Annonce
Fyn

Fynske byer opgraderes til 5G - det kan forstyrre din telefon

Om cirka et år forventer TDC at tænde for sit 5G-netværk, som lige nu er ved at blive installeret i flere fynske byer. Foto: TDC.
TDC er nu gået i gang med at udbygge mobilnetværket i flere fynske byer som forberedelse til indførelsen af 5G-mobilnetværket.

Fyn: Lørdag den 25. januar er der kaldt til globale demonstrationer mod 5G-mobilnetværket.

Indtil videre er det omstridte telenetværk ikke i funktion på Fyn eller i det øvrige Danmark. Først om cirka et år forventer TDC at tænde for sit 5G-netværk i Danmark, men der skal forinden sættes en del nye sendere og master op for at få mobilnetværket til at fungere, og teleselskabet er nu gået i gang med at udbygge netværket i flere fynske byer.

I Svendborg, Nyborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner samt på Ærø er TDC begyndt at opgradere mobilnetværket, så det kan bruges til 5G-signaler. Arbejdet kan give midlertidige gener for TDC's brugere, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.

- Desværre betyder mobilopgraderingerne, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre, siger han i en pressemeddelelse.

TDC forventer, at der går et lille års tid, før mobiltelefoner, som kan bruge 5G, er udbredt, og derfor bliver det nye netværk formentlig først tændt i slutningen af året.

Annonce

Virksomheder kan få glæde af bedre mobilnet

Når det sker, kan brugerne se frem til en tydelig forbedring, lover TDC-direktøren - og det ser blandt andre Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen (S), frem til:

- Ærø Kommune har som målsætning at være et attraktivt helårssamfund, hvor det er godt at bo, besøge og drive virksomhed. Det kan blandt andet hjælpes på vej med en fremtidssikret, digital infrastruktur, siger han og nævner iværksættere og mindre virksomheder, der er afhængige af at kunne kommunikere hurtigt og uhindret.

Også Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S), forventer, at 5G vil give kommunens virksomheder bedre vilkår.

- Særligt i den sydlige del af vores kommune ved Svanninge Bakker er der i dag problemer med mobilforbindelsen, så her vil en bedre og mere stabil dækning blive hilst meget velkommen. Og for vores virksomheder, både store og små, betyder den digitale infrastruktur enormt meget. Så et bedre netværk vil være en fordel for erhvervslivet, siger Hans Stavnsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce