Annonce
Odense

Fyns Politi greb ind: Marked på Odense Havn sigtet for brud på forsamlingsforbuddet

Fyns Politis opfattelse er, at forsamlingsforbuddet på 50 personer blev overtrådt, da der søndag blev afviklet marked på Odense Havn. Billedet her er ikke fra denne søndag, men taget ved et tidligere havnemarked. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Manden bag havnemarkedet i Odense Per Posborg, er alt andet end tilfreds med søndag at være blevet sigtet for at have brudt forsamlingsforbuddet. Han afviser, at han har gjort noget galt og erklærer sig rede til at føre sagen til domstolene.

En anmeldelse om brud på forsamlingsforbuddet førte søndag til, at Fyns Politi måtte gribe ind overfor det loppemarked, der hen over sommeren afvikles de fleste søndage på havnepladsen ved Odense Havn.

Ifølge vagtchef Hans Jørgen Larsen ved Fyns Politi var alt for mange mennesker forsamlet på området, og det harmonerer slet ikke med de skærpede regler for forsamlinger på grund af corona, som betyder, at grænsen går ved maksimalt 50 personer.

- Vi skønner, at der var cirka 250 mennesker til stede. Så han (arrangøren af markedet, red.) er blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, oplyser Hans Jørgen Larsen.

Annonce


Der var på intet tidspunkt 50 mennesker forsamlet på et sted, for det har vi haft folk i gule veste gående rundt for at sikre ikke sker.

Per Posborg, arrangør af loppemarkedet på Odense Havn.


Politiets opfattelse er, at loppemarkedet på havnen er at sidestille med et arrangement, hvor grænsen går ved 50 personer.

- Det er direkte nævnt i loven, at når du har et arrangement, så må der kun være 50, siger Hans Jørgen Larsen.

Uanset hvor meget plads, man har til arrangementet?

- Lige præcis.

Stærkt utilfreds arrangør

Manden bag loppemarkedet på havnen, Per Posborg, bekræfter, at markedet søndag er blevet sigtet af Fyns Politi. Det skete halvanden time før lukketid, oplyser han, og det er han mildest talt utilfreds med.

Loppemarked på Odense Havn drives af firmaet med navnet Per Posborg, der er ejet af manden med samme navn, som ses her på billedet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Per Posborg mener for det første ikke, at forsamlingsforbuddet blev brudt, selv om han medgiver, at der var over 50 personer til stede ved markedet.

- Men de gik rundt i mindre grupper. Der var på intet tidspunkt 50 mennesker forsamlet på et sted, for det har vi haft folk i gule veste gående rundt for at sikre ikke sker, siger han.

For det andet, lyder det fra Per Posborg, har politiet fuldstændig misforstået, hvilken type tilladelse, markedet opererer på baggrund af. Der er nemlig ikke tale om et arrangement, som både vagtchefen henviser til og som de politibetjente, der dukkede op søndag også henviste til, forklarer han.

- Vores tilladelse stammer helt tilbage fra, da vi startede fra 15 år siden, og den går på, at vi er et torvemarked kombineret med loppemarked. Derfor er vi at betragte som detailhandel ligesom Bilka, Rosengårdcentret og Storms Pakhus for den sags skyld. Vi er netop ikke et arrangement, lyder det fra Per Posborg.

Annonce

Klar til at gå i retten

Per Posborg mener, at genåbningen af markedet, der skete i juni efter coronanedlukningen, er sket i fuld overensstemmelse med aftaler indgået med både kommunen, Fyns Politi og alle andre myndigheder. Og de vilkår har markedet fulgt, også denne søndag.

Derfor har han mere end svært ved at forstå, hvorfor markedet nu skal sigtes - faktisk på sidste markedsdag inden vinterpausen.

- Jeg kommer til opponere imod det. Og jeg vil i morgen (mandag, red.) tage fat i Erik Bech (ved Fyns Politi, som Per Posborg tidligere har ført dialog med, red.) og få en snak om det her. Jeg gider ikke have en bøde for at gøre noget, som både kommune og politi har sagt god for, siger Per Posborg.

Hvis politiet fastholder, at du skal have en bøde, vil du så tage sagen i retten?

- Ja, det vil jeg i hvert fald. Jeg har retten på min side.

- Han (politibetjenten på stedet, red.) blev ved med at kalde det arrangement, selv om jeg forklarede ham, at vi ikke er et arrangement. Vi er et torvemarked, og dermed en del af detailhandlen. Men det var det, han ikke forstod.

Annonce

Vagtchef står fast

Forelagt kritikken fastholder vagtchefen ved Fyns Politi dog, at sigtelsen er berettiget, men understreger samtidig, at arrangøren selvfølgelig har mulighed for bringe sagen op ved en domstol, hvis han ikke kan anerkende det, han er sigtet for.

- Det er os, der har skønnet, at det, han gør, er ulovligt. Hvis dommeren mener noget andet, så bliver han frifundet, siger Hans Jørgen Larsen.

Arrangøren mener, at markedet på havnen ikke er at betragte som et arrangement, men som et torvemarked og som en del af detailhandlen. Har I fuldstændig styr på, at det ikke ændrer noget?

- Selvfølgelig. Ellers ville vi aldrig sigte ham, siger Hans Jørgen Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce