Annonce
Faaborg-Midtfyn

I ellevte time: Konservative hopper fra underskrevet aftale og irriterer borgmesteren

Søren Clemmensen vil ikke tages til indtægt for, at konstitueringsaftalen gør alle partier glade, så nu trækker han sig fra den. Foto: Michael Bager
Dagen før det konstituerende møde i byrådet trækker De Konservative sig fra aftalen. - Vi vil ikke understøtte myten om, at alle er glade.

Faaborg-Midtfyn: Borgmester Hans Stavnsager (S) må i gang med viskelæderet, for umiddelbart før det konstituerende møde i kommunalbestyrelsen tirsdag, har Søren Clemmensen meddelt, at Det Konservative Folkeparti trækker sig fra den konstitueringsaftale, han ellers skrev under på sent på valgaftenen den 16. november.

Vi kan bare ikke blive ved at understøtte den myte, som borgmesteren i stigende grad forsøger at skabe, om at alle er glade.

Søren Clemmensen (K).

I praksis får det ikke den helt store betydning, men borgmester Hans Stavnsager, der ledede forhandlingerne, er stærkt irriteret:

Svækket tillid

- Jeg må jo tage det til efterretning, men det giver da nogle overvejelser, når man ikke kan regne med en underskrevet aftale, siger han.

- Hvilke overvejelser?

- Ja, om man så kan regne med, at De Konservative står ved underskrevne aftaler i fremtiden. Søren Clemmensen har haft tre uger til at overveje det her og været med til møder om udmøntningen af aftalen, hvor han blandt andet har fået lov at pege på, hvilke udvalg Konservative vil sidde i.

- Jeg kunne måske forstå det, hvis det havde været dagen efter valget, hvor han lige havde skullet sove på det. Men at komme lige inden konstitueringen for at lave et stunt, der giver ham opmærksomhed, det, synes jeg altså ikke, er at tage det lokale demokrati alvorligt. Og for mig er det for alvorligt til at gøre grin med, undskyld mig...

Genvalgte Hans Stavnsager kunne på valgaftenen stolt vise en konstitueringsaftale, alle partier havde skrevet under på. Nu må han i gang med viskelæderet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Stavnsager fik meddelelsen fra Søren Clemmensen i fredags i en mail, der ifølge borgmesteren fyldte en linje.

Overfor avisen er Clemmensen dog mere meddelsom:

- Vi kan bare ikke blive ved at understøtte den myte, som borgmesteren i stigende grad forsøger at skabe, om at alle er glade. Vi er ikke glade, siger spidskandidaten, der så sent som den 23. november lod forstå, at han ikke længere er vred.

https://fyens.dk/artikel/s%C3%B8ren-clemmensen-er-ikke-vred-l%C3%A6ngere-borgerlige-partier-viser-t%C3%A6nder-efter-magtfordeling


Annonce

Ikke reelle forhandlinger

Clemmensen henviser til, at Konservative på valgaftenen ikke blev inviteret til reelle forhandlinger, selv om partiet gik fra ét til tre mandater, og at partiet ikke fik mere indflydelse end det minimum, det har krav på efter den d'hondtske fordelingsmodel, en slags regelsæt for, hvordan indflydelse fordeles efter et valg.

- Men du skrev dog under på konstitueringsaftalen den 16. november. Kan man ikke regne med, at en aftale, Søren Clemmensen har skrevet under på, er bindende?

- Jo, det kan man godt - med mindre forudsætningerne ændrer sig. Vi ser altså i mange kommuner, at konstitueringsaftaler må laves om, og det, der ændrer sig her, er, at vi har en borgmester, der forsøger at skabe en myte om, at vi alle sammen er tilfredse med en aftale. Det er vi ikke hos Konservative, og den myte vil vi ikke understøtte.

- I praksis ændrer det vel ikke rigtigt noget, om I er med i konstitueringen eller ej?

- Nej, ikke i praksis. Vi skal have plads i økonomiudvalget og i fem af de andre udvalg.

- Men du risikerer, de pladser bliver i andre udvalg, end dem I selv har peget på. Det kan gruppeformændene bestemme, hvis de nu laver en anderledes konstituering.

- Ja, hvis det er det, de vil, så er det det, de må gøre.

Den nye kommunalbestyrelse mødes til det formelle, konstituerende møde i byrådssalen i Faaborg tirsdag klokken 17. Her det i øvrigt Søren Clemmensen, der som længst siddende kommunalbestyrelsesmedlem skal lede mødet, og altså udnævne Hans Stavnsager som borgmester.

Annonce
Fyn For abonnenter

Thomas fik tredoblet regningen for naturgas: - Så skruer man lidt ned for varmen

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte forlade sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Stige: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Det haster med undersøgelse efter fund af PFOS-inficeret kød

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sydfyn For abonnenter

Ny hestekur i vente: Langeland skal finde nye besparelser for 35 millioner

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Annonce