Annonce
OB

"Ikke os", siger AGF: Greve taler med andre klubber

OB-midtbanespilleren, der ikke er med i flyet til træningslejren i Tyrkiet, forhandler med jyske klubber, melder kilder til Sport Fyn. Men det afviser i hvert fald AGF som en "and". Kontrakten med OB løber frem til sommeren 2021.

FODBOLD: OB's offensive midtbanespiller Mathias Greve rejste ikke med flyet fra Hamburg til træningslejren i Tyrkiet mandag middag, fordi han har fået lov til at forhandle med andre klubber.

Og Greve er allerede i gang med konkrete forhandlinger, og det skulle handle om de jyske rivaler Randers og AGF, har Sport Fyn erfaret.

Greve, 24, har en kontrakt med OB frem til sommeren 2021, men da den egen-producerede spiller ikke har været i stand til at etablere sig i startopstillingen, giver det mening for begge parter, at han søger andre baner for at fremme karrieren, og samtidig får OB sluppet en lønpost i en periode, hvor der også kommer nye giraffer ind i stalden.

Mathias Greve har generelt været inde i truppen og har ofte været en stærk indskifter, fordi han med sin dynamiske og kreative stil er god til at skabe chancer for medspillerne, når der rykkes direkte mod straffesparksfeltet, og han tiltrækker sig modspillernes opmærksomhed. Derfor har Greve spillet en lang række kampe for OB - dog ofte som indskifter - og han er generelt værdsat af tilhængerne, som altid her set en energisk og offensivt målrettet Greve i aktion.

Annonce

Eftertragtede offensiv-folk

Og da offensivt orienterede spillere altid en eftertragtet vare, er det muligt, at eksempelvis enten AGF eller Randers slår til. Men AGF-sportschef Peter Christiansen afviser dog, at der er sandhed i den påstand, siger han til Tipsbladet.dk.

- Det er en and. Vi er ikke ude efter ham, siger Peter Christiansen.

Randers-direktør Søren Pedersen afviser over for bold.dk at have være ti kontakt med Greve, men han afviser ikke at være interesseret.

- Jeg synes da, at han er en dygtig spiller, men det er ikke sådan, vi er tæt på det, overhovedet, så det ved jeg ikke lige, hvor kommer fra, siger Pedersen til bold.dk.

Greve står noteret for 151 kampe og 12 mål for OB.

I Randers kunne man godt bruge noget mere kreativitet i truppen, selv om klubben ligger flot placeret i Superligaen på stærkt kollektivt spil og indsats.

En anden mulighed ville være eksempelvis Vejle, der er favorit til oprykningen fra 1. division og generelt står for samme tekniske stil som Greve.

Der kan være tale om enten et salg fra OB til en af klubberne, eller en lejeaftale.

Generelt kan klubber overveje, om det ikke giver mening at investere i en ung offensvspiller. Det er som bekendt altid dem, der er i højeste kurs ved videresalg. men købende klubber skal naturligvis være pænt sikre på, at man vil give en købt spiller godt med spilletid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce