Annonce
Erhverv

Henter 2,7 millioner i Løvens Hule: Kæmpe triumf for midtfynske iværksættere

Brian Dennis Jensen, til venstre, og Jesper Laursen imponerede i Løvens Hule, hvor de hentede en af de største investeringer i programmets historie. Med investeringen på 2,7 millioner kroner kigger Decofarver mod nye markeder uden for landets grænser. Foto: Per Arnesen/DR
Jesper Laursen og Brian Dennis Jensen fra Ringe blev torsdag aften verdensberømte i Danmark, da de imponerede investorerne i tv-programmet Løvens Hule. 2,7 millioner kroner blev der investeret i deres virksomhed, Decofarver, der på få år er blevet den førende inden for salg af maling på nettet. Nu kigges der ud over landets grænser.

Ringe: - Det var vanvittigt, og det er stadig svært at sætte ord på.

35-årige Brian Dennis Jensen slår over i et grin, inden han fortsætter.

- Det kørte bare på skinner, men på vej derind havde jeg bare lyst til at vende bilen og køre tilbage mod Fyn, afslører midtfynboen.

Annonce

Sammen med forretningspartneren og barndomsvennen, Jesper Laursen, tonede han frem i den bedste sendetid torsdag aften i DR-programmet "Løvens Hule". Her pitcher iværksættere deres forretningskoncepet/virksomhed i håbet om at få investorer med på vognen, og for Brian og Jesper var det deres webshop Decofarver, der blev præsenteret.

Decofarver sælger maling over nettet, og den er på få år blevet den største af sin slags i Danmark. Og lad det da bare være sagt: Der var rift blandt de fem "løver" om at få lov til at investere i den succesfulde virksomhed med base i Ringe.

- Det er vildt. Det vigtigste var at få succes, og vi havde nogle forventninger til, hvordan det skulle være. Men det var helt anderledes, end vi havde regnet med, siger Brian Dennis Jensen.

2,7 millioner kroner

Det ene bud afløste nemlig et andet, og de to sagde ja tak til buddet fra tre investorer, som betalte 2,7 millioner kroner for 30 procent af ejerskabet i Decofarver. Eller sagt på en anden måde: En af de største investeringer i programmets historie.

- Det var et kæmpe pres at være med, og det havde vi talt meget om på forhånd. Vi havde øvet os og forberedt os, så vi ikke stod i en situation, hvor de kunne få os på afveje. Det kunne de så heller ikke, siger den 35-årige, som sammen med Jesper Laursen i den grad imponerede de til tider barske investorer.

- Vi havde aftalt på forhånd, hvad vi kunne gå med til og ikke kunne. Vi ville helst have solgt 20 procent af virksomheden - og højest 25 procent, men endte med 30 procent. Det betyder ikke noget i hverdagen med det sidste par procent, siger Brian Dennis Jensen, som var manden, der i sidste ende meldte dem til programmet.

Brian Dennis Jensen og Jesper Laursen fik roser fra investorerne - også for deres ens og nystrøgede skjorter. Foto: Per Arnesen/DR
Annonce

Vokset og vokset

Siden august, hvor programmet blev optaget, har de måttet holde på den store nyhed om deres virksomhed. Den blev etableret i 2013 som et hobbyprojekt. Det var i lokaler på Odensevej i Ringe, hvor de to venner mødtes om eftermiddagen for at sende maling ud til kunderne.

Siden er det dog gået stærkt, og i 2017 flyttede virksomheden i større lokaler på Gørtlervej. Adressen er i dag omdrejningspunkt for wepshoppen, mens Decofarver også omfatter en fysisk butik i Odense.

- For tre år siden var vi fire ansatte, og i dag er vi 12 mand, og vi søger faktisk yderligere fem, lyder det fra Brian Dennis Jensen.

I 2019 lød overskuddet i virksomheden på knap 600.000 kroner. I 2020 forventes det at være 2,2 millioner kroner ud af en omsætning på 30 millioner kroner, lød de fra de midtfynske drenge i tv-programmet.

Når det går så godt for jer, hvorfor så ikke fortsætte alene?

- Det har også været et af de helt store spørgsmål, vi har snakket meget om. Det giver et boost at være med i sådan et program og få professionelle forretningsfolk med. Som vi siger i programmet, er vi bare en tømrer og en farvehandler, der er kommet hertil. Nu kan vi trække på Mia Wagner og Jan Dal Lehrmanns erfaringer og ikke mindst Jacob Risgaards, forklarer Brian Dennis Jensen.

Annonce

Udlandet og nyt domicil

Det er de tre investorer, der fik lov til at komme med om bord ved at skyde 2,7 millioner i virksomheden. Især Jacob Risgaard, der blandt andet er medstifter af webshoppen Coolshop, var et højt ønske på forhånd.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gik efter ham. Coolshop er ude i mange lande, bemærker Brian Dennis Jensen.

Et af de næste skridt for Decofarver bliver blandt andet at kigge ud over landets grænser, og det skal den nytilførte kapital blandt andet bruges til.

- Vi skal styrke virksomheden med nye systemer, og vi skal have et nyt domicil, så vi kan håndtere den forventede vækst. Vi skal have ansat flere, og så skal vi bruge investeringen til at gå ind på nye markeder, og Sverige kommer i 2021, siger Brian Dennis Jensen.

- Men vi er enige om i ejerkredsen, at nu skal vi have styr på det danske marked oven på programmet, hvor vi forventer et ekstra pres, og når vi så er klar til at trykke på knappen, så går vi ind i Sverige, understreger han.

Hvor det nye domicil i Danmark kommer til at ligge er endnu uvist. Men det bliver efter al sandsynlighed i Odense.

Løvens hule

Løvens Hule er en dansk programserie på DR, hvor iværksættere skal forsøge at hente penge til deres forretning.

Iværksætterne pitcher deres koncept/virksomhed, og det er så efterfølgende op til løverne (investorerne), om de vil investere penge. 

Løverne i denne sæson er Jesper Buch, Mia Wagner, Jan Dal Lehrmann, Jacob Risgaard og Christian Arnstedt.

Programmet havde premiere i 2015. I denne sæson er der otte udsendelser.

Annonce
Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Kultur

Kendt cykelrytter til Tarup

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Nyborg

Se alle billederne: Stjerner indtager fynsk gods til filmoptagelse

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Odense Bulldogs

Herlev fik bank på den fynske is - Odense Bulldogs tilbage på sporet

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Kerteminde

Familie vågnede under indbrud: Her er politiets signalement af indbrudstyven

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Sport

Viktor Axelsen landet i hjembyen Odense - nu går den vilde jagt på den første Denmark Open-titel

Annonce