Annonce
Kerteminde

Jørgen cykler mountainbike på det lokale seniorhold: Vi overholder reglerne

Jørgen Wind-Hansen er medlem af Kerteminde Cykelklub og deltager normalt i en ugentlig træning. Arkivfoto: Birgitte Søe
Jørgen Wind-Hansen er medlem af et seniorhold, som kører på mountainbike i Kerteminde og omegn, og de overholder de færdselsregler, som er på området.
Annonce

Kerteminde: Normalt mødes 10-15 mennesker en gang om ugen til en cykeltur i lokalområdet. Sådan er det ikke for tiden for seniorholdet, der er tilknyttet Kerteminde Cykelklub.

Jørgen Wind-Hansen er medlem af holdet, og den tidligere redaktør for Kjerteminde Avis fortæller, at holdet, som har folk i alle aldre mellem 61 og 77 år, under corona-pandemien kører hver for sig.

- Som det er i øjeblikket, kører vi alene. Vi har ingen ugentlige sammentræf. Vi kører hver især, og det bliver vi nødt til, mens vi har det her og forsamlingsrestriktionerne.

Tirsdag var Jørgen Hansen igen på cyklen, og den dag blev det til 45 kilometer på den to-hjulede mountainbike, som han flittigt bruger.

Annonce

Helt til Odense og hjem igen

På de gode dage under normale tilstande, når cykelholdet mødes, kan de nå ganske langt i det fynske land, før de vender cyklen hjemad.


Vi er kommet udover provokationsalderen

Jørgen Wind-Hansen


Jørgen Hansen fortæller, at seniorholdet som regel når forbi den største by på Fyn, men ruten afhænger af én vigtig ting.

- På seniorholdet cykler vi i omegnen. Vi når faktisk helt ind og cykle omkring Odense og helt til Nyborg. Det bliver vi enige om på dagen på grund af vinden. Vi vil gerne have medvind på vejen hjem.

- Vi kører meget i skoven. Det er mountainbikens sjæl, at vi kan køre overalt, og det gør vi også. Der er nogle regler om, hvor vi må være, og hvor vi ikke må være. Dem følger vi.

Han tilføjer, at hvis for eksempel en lodsejer beder rytterne om ikke at cykle på vedkommendes grund, så lader de være.

- Vi er kommet udover provokationsalderen, siger Jørgen Hansen.

Annonce

Tag hensyn til hinanden

Seniorholdet hos Kerteminde Cykelklub oplever normalt ikke konfrontationer med eksempelvis gående, og for Jørgen Hansen handler det om vise respekt for de regler, som findes.

- Vi skal cykle sådan, at vi tager hensyn til hinanden. Mange af de steder, vi kommer, er der ingen mennesker, så der har vi ikke nogen problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce