Annonce
Erhverv

'Hackere' skal lokkes til Fyn med nyt partnerskab: 80 procent af deltagerne kommer i job

Kim Sneum Madsen, direktør i softwarefirmaet Umbraco, er under normale omstændigheder også med til at afholde et såkaldt codegarden-event hvert år, hvor mere end 750 deltagere fra 40 lande mødes for at netværke og høre foredrag om Umbraco-universet. Arkivfoto: Michael Bager
HackYourFuture, som er en forening, der tilbyder en webudvikler-uddannelse til indvandrere og flygtninge, er gået sammen med den fynske it-virksomhed Umbraco. De vil hjælpe endnu flere højtuddannede udenlandske talenter ind på arbejdsmarkedet.

Odense: Det vil i de kommende år blive sværere og sværere for fynske it-virksomheder at rekruttere de rigtige medarbejdere.

Det skyldes mangel på it-talenter og den vækst, som mange virksomheder oplever.

En del af løsningen er softwarefirmaet Umbraco kommet med. De har indgået et partnerskab med non-profit foreningen HackYourFuture, der uddanner både indvandrere og flygtninge til webudviklere.

Annonce

Kim Sneum Madsen, direktør hos Umbraco, fortæller, at virksomheden med tiltaget løser flere problematikker, da en del flygtninge og indvandrere kan have svært ved at komme ind på det danske arbejdsmarked, selvom de har kompetencerne på plads.

- I stedet for at stille os op i hylekoret, er dette partnerskab endnu et af vores bidrag til at forbedre vækstvilkårene for it-virksomhederne, hvor vi samtidig tager vores del af ansvaret for det omkringliggende samfund.


Vi kunne sagtens starte mange flere hold op end vi gør i dag. Efterspørgslen er stigende, også selv om der kommer færre asylansøgere til Danmark nu.

Christopher Klüter, stifter af Hack Your Future


Han tilføjer dog, at partnerskabet kan være med til hive talenter om bord hos Umbraco, men andre virksomheder skal også have buddet.

- Efterhånden som vi får flere Umbraco-certificerede gennem Hack Your Future-programmet, vil vi selvfølgelig begynde at skubbe på i vores netværk af erhvervslivet og de mange Umbraco-certificerede digitale bureauer her på Fyn, så de også får øjnene op for HackYourFuture.

Næsten alle kommer i arbejde

Foreningen HackYourFuture har efterhånden vist, at deres uddannelsesforløb er en stor succes gennem de seneste tre år.

Tal viser, at 80 procent af kursisterne finder et job, mens andre bruger forløbet til at uddanne sig videre.

Stifter af HackYourFuture Christopher Klüter fortæller, at foreningen er med til at modarbejde, at folk, der ønsker en it-karriere, ender som eksempelvis chauffører eller som lagerarbejdere.

- Udfordringerne for integrationsarbejdet i Danmark er jo at finde jobs til de højtuddannede, der ikke ønsker at være en belastning for samfundet.

Han tilføjer, at kurserne er yderst populære, så i øjeblikket er det kun 10 procent af ansøgerne, der har mulighed for at få adgang til forløbet, som er gratis at deltage i.

- Vi kunne sagtens starte mange flere hold op, end vi gør i dag. Efterspørgslen er stigende, også selv om der kommer færre asylansøgere til Danmark nu. For at vi kan få flest mulige i jobs, er det afgørende, at virksomheder som Umbraco involverer sig og stiller deres kompetencer til rådighed.

HackYourFuture har i dag en afdeling i København og 11 partnerskaber med it-virksomheder. Frivillige mentorer står for undervisningen, og foreningen oplyser, at de barsler med planer om flere afdelinger i Danmark.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce