Annonce
Fyn

Fynsk virksomhed har testet OB for coronavirus: Tilbyder test til andre klubber

Den odenseanske biotech-virksomhed Pentabase - her er det forskningschef Rasmus K. Petersen - tilbyder coronatest til private virksomheder. OB har fået spillerne testet. Arkivfoto: Christian Nordholt
Den fynske biotekvirksomhed Pentabase tilbyder private virksomheder, at de kan få medarbejderne testet for coronavirus. Den mulighed har fodboldklubben OB gjort brug af.

Odense: For blot et par måneder siden måtte Ulf Bech Christensen gå på Facebook for at gøre opmærksom på, at hans virksomhed, Pentabase, kunne spille en stor rolle i udbredelsen af coronatest i Danmark.

Siden er det gået stærkt, og nu tilbyder den fynske virksomhed, at private virksomheder kan få testet deres medarbejdere for coronavirus.

Blandt dem, der har gjort brug af muligheden, er det fynske fodboldflagskib OB. Det fortæller Pentabase-direktøren.

- Vi fik prøverne ind fredag middag, og fredag eftermiddag havde vi rapporteret svarene tilbage til klubbens læge, siger Ulf Bech Christensen, der ikke vil sige noget om, hvad testene har vist.

Faktisk ved han slet ikke, om det er de stribedes spillere, trænere eller eventuelt greenkeeperen, der er blevet testet, for prøverne var anonymiserede med et tilfældigt nummer.

OB har oplyst på klubbens hjemmeside, at ingen spillere blev testet positiv, og at de skal testes igen onsdag (i dag). Men det bliver ikke Pentabase, der skal teste dem, oplyser Ulf Bech Christensen.

Tilbyder test til alle klubber

Han fortæller, at virksomhedens mission er at hjælpe Danmark i gang. Derfor er de åbne for at teste alt fra fodboldklubber i 1. division til håndboldklubber og ishockeyklubber.

- Vi startede med at sige, at det var infrastruktur og kritiske virksomheder. Men vi er ikke dem, der kan bedømme, hvad der er vigtigst for Danmark at få i gang. Så vi har åbnet op for alle private virksomheder, siger han.

- Jeg kan se i nyhederne, at FC Midtjylland siger, at de skal bruge mange penge på at teste deres spillere, og det kan vi ikke helt forstå, men jeg tænker, at OB får det lidt billigere og med bedre service, og at det kan smitte af i tabellen, griner han og tilføjer med et smil:

- Men vi tilbyder at teste hele Superligaen undtagen FCK.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, siger til TV3 Sport, at klubben forventeligt skal bruge op til en halv million kroner på coronatest, fordi omkring 40 personer skal testes ugentligt i de næste to måneder.

En test fra Pentabase koster 400 kroner pr. medarbejder, der skal testes. Hvis 40 personer skal testes en gang om ugen i ni uger, vil det koste 144.000 kroner.

I sidste uge annoncerede Divisionsforeningen et samarbejde med KMD og Qlife om at teste Superliga-spillere og ansatte, fra turneringen går i gang 28. maj, til den er færdigspillet.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Nyborg

Nedrevet køreledning: Ingen tog mellem Odense og Korsør

Kultur

Navnet er unikt i Danmark: Havneplads er nu opkaldt efter en dansk søhelt

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Lad os få ren besked om letbanens problemer - letbanen har brug for medvind

Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Assens For abonnenter

Slut med fitnesscenter i markant bygning: Populær privatskole har købt sukkerfabrikkens kantinebygning

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce