Annonce
Odense

Kendt drabsmand gik amok ved Netto: Knytnæveslag sender 45-årig mand bag tremmer

Den 45-årige Joe Andersen dømt for et bestialsk drab i 2011 i baggården til værtshuset Billarden i Odense er nu igen blevet varetægtsfængslet i en sag om vold. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Den 45-årige Joe Andersen, som i 2011 på bestialsk vis begik drab i baggården til værtshuset Billarden, er nu fængslet for knytnæveslag søndag aften foran Netto på Roersvej.

Odense: I 2011 begik Joe Andersen et bestialsk drab på en 36-årig mand i baggården til værtshuset Billarden på Vesterbro i Odense, og i november blev han dømt for et voldeligt overfald i et fodboldklubhus. Nu er han endnu en gang blevet varetægtsfængslet i en ny voldssag.

Den faldt sted søndag aften omkring klokken 19, hvor den i dag 45-årige Joe Andersen efter politiets opfattelse slog en anden mand med knytnæve i ansigtet. Selv nægter han at have slået, men erkender at have været på stedet under tumulten ved området mellem Netto og Silvan.

Netop i kraft af hans kriminelle fortid og fordi han stadig har en reststraf på 1451 dage, han havde stående uafsonet fra dommen for drabet, blev han mandag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Annonce

Ud over en sigtelse for almindelig vold blev han også sigtet for vidnetrusler mod offeret.

13 års fængsel for drab

Drabet, Joe Andersen blev dømt for, fandt sted den 3. april 2011. Her skød og dræbte han en 36-årig mand i en baggråd til værtshuset Billarden på Vesterbro. Forinden havde de to samt en tredje person haft et voldeligt sammenstød, hvor Joe Andersen havde fået tæsk i et tilstødende lokale til Billarden.

Efter den omgang prygl tog han stærkt forslået en taxa hjem til sin lejlighed i Bolbro, fandt en pistol, og kørte tilbage til Billarden. Her mødte han atter den 36-årige mand, som han skød og dræbte på klos hold, selv om manden tryglede og bad for sit liv. Joe Andersen trykkede på aftrækkeren og affyrede flere dræbende skud.

Annonce

Dømt for vold i klubhus

I marts 2020 blev Joe Andersen prøveløsladt efter at have afsonet omkring to tredjedele af dommen på 13 års fængsel, sådan som der er praksis for i Danmark, med en prøvetid på fem år. Tre måneder efter prøveløsladelsen røg han i klammeri, slagsmål og vold under en våd fest i klubhuset hos fodboldklubben Skjoldsparken IF i Bolbro.

Det kostede ham i november 2020 tre måneders ubetinget fængsel ved Retten i Odense, hvor han blev dømt for at have tildelt en næsten jævnaldrende mand knytnæveslag, skalle og flere knytnæveslag i ansigtet.

Retten valgte mandag at varetægtsfængsle Joe Andersen frem til den 7. juni. Når voldsagen kommer for retten skal der også tages stilling til, om reststraffen på 1451 dage skal udløses. I november mente retten det ikke med henvisning til, at der ikke var tale om ligeartet kriminalitet.

Avisen skriver normalt ikke navne på personer, som er sigtet. I dette tilfælde fraviger avisen denne regel, fordi Joe Andersen er massiv dømt for personfarlig kriminalitet, og fordi voldsepisoden, han i november blev dømt for samt den seneste episode, er sket under prøveløsladelse fra dommen på 13 års fængsel for manddrab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce