Annonce
Kerteminde

Frygt for coronavirus får patienter til at undlade at opsøge den lokale læge: Det kan koste liv

At undlade at opsøge læge kan koste liv. Derfor er det vigtigt, at du opsøger din læge, hvis du kan mærke, at du ikke er på toppen, siger praktiserende læge i Langeskov, Christian Kruse Stjernebjerg. Privatfoto
Praktiserende læge i Lægernes Hus i Langeskov, Christian Kruse Stjernebjerg, kommer på vegne af sig selv og sine kolleger med en opfordring til, at folk søger læge, når de har behov for det. Man må ikke negligere sit helbred, fordi man frygter coronavirussen.
Annonce

Langeskov: - Coronaen lægger sig som en farlig skygge over vores patienter. Vi mistænker, at det medfører langt større sundhedsmæssige problemer - dødsfald i sidste ende - end coronavirussen i sig selv gør, siger Christian Kruse Stjernebjerg, der er praktiserende læge i Lægernes Hus i Langeskov.

Han og hans kolleger har oplevet nogle uheldige hændelser, fordi patienter har undladt at opsøge deres læge rettidigt.

- Vi har episoder, hvor vi bliver involveret i forløbet for sent i forhold til, hvornår vi normalt ville være blevet involveret tidligere, forklarer han og understreger, at det har farlige konsekvenser.

Både af hensyn til sin tavshedspligt og til GDPR-regler kan han ikke gå i detaljer med, hvad der konkret er sket.

- Vi er bare bange for, at en afledt konsekvens af corona-epidemien er, at andre symptomer bliver overset eller udredningen af symptomerne udskydes, fordi patienterne ikke tror, at det er nødvendigt lige nu, men det kan vi godt håndtere. Det beror desværre på en hensynsfuld misforståelse af, at man ikke må ringe til sin læge.

Annonce

Kontakt os

Begrænsningen for de praktiserende læger har været, at alt, hvad der kunne minde bare en smule om corona, skal gå uden om lægehuset, og det har tilsyneladende fået nogle patienter til at undlade at kontakte deres læge.

Den praktiserende læge opfordrer alle til at kontakte lægerne med både stort og småt.

- Så skal vi nok sørge for at sortere i det over telefon eller per video.

I disse coronatider frygter mange at møde fysisk op hos lægen. Derfor har lægerne i Langeskov - for at komme patienterne mere i møde - nu struktureret det sådan, at de arbejder mere fra telefonen og også har videosamtaler med patienterne.

- Det er muligt at få hjælp - selv med de lidt mindre ting. Så rådgiver vi over telefonen eller video så godt, vi nu kan.

- På den måde håber vi, at vi kan fange noget mere. Men det kræver jo, at patienterne henvender sig, pointerer Christian Kruse Stjernebjerg.

Derfor er hans og hans kollegers klare opfordring: Kontakt os, når du har brug for hjælp.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce