Annonce
Erhverv

Fynsk opfordring til regeringen: Læg hammeren væk og find lokale løsninger

Danskerne er nødt til at finde måder til at omgås hinanden, også selvom der måtte dukke nye virusmutationer op, mener Jytte Reinholdt, direktør for Fynsk Erhverv. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
De gældende restriktioner afspejler en virkelighed, der ikke kan genkendes på Fyn, mener direktør for Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Fyn: De erhvervsdrivende på Fyn har for længst bevist, at de evner at holde gang i deres virksomheder og samtidig overholde de krav og anbefalinger, som gælder for at hindre smittespredning. Derfor er det på høje tid, at der lempes i restriktionerne, mener direktør for Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

- Vi har i lang tid været kritiske over for den restriktive tilgang, der har været lagt for dagen fra regeringen. Omfanget af restriktioner har afspejlet en virkelighed, vi ikke kan genkende her på Fyn, siger hun.

- Vi har en stor del af erhvervslivet, som er lykkedes med at komme godt igennem også den seneste nedlukning, og de beviser, at de kan håndtere restriktioner og tage forholdsregler i forhold til smittespredning.

- Det her faste greb over en bred kam har været meget voldsomt. Det er mig bekendt ikke påvist, at det er i detailhandlen og i de liberale erhverv, at smitten sker, og detailhandlere har med rette undret sig over, at man kan gå til bageren, men ikke købe et par sko hos skohandleren. Der hopper kæden af, siger Jytte Reinholdt.


Vigtigst nu er at vi får bevist, at vi kan håndtere at leve i et samfund med coronasmitte, og at vi ikke har brug for yderligere nedlukninger, når smittetallet stiger igen - men at man i højere grad søger løsninger på lokale udfordringer i stedet for at slå med den store hammer.

Jytte Reinholdt, direktør for Fynsk Erhverv


Annonce

At leve i et samfund med smitte

Udsigten til, at smitterisikoen vil bestå i længere tid, er medvirkende til, at hun mener, det er på høje tid at begynde en genåbning.

- Jeg er grundlæggende ikke båret af frygt, og derfor er jeg optaget af, med hvilken hast vi kan få genåbnet. Jeg tror på det enkelte individs sunde fornuft og ansvarlighed over for den her trussel. Derfor har vi i Fynsk Erhverv også været fortalere for et digitalt coronapas, siger Jytte Reinholdt.

I takt med de kommende måneders højere temperaturer - og flere vaccinerede - er vi nødt til at finde måder til at omgås hinanden, også selvom der måtte dukke nye virusmutationer op, mener hun.

- Vigtigst nu er at vi får bevist, at vi kan håndtere at leve i et samfund med coronasmitte, og at vi ikke har brug for yderligere nedlukninger, når smittetallet stiger igen - men at man i højere grad søger løsninger på lokale udfordringer i stedet for at slå med den store hammer, siger Jytte Reinholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB kan nå femtepladsen med sejr i Vejle

Annonce