Annonce
Debat

Hold fast i letbane til Seden

Læserbrev: Det er helt afgørende for succes med ”Den sidste Vollsmoseplan”, som et enigt byråd vedtog tilbage i 2018, at planerne om en letbane fra Nyborgvej gennem Vollsmose til Seden bliver gennemført.


Hvis private entreprenører og pensionskasser skal tage den risiko at bygge så mange nye boliger, så kræver det ordentlig infrastruktur.


Vollsmoseplanen kræver nemlig en fuldkommen nytænkning af Vollsmose, så vi kan omdanne området fra en ghetto til et almindeligt blandet boligkvarter. Der skal først rives 1000 almene boliger ned i Vollsmose, som så skal genopføres andre steder i kommunen. Og så skal private investorer bygge 1600 nye boliger i Vollsmose, for at vi lykkes med at skabe en blandet bydel.

Men hvis private entreprenører og pensionskasser skal tage den risiko at bygge så mange nye boliger, så kræver det ordentlig infrastruktur. Derfor er letbanen helt afgørende, og som vi allerede kan se langs det nuværende letbanebyggeri, hvor man langs de nye stationer har investeret, hvad der svarer til 20 mia. kr. i mange nye boliger - se bare Gartnerbyen, Cortex Park, og senest vil PKA bygge 400 boliger på den gamle slagterigrund, der ligger siden af den kommende letbanestation Kongensgade.

Så et opråb til byrådspartier om at holde fast i deres egne beslutninger om at ville lykkes med at få løst udfordringerne i Vollsmose én gang for alle. Det kræver mod, vilje og en letbane, men det har hele Odense fortjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce