Annonce
Fyn

Fynsk virksomhed har testet OB for coronavirus: Tilbyder test til andre klubber

Den odenseanske biotech-virksomhed Pentabase - her er det forskningschef Rasmus K. Petersen - tilbyder coronatest til private virksomheder. OB har fået spillerne testet. Arkivfoto: Christian Nordholt
Den fynske biotekvirksomhed Pentabase tilbyder private virksomheder, at de kan få medarbejderne testet for coronavirus. Den mulighed har fodboldklubben OB gjort brug af.

Odense: For blot et par måneder siden måtte Ulf Bech Christensen gå på Facebook for at gøre opmærksom på, at hans virksomhed, Pentabase, kunne spille en stor rolle i udbredelsen af coronatest i Danmark.

Siden er det gået stærkt, og nu tilbyder den fynske virksomhed, at private virksomheder kan få testet deres medarbejdere for coronavirus.

Blandt dem, der har gjort brug af muligheden, er det fynske fodboldflagskib OB. Det fortæller Pentabase-direktøren.

- Vi fik prøverne ind fredag middag, og fredag eftermiddag havde vi rapporteret svarene tilbage til klubbens læge, siger Ulf Bech Christensen, der ikke vil sige noget om, hvad testene har vist.

Faktisk ved han slet ikke, om det er de stribedes spillere, trænere eller eventuelt greenkeeperen, der er blevet testet, for prøverne var anonymiserede med et tilfældigt nummer.

OB har oplyst på klubbens hjemmeside, at ingen spillere blev testet positiv, og at de skal testes igen onsdag (i dag). Men det bliver ikke Pentabase, der skal teste dem, oplyser Ulf Bech Christensen.

Annonce

Tilbyder test til alle klubber

Han fortæller, at virksomhedens mission er at hjælpe Danmark i gang. Derfor er de åbne for at teste alt fra fodboldklubber i 1. division til håndboldklubber og ishockeyklubber.

- Vi startede med at sige, at det var infrastruktur og kritiske virksomheder. Men vi er ikke dem, der kan bedømme, hvad der er vigtigst for Danmark at få i gang. Så vi har åbnet op for alle private virksomheder, siger han.

- Jeg kan se i nyhederne, at FC Midtjylland siger, at de skal bruge mange penge på at teste deres spillere, og det kan vi ikke helt forstå, men jeg tænker, at OB får det lidt billigere og med bedre service, og at det kan smitte af i tabellen, griner han og tilføjer med et smil:

- Men vi tilbyder at teste hele Superligaen undtagen FCK.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, siger til TV3 Sport, at klubben forventeligt skal bruge op til en halv million kroner på coronatest, fordi omkring 40 personer skal testes ugentligt i de næste to måneder.

En test fra Pentabase koster 400 kroner pr. medarbejder, der skal testes. Hvis 40 personer skal testes en gang om ugen i ni uger, vil det koste 144.000 kroner.

I sidste uge annoncerede Divisionsforeningen et samarbejde med KMD og Qlife om at teste Superliga-spillere og ansatte, fra turneringen går i gang 28. maj, til den er færdigspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sigtelse i sag om knivstik: Varetægtsfængslet kvinde stak mindst seks gange for at dræbe

Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Annonce