Annonce
Fyn

Så meget skal der bygges, hvis Facebook udvider

Hallen i forgrunden er den hal, Facebook er ved at opføre nu som den tredje serverhal. Hvis nr. fire og fem også skal bygges, skal de i forhold til dette billede ligge øverst i højre hjørne. Illustration: Facebook
Der skal ændres en del omkring Facebooks nuværende datacenter, hvis to nye datahaller og en del andre bygninger skal opføres. Del af vej nedlægges, og fredskov skal flyttes.

Odense: Det bliver ikke "bare lige" at smække to datahaller mere op for Facebook, hvis det ender med at blive endeligt besluttet at udvide datacentret i Tietgenbyen. Der skal bygges en del andet, og der skal laves om på infrastrukturen i det område af Tietgenbyen, hvor Facebooks samlede areal efter det seneste tilkøb på 90 hektar ligger.

Af sagsfremstillingen til By- og Kulturudvalgets møde tirsdag den 10. november fremgår det, at den mulige udvidelse omfatter to datahaller, kontorer og nødstrømsanlæg. Den indebærer også en udvidelse af Energinets koblingsstation samt flytning at et stort kabel (150 kV) på datacentrets grund.

Udvidelsen vil også omfatte også et nyt logistik- og transportområde med tilhørende bygninger og andre mindre bygninger, nye regnvandsbassiner og nye vejadgange.

Der vil desuden skulle nedlægges to boliger på grunden, og det kan blive nødvendigt at nedlægge en del af M. P. Allerups Vej samt omlægge eksisterende cykelsti og cykelrute.

Annonce

Fredskov skal fældes og erstattes

Det forudsættes endvidere, at der nedlægges nogle arealer med fredskov, men det fremgår også, at ejeren (Cassin Networks, som ejes af Facebook, red.) sammen med kommunen vil finde et areal uden for datacentrets grund, hvor der kan plantes erstatningsskov.

Det fremgår også, at hvis planerne bliver til noget, vil Facebook have cirka 200.000 kvadratmeter bebygget i Tietgenbyen, næsten dobbelt så meget, som når den tredje serverhal, der er  under opførelse, står færdig.

Facebooks kommunikationschef i Norden, Peter Münster, bekræfter oplysningerne, som de fremgår af kommunens hjemmeside, men understreger samtidig, at den en egentlig beslutning om at bygge ikke er taget endnu.

Hvis By- og Kulturudvalget som forventet siger ja til at gå videre med sagen, kan det videre arbejde med VVM-redegørelse, lokalplan, kommuneplantillæg og tillæg til spildevandsplan tage i alt op mod halvandet år. Det vil sige, at en udvidelse allertidligst kan påbegyndes i midten af 2022, hvis Facebook beslutter sig for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce