Annonce
Assens

Jens modtog årets Willemoespris: - Hvornår har et fodboldhold med 11 målmænd vundet en kamp?

Der var blomster og Willemoes-statuette til Jens Poulsen, da han tirsdag eftermiddag modtog årets Willemoespris. Jens Poulsen var den femtende modtager af prisen, siden den blev stiftet i 2001. Foto: Søren Plovgaard
Jens Poulsen modtog tirsdag Willemoesprisen for sit arbejde med at omdanne Glamsbjerg Hotel til Glamsbjerghus.
Annonce

Assens: - Alle grupper af mennesker har en tendens til heltedyrkelse. Ofte husker man kun, hvem der blev nummer et, og ikke hvem der fik de følgende pladser eller det hold af medvirkende, som var forudsætningen for at det lykkedes. Hvornår har et fodboldhold med 11 målmænd vundet en kamp, spørger jeg forsigtigt.

Sådan sagde 77-årige Jens Poulsen, da han tirsdag eftermiddag modtog årets Willemoespris ved en udendørs sammenkomst i Willemoesgårdens brostensbelagte gårdmiljø i Assens.

Det var lige her søofficeren og løjtnanten Peter Willemoes blev født og voksede op, inden han som 12-årig rejste hjemmefra og blev elev på Kadetakademiet i København.

Jens Poulsen tog den stik modsatte vej for 34 år siden, da han blev lokket fra Roskilde til Assens og en stilling som administrerende direktør i Vestfyns Bank.

For snart to år siden valgte Jens Poulsen at blive løjtnant for Glamsbjerghus og det omfattende projekt med at omdanne det lukningstruede Glamsbjerg Hotel til et moderne samlingssted med en bred vifte af aktiviteter og faciliteter.

Kirsten Hornbak (tv) og Suzanne Hestbæk var trukket i flotte Empire-kjoler til overrækkelsen af årets Willemoespris. De var begge med i den første Willemoeskomité, der så dagens lys i 2001. Foto: Søren Plovgaard

Finn Brunse, der er formand for Beskæftigelses- Erhvervs- og Kulturudvalget i Assens Kommune, begrundede valget af Jens Poulsen med blandt andet disse ord:

- I forbindelse med restaureringen af Glamsbjerg Hotel forstod Jens Poulsen at skabe et team, hvor alle kunne byde ind, men hvor han samtidig udfordrede den store stab af håndværkere med sit originale og anderledes organisationstalent, så de fik opgaver og udfordringer, de aldrig vil glemme.

Annonce

En historisk dato

Museums Vestfyns museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen kunne under seancen oplyse, at selv om det i år stik imod sædvane ikke lykkedes at uddele Willemoesprisen i dagene omkring Peter Willemoes' fødselsdag 11. maj, så var der alligevel tale om en historisk dato. Den 22. september var det nemlig præcis 212 og et halvt år siden, Peter Willemoes døde om bord på linjeskibet "Prinds Christian Frederik".


I forbindelse med restaureringen af Glamsbjerg Hotel forstod Jens Poulsen at skabe et team, hvor alle kunne byde ind, men hvor han samtidig udfordrede den store stab af håndværkere med sit originale og anderledes organisationstalent

Finn Brunse, formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune


Jens Poulsen modtog Willemoesprisen med lige dele ydmyghed og stolthed, og han forsømte i dagens anledning heller ikke at sende en hilsen til sin kone Birgitte Uldall-Hansen.

- Jeg er glad for, at jeg med prisen igen er kommet på niveau med min kone Birgitte, som Rotary for et par år siden tildelte Paul Harris-prisen for sin stille og vedvarende indsats for at integrere vores flygtningefamilier i familien Assens. Det var derfor heller ikke tilfældigt, at det netop var Birgittes frivillige i Røde Kors, som var vores første indbudte gæster i Glamsbjerghus, lød det fra Jens Poulsen.

Med Willemoesprisen fulgte en bronzestatuette, der en tro kopi at den statue af Peter Willemoes, som siden 1902 har haft sin plads i Assens.

Willemoesprisen

  • Willemoesprisen blev stiftet i 2001 på initiativ af Willemoesgruppen i forbindelse med 200-året for Slaget ved Reden.
  • Gruppen, der bestod af Jørgen Josephsen, Kirsten Hornbak, Jens Poulsen og Suzanne Hestbæk, nåede at uddele prisen tre gange, inden Assens Kommune overtog prisuddelingen i 2009.
  • I 2001 modtog Bryggeriet Vestfyens direktør Bent Bach Sørensen som den første Willemoesprisen, i 2003 gik prisen til handelsskoleforstander Søren Bonde Hansen, og i 2008 var modtageren Frøbjerg Festspil.
  • Efter Willemoesprisen blev en kommunal pris, er den tilfaldet brugsuddeler Henrik Bak Larsen i 2009, redaktør og direktør Mogens Lykke Olsen i 2010, Terrariet Vissenbjerg i 2011, skibsværftsdirektør Erling Pedersen i 2012, organist og dirigent Finn Pedersen i 2013, drivkraft for initiativer i Haarby Jens Jakobsen i 2014, formand for Vestfyns Teater Bent Damsbo i 2015, den utraditionelle idémand Hans Peter Skov Hansen i 2016, primus motor for Folkedansernes og Spillemændenes Landsstævne i Assens Conni Hansen i 2017, formand for foreningen Glamsbjerg, tidligere formand for Arena Assens og medlem af Vestfyns Teaters bestyrelse Bent Schmidt i 2018, og formand for Æblefestival Assens Kommune Else Marie Kristensen i 2019. /SP
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce