Annonce
Erhverv

Fyn har fået et nyt børsnoteret selskab: Investorerne er vilde med Digizuite

Digizuite har hovedsæde i en gammle fabriksbygning i Ryttergade i Odense. Foto: Jesper Beenfeldt Nielsen
Masser af investorer ville købe aktier i Odense-virksomheden Digizuite, men der blev hurtigt udsolgt.

Odense: Selv om en virksomhed har givet underskud i mange år, kan den godt være populær blandt investorerne. Det viser børsnoteringen af it-virksomheden Digizuite, der netop er afsluttet, og som giver firmaet en værdi på 255 millioner kroner.

Odense-virksomheden har i de seneste uger solgt aktier for i alt 59 millioner kroner, og interessen for dem var meget stor. I alt ville 4.227 investorer gerne have købt for 221,7 millioner kroner, så mange måtte nøjes med mindre end ønsket, og omkring 1000 investorer fik slet ikke nogen.

Dermed blev aktieudbuddet overtegnet med 276 procent, oplyser virksomheden.

Annonce


Vi er taknemmelige for den tillid, de mange nye aktionærer har vist os. Vi ser frem til at fortsætte på danske hænder.

Kim Wolters, administrerende direktør, Digizuite


Digizuite udvikler og sælger avancerede it-systemer, som bruges til at holde styr på store mængder billeder, illustrationer og videoer. Kunderne bruger programmerne til at organisere materiale til blandt andet web-butikker og digital markedsføring.

- Vi er glade og stolte over den interesse investorer har vist for Digizuite, siger direktør Kim Wolters. PR-foto: Digizuite

Virksomheden har investeret kraftigt i udvikling samt i salg og markedsføring i blandt andet USA, der er dens største marked. Det har ført til en lang række af underskud, der samlet løber op i 62 millioner kroner. Pengene til investeringerne er først og fremmest kommet fra Søren Skovbølling, Munkebo, og hans familie. Desuden har blandt andet Bankinvest tilført kapital.

Nye aktier for 55 millioner

Ved børsnoteringen på den lille First North-børs i København udbød virksomheden nye aktier for 55 millioner kroner, som skal fore kassen, så der er råd til endnu mere udvikling af produkt og salgsindsats i de kommende år.

Som en del af udbuddet ville der blive mulighed for derudover at købe for fire millioner kroner af Søren Skovbøllings aktier, hvis interessen oversteg antallet af nye aktier. Det blev der brug for, så i alt er der handlet aktier for 59 millioner kroner.

- Vi har nu fået tilført den nødvendige kapital til at fortsætte vores accelererede vækststrategi ved at investere yderligere i markedet, produktet og organisationen. Vi er taknemmelige for den tillid, de mange nye aktionærer har vist os. Vi ser frem til at fortsætte på danske hænder, udtaler direktør Kim Wolters ifølge en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Søren Skovbølling har investeret over 30 millioner kroner i Digizuite. Nu har han solgt nogle af sine aktier for fire millioner kroner. PR-foto: Digizuite.

Efter børsnoteringen er de største aktionærer Skovbølling-familiens investeringsselskab med 36 procent, Bankinvest med 12 procent og SPWP Capital Gmbh med fem procent. Mindre aktionærer uden tilknytning til ledelsen ejer 23 procent - den såkaldte free float.

Digizuites aktier kan efter planen handles på First North fra 7. maj.

Virksomheden har 56 ansatte, de 40 arbejder i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce