Annonce
Fyn

Så meget skal der bygges, hvis Facebook udvider

Hallen i forgrunden er den hal, Facebook er ved at opføre nu som den tredje serverhal. Hvis nr. fire og fem også skal bygges, skal de i forhold til dette billede ligge øverst i højre hjørne. Illustration: Facebook
Der skal ændres en del omkring Facebooks nuværende datacenter, hvis to nye datahaller og en del andre bygninger skal opføres. Del af vej nedlægges, og fredskov skal flyttes.

Odense: Det bliver ikke "bare lige" at smække to datahaller mere op for Facebook, hvis det ender med at blive endeligt besluttet at udvide datacentret i Tietgenbyen. Der skal bygges en del andet, og der skal laves om på infrastrukturen i det område af Tietgenbyen, hvor Facebooks samlede areal efter det seneste tilkøb på 90 hektar ligger.

Af sagsfremstillingen til By- og Kulturudvalgets møde tirsdag den 10. november fremgår det, at den mulige udvidelse omfatter to datahaller, kontorer og nødstrømsanlæg. Den indebærer også en udvidelse af Energinets koblingsstation samt flytning at et stort kabel (150 kV) på datacentrets grund.

Udvidelsen vil også omfatte også et nyt logistik- og transportområde med tilhørende bygninger og andre mindre bygninger, nye regnvandsbassiner og nye vejadgange.

Annonce

Der vil desuden skulle nedlægges to boliger på grunden, og det kan blive nødvendigt at nedlægge en del af M. P. Allerups Vej samt omlægge eksisterende cykelsti og cykelrute.

Fredskov skal fældes og erstattes

Det forudsættes endvidere, at der nedlægges nogle arealer med fredskov, men det fremgår også, at ejeren (Cassin Networks, som ejes af Facebook, red.) sammen med kommunen vil finde et areal uden for datacentrets grund, hvor der kan plantes erstatningsskov.

Det fremgår også, at hvis planerne bliver til noget, vil Facebook have cirka 200.000 kvadratmeter bebygget i Tietgenbyen, næsten dobbelt så meget, som når den tredje serverhal, der er  under opførelse, står færdig.

Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, bekræfter oplysningerne, som de fremgår af kommunens hjemmeside, men understreger samtidig, at den en egentlig beslutning om at bygge ikke er taget endnu.

Hvis By- og Kulturudvalget som forventet siger ja til at gå videre med sagen, kan det videre arbejde med VVM-redegørelse, lokalplan, kommuneplantillæg og tillæg til spildevandsplan tage i alt op mod halvandet år. Det vil sige, at en udvidelse allertidligst kan påbegyndes i midten af 2022, hvis Facebook beslutter sig for det.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Middelfart

Flere dages ventetid på pcr-test: Regionen åbner ny mulighed for kviktest i Nørre Aaby

Odense

Frygt for Omikron-variant afkræftet: Det er velkendt corona-virus som huserer på Rasmus Rask Skolen

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Sport

Alle Rabbits-spillere er raskmeldte: - To uger uden træning med en ordentlig omgang influenza-lignende symptomer har sat sine spor

Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Annonce