Annonce
Nordfyn

Højere salg af plastemballeret frugt og grønt: - Der er uden tvivl en kundetryghed i de indpakkede varer

Flere kunder oplever øjensynligt en tryghed i at købe plastikemballeret frugt og grønt. Foto: Dorthe Wolff
Hos Superbrugsen i Søndersø har brugsuddeler Michael Bjerg lagt mærke til flere nye indkøbsvaner under coronakrisen, heriblandt et øget salg af plastikemballeret frugt og grønt.
Annonce

Nordfyn: - Jeg kan se en vækst i salget af plastikemballeret frugt og grønt. Der er et godt flow i det, så der er uden tvivl en vis kundetryghed i de indpakkede varer.

Sådan lyder meldingen fra brugsuddeler Michael Bjerg fra Superbrugsen i Søndersø. Han vurderer, at omkring 15 procent af salget i frugt og grønt har rykket sig fra uemballerede til emballerede varer, og hans formodning er altså, at det øgede salg af plastikemballeret frugt og grønt skyldes, at kunderne forsøger at sikre sig mest muligt mod smittefare.

Hvor Michael Bjerg tidligere under coronakrisen lagde mærke til et fald i antal kunder, der gik i gennem butikken, kan han her et par måneder inde i krisen se, at antallet er kunder begynder at normalisere sig.

- Vores kundestrøm som ellers var faldet i løbet af coronakrisen, er vokset igen til normalen. Og vi kan også se, at vores nethandel er faldet i forhold til, hvad den har været oppe på.

Annonce

Udnytter åbningstiden

Udover at kunderne i Superbrugsen i Søndersø lægger flere penge i plastikemballeret frugt og grønt, har Michael Bjerg også spottet en anden, ny indkøbsvane.

- Vi ser, at folk stadig er gode til at bruge åbningstiderne til fulde. Der tror jeg simpelthen, at folk har fået en ny indkøbsvane, og umiddelbart ser det også ud til, at købet per kunde stadigvæk er højere - ikke helt så højt som tidligere under coronakrisen, men stadig højere end normalt. Det virker derfor til, at folk har fokus på at samle deres indkøb.

Samtidig med at købet per kunde fortsat er noget højere end før coronakrisen, har butikken på det sidste fået flere kunder til, så butikken oven i det ikke er gået ned i antallet af kunder.

Er du nysgerrig på, om der kan sætte sig virus på frugt, og om man bør købe det, der er pakket ind, kan du klikke ind på siden her, hvor læseren Anette har fået svar på netop det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce