fra flere andre broer hen over Fynske Motorvej. Værst var det, da en tysk familie i august 2016 på vej hjem fra ferie i Sverige til Recklinghausen ved Dortmund i Tyskland blev ramt af en flisesten på mindst 30 kilo ved en motorvejsbro nord for Skallebølle. En 33-årig kvinde mistede livet, mens hendes 36-årige mand blev svært kvæstet. Barnets dengang fem-årige søn slap med mindre skrammer. Drabet er aldrig blevet opklaret.

- Selv om der ikke er tale om sten, men kæppe eller store grene er det i allerhøjeste grad alvorligt, siger vagtchefen.

Politipatruljer har lørdag aften kørt rundt i området på begge sider af motorvejen. I nærheden ligger flere store områder med boligblokke.

- Vi må desværre nok konstatere, at kedsomheden og trivialiteten er ved at brede sig hos de unge mennesker, siger vagtchefen videre.

Har man oplysninger hører Fyns Politi meget gerne om dem på telefon 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce