Annonce
Erhverv

Købte firmaet i januar: Nye ejere vil ansætte 30 flere de næste to måneder

Hesehus fik ny ejer i januar, som allerede dengang lovede, at man satser stort på sin nye investering. Nu følger man op med stribevis af jobopslag og store ambitioner for forretningen i Odense. Arkivfoto: Yilmaz Polat
I januar overtog en ny ejer it-virksomheden Hesehus, og ambitionerne er store. Allerede nu skal medarbejdergruppen øges med 25 procent, og over de næste år skal aktiviteterne fordobles.

Odense: De havde selvfølgelig set potentialet i virksomheden, da de valgte at købe den, men allerede efter få måneder har den nye ejer af it-virksomheden Hesehus hævet barren endnu mere for sin nye virksomhed.

Der skal ansættes 30 nye kollegaer alene de næste to måneder, og i løbet af de kommende år skal forretningen øges til det dobbelte i Hesehus. Odense-firmaet har i en årrække udviklet store og avancerede web-butikker i Danmark, bl.a. for kunder som Matas, BabySam, Fristads Kansas og Davidsen.

I januar 2021 overtog QNTM Group, der er en del af den svenske kapitalfond Altor, aktiemajoriteten i Hesehus fra den tidligere ejer 3C Groups, ejet af fynske Niels Thorborg. Den nye ejer havde store ambitioner ved overtagelsen, og disse er ikke blevet mindre, efter man har lært virksomheden bedre at kende.

Annonce

Det glæder direktør Lars Hedal, der er en af de oprindelige stiftere af virksomheden.


Med den nye strategi investeres der i større udviklingskapacitet, øget marketingindsats samt opsøgende salg. Og vi starter med det samme – de næste to måneder skal vi have fundet 30 nye kollegaer.

Lars Hedal, medstifter og adm. direktør, Hesehus A/S


- Hesehus har kun kunnet hjælpe relativt få kunder, men vores viden og tilgang skal spredes, så endnu flere kan opnå succes. Med den nye strategi investeres der i større udviklingskapacitet, øget marketingindsats samt opsøgende salg. Og vi starter med det samme – de næste to måneder skal vi have fundet 30 nye kollegaer, siger Lars Hedal i en pressemeddelelse.

Efter 15 år valgte den fynske forretningsmand Niels Thorborg i januar at afhænde it-virksomheden til den svenskejede køber. Selskabet annoncerede allerede i forbindelse med overtagelsen, at man har store planer med det fynske firma, der udvikler avancerede web-butikker. Den nye ejer lover bl.a. fuld støtte til en fynsk erobring af udenlandske markeder.

Penge skal styrke Bizzkit

En stor del af den nye investering bliver dog også tilført et mindre kendt område af Hesehus. Hesehus har igennem de sidste 18 år udviklet sit eget ehandels-software, Bizzkit, og det er det produkt, som de nye svenske ejere vil investere endnu mere i.

Vild investor-uge i fynsk it-verden

De fynske it-virksomheder og branchen i det hele taget har taget ved lære af robotklyngen på Fyn og tiltrækker i stor stil investeringer og investorer til Fyn.

Særligt en uge i januar i år kom det til udtryk, da tre firmaer løb med opmærksomheden og store investor-nyheder.

Først kunne virksomheden Encode fortælle, at de havde fået tilført 70 millioner kroner fra den norske investor Viking, nogle dage senere afslørede den fynske rigmand Niels Thorborg, at han efter 15 år havde solgt it-bureaet Hesehus for et trecifret millionbeløb til den svenske kapitalfond Altor, og to dage senere kunne den fynske startup Cybot så fortælle, at amerikanske FI Partners har lagt et stort trecifret millionbeløb for en andel af Sarup-firmaet.

I 2018 startede man så småt med at sælge dette som et produkt til digitale bureauer i Sverige, og i dag har man otte partnere. Den nye ejer ser et kæmpe potentiale i softwaren, og der investeres derfor omgående i flere kommercielle ressourcer og fordobling af udviklerteamet, så produktet kan forbedres yderligere og gøres klar til flere internationale markeder.

- En webshop er ikke bare en webshop. Vores løsninger er som en avanceret robot, men på internettet. Vi arbejder konstant med at implementere de nyeste teknologier, som skaber den bedste brugeroplevelse og automatiserer komplicerede processer for virksomhederne bag de forskellige webshops. Dette skal vi fortsætte med, så vi fortsat kan have det førende ehandels-software, siger Mette Reinholt Mortensen, direktør for Udvikling og Leverance i Hesehus.

Hesehus, der blev stiftet i 2002, har i dag 110 medarbejdere placeret centralt på havnen i Odense. Lige om lidt er der altså yderligere 30 hoveder i firmaet.

Altor blev stiftet i 2003 og er en Nordens førende kapitalfonde. Den har hovedsæde i Stockholm og har investeret over 30 mia. danske kroner i mere end 60 virksomheder.

Annonce
Odense For abonnenter

Vera og Gurlis drøm lever: Kæmpe interesse for nyt seniorbofællesskab med elbil og lader til fri afbenyttelse

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Slut med røde, orange og gule lande: Fynsk rejsebureau melder om alt udsolgt i efterårsferien

Erhverv For abonnenter

250 arbejdspladser på vej til lille Rørup: Lokale havde luret, at noget stort var på vej - Poul fik manet det i jorden

Sport

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Faaborg-Midtfyn

De har hele tiden haft Danmarks bedste saunaudsigt: Nu har Faaborg også Nordeuropas flotteste sauna

Odense

- Det har været utroligt hårdt, men nu bliver det godt igen. Optimisme ved indvielsesfesten for Benedikts Plads

Assens For abonnenter

250 arbejdspladser er på vej, efter landmanden Søren har solgt sin mark: - Det skaber noget liv i vores lokalområde

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Kerteminde

Slut med gravstene på strandene: Pårørende kan hente dem hos kommunen

Danmark For abonnenter

Danske Peter bor i Kongsberg: Cykler forbi gerningsmandens hjem hver dag på vej til arbejde

Kultur

To forskellige koncerter på Dexter med fynsk popsanger: Toornburg kom skævt fra land

Kerteminde For abonnenter

Kerteminde Kommune vil sælge endnu en grund på havnen: - Vi har aldrig lagt skjul på, vi gerne vil købe vores grund

Faaborg-Midtfyn

Synes du, Tulipbygningen skal rives ned? Vil bruge en million på undersøgelser - men så er det også sidste chance

Annonce