Annonce
Odense

I en helt anden liga

De tre glade prismodtagere. Fra venstre er det Ine Møller Hansen, Christina Røn og Fie Nielsen fra Rema 1000. Foto: Kim Rune Jessen
Lykkeliga, Astma-Allergi Foreningen og Rema 1000 i Næsby blev hædret med Handicaprådets årlige priser ved en festlig fejring på Albanis Anarkist. Tre rådmænd og borgmesteren hyldede sammen med omkring 100 andre gæster de nominerede til årets priser.

Christina Røn var lige ved at knibe en tåre, da hun takkede for Handicaprådets Tilgængelighedspris på scenen i Albanis bar Anarkist tirsdag eftermiddag.

Efter fire år med stor succes med håndbold for handicappede børn i Lykkeliga i Højby Hallen var prisen et skulderklap til det store frivillige arbejde, som Christina Røn og de øvrige otte trænere gør hver lørdag formiddag.

Det var, da hun skulle takke de andre trænere, at tåren sneg sig ind i øjenkrogen hos Christina Røn.

- Jeg er frygtelig i den slags situationer, forklarede hun bagefter.

- Jeg er rørt over at se, hvordan børnene flytter sig og for anerkendelsen af, at vi gør noget godt for nogle. Jeg er også rørt over, at forældrene har taget sig tid til at nominere os, selv om guderne skal vide, at de er rigeligt pressede i forvejen, forklarede hun.

Også Ine Møller Hansen Fra Astma-Allergi Foreningen, Odense, var glad og stolt over at kunne modtage en af årets handicappriser.

Hun fik Handicaprådets Initiativpris for at være en sejtrækker som formand i foreningen og for blandt andet at sørge for, at fleksjobbere henter og bringer lungesyge borgere, så de kan komme til idræt.

I Rema 1000 i Næsby foregår der ligeledes noget ganske særligt, og for det modtog daglig leder Fie Nielsen Handicaprådets Job- og Uddannelsespris af rådmand Brian Dybro (SF) fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Prisen fik hun for at være en god arbejdsgiver for ikke mindre end otte fleksjobbere - nogle af dem psykisk sårbare og for en enkelt i skånejob.

Årets handicappriser

Årets handicappriser er inddelt i tre kategorier:

Initiativprisen:

Vinder: Ine Møller Hansen fra Astma-Allergi Foreningen Odense

Øvrige nominerede: Samarbejdsforummet i Odense for forældre til børn med handicap, Mona Bober fra Bowlingklubben Trippel

Tilgængelighedsprisen:

Vinder: LykkeLiga Odense

Øvrige nominerede: Korup Skole, Nina Breilich (medlem af Handicaprådet)

Uddannelses- og Jobprisen:

Vinder: Rema 1000, Næsby ved Fie Nielsen

Øvrige nominerede. Lasse Boysen fra LB-Tag, Lis Fløe Petersen fra Center for Kommunikation og velfærdsteknologi.

En pose hip hop

Den smokingklædte konferencier ved arrangementet på Anarkist var rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Søren Windell (K), der sammen med det øvrige Handicapråd havde besluttet, at den årlige uddeling af priser skulle have en opgradering.

Det var derfor også en stolt rådmand, der efter prisuddelingen kunne konstatere, at over 100 var dukket op for at hædre prismodtagerne og hygge sig bagefter med musik og lidt til ganen.

- Fremover står Ældre- og Handicapforvaltningen for uddelingen af Handicaprådets priser. Det har cyklet lidt rundt mellem forvaltningerne, men det er bedre, at én forvaltning har opgaven, konstaterede han.

Efter prisuddelingen underholdt Odense Værkstedernes band "En pose med hip hoppere," og der var øl, sodavand og snacks sponsoreret af Albani.

Christina Røn er cheftræner for LykkeLiga i Højby Hallen. Sammen med otte andre træner hun hver lørdag handicappede børn i håndbold. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce