Annonce
Nyborg

Godsejer om solceller: Den helt rigtige dagsorden

Godsejer Christian Sehestedt Juul glæder sig til at udlægge en stor del af sin landbrugsjord til solcellepark. Foto: Michael Nørgaard
Ravnholt vil være en grøn og bæredygtig virksomhed - blandt andet derfor er godsejeren glad for planerne om en stor solcellepark.
Annonce

Ravnholt: - Jeg synes, det her er den helt rigtige dagsorden at være med i. Vi nedbringer co2, skaber biodiversitet, og der produceres bæredygtig el uden statsstøtte. Det er helt fantastisk.


- Jeg synes, det her er den helt rigtige dagsorden at være med i. Vi nedbringer co2, skaber biodiversitet og der produceres bæredygtig el uden statsstøtte. Det er helt fantastisk.

Godsejer Christian Sehestedt Juul, Ravnholt


Det siger godsejer Christian Sehestedt Juul, Ravnholt, som kommentar til planerne om et stort solcelleanlæg på en del af godsets landbrugsjord.

Ravnholt har 1300 hektar under plov i den vestlige del af Nyborg Kommune, og solcelleplanerne kan komme til at optage op til 130 hektar eller en tiendedel af godsets landbrugsjord.

- Min ejendom har jo gennem tiden haft alle mulige forskellige produktioner. Vi har haft køer, vi har haft svin og dyrket forskellige afgrøder. Med energiproduktion får vi endnu et ben at stå på, og det er vigtigt, fordi markedet er så omskifteligt, siger Christian Sehestedt Juul.

Hvis solcelle-planerne ved Ravnholt blive en realitet, vil det passe perfekt ind i den grønne strategi, Nyborg Kommune har vedtaget for kort tid siden. Men det vil også passe godt til den strategi, Ravnholt Gods har lagt - i øvrigt i samarbejde med Egeskov Gods - for de to store midtfynske godser har et fælles driftsselskab, Agro Alliancen.

- Vi har en klar strategi om at være grønne og samtidig socialt bæredygtige i vores virksomheder, og her passer solcellerne rigtig godt ind, siger godsejeren.

Ravnholt har tidligere overvejet at rejse vindmøller, men det blev ikke til noget. Men Christian Sehestedt Juul håber, at der bliver taget godt imod solcellerne i lokalområdet. Solcelleparken kommer ikke til at stikke meget op i luften, og den vil blive omkranset af et tre meter bredt plantebælte, som i sig selv vil tilføre området ny natur. Der er også mulighed for at  styrke biodiversiteten under de mange solpaneler.

Christian Sehestedt Juul kan ikke sige noget om kontrakten med virksomheden BeGreen, der vil opføre solcelleparken. Derfor må han heller ikke sige noget om, hvor mange år lejeaftalen af landbrugsjorden strækker sig over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce