Annonce
Fyn

Fynske byer opgraderes til 5G - det kan forstyrre din telefon

Om cirka et år forventer TDC at tænde for sit 5G-netværk, som lige nu er ved at blive installeret i flere fynske byer. Foto: TDC.
TDC er nu gået i gang med at udbygge mobilnetværket i flere fynske byer som forberedelse til indførelsen af 5G-mobilnetværket.
Annonce

Fyn: Lørdag den 25. januar er der kaldt til globale demonstrationer mod 5G-mobilnetværket.

Indtil videre er det omstridte telenetværk ikke i funktion på Fyn eller i det øvrige Danmark. Først om cirka et år forventer TDC at tænde for sit 5G-netværk i Danmark, men der skal forinden sættes en del nye sendere og master op for at få mobilnetværket til at fungere, og teleselskabet er nu gået i gang med at udbygge netværket i flere fynske byer.

I Svendborg, Nyborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner samt på Ærø er TDC begyndt at opgradere mobilnetværket, så det kan bruges til 5G-signaler. Arbejdet kan give midlertidige gener for TDC's brugere, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.

- Desværre betyder mobilopgraderingerne, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre, siger han i en pressemeddelelse.

TDC forventer, at der går et lille års tid, før mobiltelefoner, som kan bruge 5G, er udbredt, og derfor bliver det nye netværk formentlig først tændt i slutningen af året.

Annonce

Virksomheder kan få glæde af bedre mobilnet

Når det sker, kan brugerne se frem til en tydelig forbedring, lover TDC-direktøren - og det ser blandt andre Ærøs borgmester, Ole Wej Petersen (S), frem til:

- Ærø Kommune har som målsætning at være et attraktivt helårssamfund, hvor det er godt at bo, besøge og drive virksomhed. Det kan blandt andet hjælpes på vej med en fremtidssikret, digital infrastruktur, siger han og nævner iværksættere og mindre virksomheder, der er afhængige af at kunne kommunikere hurtigt og uhindret.

Også Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S), forventer, at 5G vil give kommunens virksomheder bedre vilkår.

- Særligt i den sydlige del af vores kommune ved Svanninge Bakker er der i dag problemer med mobilforbindelsen, så her vil en bedre og mere stabil dækning blive hilst meget velkommen. Og for vores virksomheder, både store og små, betyder den digitale infrastruktur enormt meget. Så et bedre netværk vil være en fordel for erhvervslivet, siger Hans Stavnsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce