Annonce
Odense

Ikke mere brød: Kendte Odensebagerier bukker under for Covid-19

Bager From i Odense Banegård Center er den ene af to odenseanske bagerforretninger, der har drejet nøglen på grund af Covid-19. Foto: Kurt Rasmussen
I Tarup Center og Odense Banegård Center må kunderne gå forgæves efter deres friske brød eller oldemorstang, efter at Bæk & From Aps har smidt forklædet og er begæret konkurs.

Odense: Adskillige kunder har via Facebook udtrykt deres ærgrelse over, at brød og kager ikke længere bliver langet over diskene i de to konditorforretninger i Tarup Center og Odense Banegård Center.

Og det er de ikke ene om. Direktør i selskabet Bæk & From Aps, Christian Nick Mortensen, er på lignende måde ramt af situationen.

- Det er en trist situation, vi står i, for vi har måttet lukke Bæks Konditori i Tarup Center og Bager From i Odense Banegård Center. Der er 10-12 fastansatte, der mister deres arbejde, og der er en masse kunder, der har været glade for at komme der, siger han og gør opmærksom på, at konkursen ikke vil ramme hans tredje bagerforretning, Bager From i Rosengårdcentret.

Annonce


Hullet var blevet for dybt, så vi tog beslutningen i sidste uge og var i skifteretten i fredags.

Christian Nick Mortensen, direktør og indehaver


Når sidstnævnte bagerforretning kan undgå at blive revet med af konkursen, skyldes det, at afdelingen i december 2020 blev udskilt fra de to andre virksomheder - de tre var ellers samlet i Bæk & From A/S.

Nu indgår Bager From Rosengårdcentret i stedet i Christian Nick Mortensens virksomhed, Food & Coffee Aps, hvor han er indehaver og direktør.

Hård opstart

Stjernerne har ikke stået gunstigt for den driftige bager, da han startede sin bagerkæde.

- Jeg overtog de tre bagerforretninger i december 2018. Det krævede en stor investering, og vi blev ramt hårdt af corona-restriktionerne sidste år, fordi vi ligger i tre storcentre, siger han og fortæller, at statens kompensationsplan ikke var omfattende nok til at dække de løbende udgifter.

- Det har kostet penge hver måned, og på et tidspunkt når man et håbløshedsstadie, hvor man kan se, at det ikke længere hænger sammen, lyder det fra direktøren, der valgte at søge økonomisk rådgivning hos sin advokat.

- Hullet var blevet for dybt, så vi tog beslutningen i sidste uge og var i skifteretten i fredags, hvor vi indgav en konkursbegæring, siger han og forklarer, at en kurator er i gang med at udrede boet.

- Vi arbejder på at få hoved og hale i, hvad der er af værdier. Men hvad der skal ske i fremtiden, har jeg ikke overblik over lige nu. Nu skal vi lige lande på benene - først med den her triste sag, og samtidig skal vi åbne vores forretning her i Rosengårdcentret igen, så jeg må indrømme, der har været meget at tage sig af det sidste stykke tid, siger Christian Nick Mortensen, der også sender en tanke til sine tidligere ansatte.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for de tidligere medarbejdere. Lige nu er det ude af mine hænder, men jeg vil bistå så godt, som jeg kan, siger Christian Nick Mortensen.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Fyn

E20: Havareret hestetrailer skaber timelang kø på motorvejen

Kultur For abonnenter

Magisk punktum med Wainwright: Canadisk kraftværk sang Posten sønder og sammen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce