Annonce
Middelfart

Hundeejer advarer: Alvin muligvis forsøgt forgiftet - pas på det blå stads

Her er en lille del af det, schæferhunden Alvin på knap et år satte tænderne i. Privatfoto.
Hundeejer Gitte Ørnstrøm har meldt til politiet, at der er fundet nogle blå piller i haven i Strib, som schæferhunden Alvin har sat tænderne i.
Annonce

(Opdateret med kommenfar fra dyrlæge Linda Thomsen)

Strib: En hundeejer kommer fredag formiddag med en advarsel til andre hundeejere i Strib-området, efter hendes schæferhund på knap et år muligvis er forsøgt forgiftet.

Gitte Ørnstrøm beskriver i Facebook-gruppen "Strib - perlen ved Lillebælt" en kaotisk start på det nye år.

"Den 23. december blev min hund forgiftet af rotte- eller sneglegift. Vi nåede heldigvis til dyrlægen i tide, og han kom sig. På daværende tidspunkt vidste vi ikke, om det var noget, han havde fundet på en tur, eller om det var kastet ind i haven, men vi håbede, det var tilfældigt", skriver Gitte Ørnstrøm blandt andet.

Overfor avisen uddyber Gitte Ørnstrøm, at Alvin fik kramper og rystede over hele kroppen, og han blev hurtigt bragt til dyrlægen, som gav et middel til opkast, hvorefter Alvin kunne komme hjem og fejre jul med resten af familien.

1. januar var den gal igen efter en tur i haven.

- Han ville ikke ind, og jeg kunne høre, at han stod og smaskede. Jeg hentede en lygte og kunne se en klump og tænkte, at det var det igen, fortæller Gitte Ørnstrøm, der tilføjer, at Alvin nok en gang blev hastet til dyrlægen.

Annonce

- Dybt tragisk

Hundeejeren oplyser, at hun fandt de samme blå piller i en blanding, og hun formoder - efter en snak med dyrlægen - at der er tale om rottegift formentlig købt i Tyskland.

- Jeg har aldrig nogensinde set rottegift, men det er i hvert fald sådan noget blåt noget, der æder hunden op indvendigt, hvis man ikke kommer af sted (til dyrlægen, red.), siger Gitte Ørnstrøm, der kalder det utrygt, at det er sket nu for anden gang indenfor kort tid.

Hændelsen er derfor også meldt til politiet, og hun er gået til tasterne for at advare andre hundeejere, så den formodede forgiftning kan blive stoppet.

- Det er dybt tragisk, og jeg håber ikke, at andre kommer ud i samme situation, understreger Gitte Ørnstrøm.

Det er Dyrlægegården i Kauslunde, der har behandlet Alvin, og her er dyrlæge Linda Thomsen heller ikke i tvivl om, at de blå krymmelkornede piller er en form for rottegift.

- Det minder meget om sådan noget, uden jeg kender de forskellige former for rottegift. Det er bedømt ud fra udseendet, symptomerne og det, der er kastet op, siger Linda Thomsen, der er overbevist om, at nogen vil Gitte Ørnstrøms hund til livs.

- Jeg er desværre nok overbevidst om, at nogen er gået specifikt efter hendes hund. Folk skal være opmærksomme, når de har deres hunde løs i haverne, siger Linda Thomsen, der sjældent ser den slags forgiftninger.

Hun vurderer, at de blå piller lå i en blanding af opløst hundefoder og leverpostej.

Fyns Politi oplyser til avisen, at man mandag kan svare på, hvad det kan gøre i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Fyn For abonnenter

Analyse: Nyd ferien - Fynske borgmestre vender tilbage til bedre, men usikker økonomi

Annonce