Annonce
Nyborg

Handlende bringer varene ud

Kongegade - Nybogs mest aktive handelsgade - torsdag eftermiddag. Her er næsten intet liv at spore. Foto: Mogens Rasmussen.
Special-forretningerne i Nyborg oplever voldsomt fald i omsætningen på grund af corona-situationen. Nogle butikker forsøger at skabe handel ved at køre varene ud til kunderne.

Nyborg: Coronasmitten har næsten tømt bymidten i Nyborg for mennesker. Det har betydet en kæmpe nedgang i omsætningen i mange butikker, men de handlende forsøger at holde humøret oppe og finde på nyt, der passer i situationen.

For eksempel har flere af de mindre fødevareforretninger startet udbringning af varer. Det gælder for eksempel Den Gode Smag, Fru Hansen og Vinspecialisten og Gertz Danish Bakery.

Den Gode Smag skriver på Facebooksiden, at de kører inden for byskiltene, hvis der købes for mindst 250 kroner. Fru Hansen tilbyder udbringning efter aftale, og Vinspecialisten reklamerer med gratis udbringning i postnummer 5800.

- Vi kører ud to gange om dagen uanset købets størrelse, siger Anne-Mette Styhm Olesen, indehaver ar Vinspecialisten i Nørregade.

- Vi gør det for at hjælpe kunderne, men selvfølgelig også for at hjælpe os selv, siger Anne-Mette Styhm Olesen, der ikke lægger skjul på, at omsætningen er styrtdykket, efter landet er delvist lukket ned på grund af virusangrebet.

- Vi har vel en tredjedel af omsætningen fra før coronavirusset brød ud, siger hun.

- Det nemmeste ville være at lukke butikken og tage hjem og passe sine børn, men den går ikke. Vi kan holde igen med indkøb, det er også den eneste måde, vi kan begrænse udgifterne, siger hun.

Forretningen er både en butik med vin og specialiteter og en vinbar. Og Anne-Mette Styhm Olesen har mødt kritik af, at man stadig holder vinbaren åben.

- Vi har da mødt nogen, der har været meget uforstående for, at vi kan holde serveringen åben, men vi overholder det retningslinjer, der er og forsøger at navigere i det.

Der er ikke mange spisende gæster hos Den Gode Smag på Torvet. Men salget af middagsretter ud af huset går ok, siger Rikke Vind Pedersen. Foto. Mogens Rasmussen.
Annonce

Dobbelt ramt

Den Gode Smag, der i mange år har solgt italiensk inspirerede lækkerier på Torvet, er dobbelt ramt. Dels er Torvet lukket ned, mens pladsen bygges om, og dels rammer coronaen nu.

- Her har været meget stille, men folk er positive, og vi prøver at holde humøret oppe, siger Rikke Vind Pedersen, der er ansat i Den Gode Smag.

Forretningen har også både servering og salg af delikatesser, men serveringen er næsten gået i stå.

- Der er et par lige nu, men ellers har jeg ikke set nogen hverken i går eller i dag, siger Rikke Vind Pedersen.

- Heldigvis har vi forskellige ting at sælge, og folk prøver at bakke os op ved at købe af vores færdiglavede madretter, siger hun.

Det med at kunderne bakker de handlende op går igen i alle forretningerne.

- Vi har mange kunder, der siger at de fortsætter med at komme og købe ost her, fordi de vil forsøge at bakke os op siger Jane Søndergaard fra Osteboden/Fru Hansen i Kongegade.

- Da vi skrev på facebook, at vi begynder at køre varer ud, var der endda flere kunder, som tilbød at køre for os, siger hun.

De tre delikatesseforretninger er alle hårdt ramt af, at der stort set ikke holdes fester, receptioner og lignende for tiden.

Annonce

Tøjmand savner kunder

Også i tøjbranchen ser det skidt ud, bekræfter Bo Andersen, bestyrer af Din Tøjmand på Hjørnet af Kongegade og Korsgade. Og her er der ikke rigtig nogen fidus i at starte udbringning af varer.

- Humøret er godt nok, men vi kunne godt bruge flere kunder. Vi er hvert fald under halvdelen af den normale omsætning. Byen er jo tom, siger han.

Tøjbutikkerne nærmer sig et af årets højdepunkter, nemlig konfirmationerne, men lige i øjeblikket ved ingen, om der bliver konfirmationer i foråret, så også salget af konfirmationstøj er sat på stop.

- Vi havde en familie inde og prøve tøj til konfirmanden, men de gik igen uden at købe noget, fortæller Bo Andersen.

Anne-Mette Styhm Olesen fra Vinspecialisten oplever en dramatisk nedgang i omsætningen - forretningen tilbyder nu at køre varer ud lige som flere andre butikker i byen. Arkivfoto: Niels Andreasen.

Jane Søndergaard, Osteboden/Fru Hansen oplever kunder, der vil støtte og hjælpe i den stille coronatid. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce