Annonce
Erhverv

'Hackere' skal lokkes til Fyn med nyt partnerskab: 80 procent af deltagerne kommer i job

Kim Sneum Madsen, direktør i softwarefirmaet Umbraco, er under normale omstændigheder også med til at afholde et såkaldt codegarden-event hvert år, hvor mere end 750 deltagere fra 40 lande mødes for at netværke og høre foredrag om Umbraco-universet. Arkivfoto: Michael Bager
HackYourFuture, som er en forening, der tilbyder en webudvikler-uddannelse til indvandrere og flygtninge, er gået sammen med den fynske it-virksomhed Umbraco. De vil hjælpe endnu flere højtuddannede udenlandske talenter ind på arbejdsmarkedet.

Odense: Det vil i de kommende år blive sværere og sværere for fynske it-virksomheder at rekruttere de rigtige medarbejdere.

Det skyldes mangel på it-talenter og den vækst, som mange virksomheder oplever.

En del af løsningen er softwarefirmaet Umbraco kommet med. De har indgået et partnerskab med non-profit foreningen HackYourFuture, der uddanner både indvandrere og flygtninge til webudviklere.

Annonce

Kim Sneum Madsen, direktør hos Umbraco, fortæller, at virksomheden med tiltaget løser flere problematikker, da en del flygtninge og indvandrere kan have svært ved at komme ind på det danske arbejdsmarked, selvom de har kompetencerne på plads.

- I stedet for at stille os op i hylekoret, er dette partnerskab endnu et af vores bidrag til at forbedre vækstvilkårene for it-virksomhederne, hvor vi samtidig tager vores del af ansvaret for det omkringliggende samfund.


Vi kunne sagtens starte mange flere hold op end vi gør i dag. Efterspørgslen er stigende, også selv om der kommer færre asylansøgere til Danmark nu.

Christopher Klüter, stifter af Hack Your Future


Han tilføjer dog, at partnerskabet kan være med til hive talenter om bord hos Umbraco, men andre virksomheder skal også have buddet.

- Efterhånden som vi får flere Umbraco-certificerede gennem Hack Your Future-programmet, vil vi selvfølgelig begynde at skubbe på i vores netværk af erhvervslivet og de mange Umbraco-certificerede digitale bureauer her på Fyn, så de også får øjnene op for HackYourFuture.

Næsten alle kommer i arbejde

Foreningen HackYourFuture har efterhånden vist, at deres uddannelsesforløb er en stor succes gennem de seneste tre år.

Tal viser, at 80 procent af kursisterne finder et job, mens andre bruger forløbet til at uddanne sig videre.

Stifter af HackYourFuture Christopher Klüter fortæller, at foreningen er med til at modarbejde, at folk, der ønsker en it-karriere, ender som eksempelvis chauffører eller som lagerarbejdere.

- Udfordringerne for integrationsarbejdet i Danmark er jo at finde jobs til de højtuddannede, der ikke ønsker at være en belastning for samfundet.

Han tilføjer, at kurserne er yderst populære, så i øjeblikket er det kun 10 procent af ansøgerne, der har mulighed for at få adgang til forløbet, som er gratis at deltage i.

- Vi kunne sagtens starte mange flere hold op, end vi gør i dag. Efterspørgslen er stigende, også selv om der kommer færre asylansøgere til Danmark nu. For at vi kan få flest mulige i jobs, er det afgørende, at virksomheder som Umbraco involverer sig og stiller deres kompetencer til rådighed.

HackYourFuture har i dag en afdeling i København og 11 partnerskaber med it-virksomheder. Frivillige mentorer står for undervisningen, og foreningen oplyser, at de barsler med planer om flere afdelinger i Danmark.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce