Annonce
Middelfart

Kampvalg i Røjlehalvøens lokaludvalg: Et aktivitetshus skal få folk til at køre til og ikke længere fra området

Når Røjlehalvøens Lokaludvalg og Aulby Kultur- og Idrætsforening holder generalforsamlinger og borgermøder, plejer der at dukke en håndfuld mennesker op. Søndag mødte 90 op, hvorfor man straks måtte finde et større lokale. Foto: Marc Meldgaard
Røjlehalvøens Lokaludvalg genvalgte søndag bestyrelsen. På dagsordenen var også en kommende etablering af et aktivitetshus, som flere andre byer har haft succes med.

Røjlehalvøen: Røjlehalvøens Lokaludvalg havde inviteret lokalområdet ind til et borgermøde i søndags, hvor der også var valg til bestyrelsen, som i samlet flok genopstillede.

Mødet var arrangeret sammen med Aulby Kultur- og Idrætsforening, der ligesom lokaludvalget arbejder for at fremme aktivitet i området. Noget som blandt andet kan ske gennem skabelsen af et kommende aktivitetshus, som var på dagsordenen.

Men først skulle en bestyrelse vælges, hvilket resulterede i et kampvalg, forklarer formand for Røjlehalvøens Lokaludvalg Marc Meldgaard.

- En fra salen valgte at stille op, hvorefter der skulle stemmes. Vedkommende blev ikke valgt ind, og derfor er bestyrelsen uændret, siger Marc Meldgaard.

Aktivitetshus på vej

Især etableringen af et aktivitetshus på Gl. Aulby Skole vakte stor interesse. Tiltaget kommer efter lokaludvalget har været på inspirationsture til Depotgården i Fredericia og Seniorværkstederne i Svendborg, der har succes målt på antal medlemmer. Noget man også kan få i Aulby, vurderer Marc Meldgaard.

- Der vil være efterspørgsel. Og jeg ved personligt, at der er mange, der kører fra Middelfart og til Fredericia for at benytte Depotgården.

I fremtiden håber han, de vil køre til Gl. Aulby Skole.

- Der er blandt andet et sløjdlokale, og i kælderen er der et lokale med en keramikovn. Lokaler som kan benyttes til at oprette nogle værksteder, siger Marc Meldgaard.

Annonce

Bolden er hos kommunen

Aktivitetshuset vil til at begynde med blive fokuseret mod seniorer, fortæller Marc Meldgaard.

- Det kan være en flok mountainbikekørere, der mødes om aftenen for at gøre deres cykler klar til forårssæsonen. Det kunne også være en IT-kyndig, der gerne vil dele ud af sin viden.

Der har allerede været møder med kommunen, og lige nu er bolden på deres banehalvdel, fortæller Marc Meldgaard.

- Vi afventer en tilbagemelding fra kommunen om, hvad de vil, hvilke lokaler der er mulige, og om de vil støtte i form af at omdanne nogle lokaler eller tilføre nogle møbler, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce