Annonce
Kultur

Fredericia Teaters konkurs stoppede verdenspremiere: Nu bliver 'She Loves You' realiseret på københavnsk scene

Hovedrollerne i "She Loves You". Fra venstre Karsten Jansfort, Rikke Hvidbjerg, Maria Lucia, Birgitte Raaberg, Johanne Milland og Mikkel Hoé Knudsen. Pr-foto
Fredericia Teater skulle i sommeren 2020 have haft premiere på Beatles-musicalen 'She Loves You', men teatrets konkurs satte stopper for planen. Over 30.000 havde købt billet. Nu genopstår forestillingen i hænderne på Mikkel Rønnow og Nordic Musical Partners, men der skal købes nye billetter.

Fredericia: En af brikkerne til Fredericia Teaters konkurs var udsættelsen af den stort afventede musical 'She Loves You'. Musicalen skulle opstå i et partnerskab mellem Fredericia Teater og musicalproducentet Mikkel Rønnow, men teatrets konkurs stoppede planerne for verdenspremieren i København i sommeren 2020.

Inden havde over 30.000 sikret sig billet til forestillingen, men de blev værdiløse med teatrets konkurs. Billetkøberne har ikke haft mulighed for at hente erstatning i konkursboet.

Til gengæld bliver der nu mulighed for alligevel at opleve musicalen, når den realiseres i et samarbejde mellem teaterselskabet Nordic Musical Partners Mikkel Rønnow. Musicalen får premiere 25. marts 2022 i Tivolis Koncertsal.

Forestillingen skulle oprindelig have været produceret af Fredericia Teater. Men da Fredericia Teater gik konkurs sidste marts, forsvandt produktionens økonomiske fundament, og forestillingen blev aflyst.

Det betød ifølge Mikkel Rønnow et milliontab, men da han havde licens til musikrettighederne, fortsatte han selv arbejdet for at realisere opsætningen i nyt regi.

Økonomien bag forestillingen er sikret gennem et tæt partnerskab med en række investorer og de to nye spillesteder - Tivoli og Musikhuset i Aarhus.

Annonce

Holdet på plads

Forestillingen skulle helt oprindeligt have haft verdenspremiere på Fredericia Teater i efteråret 2019, men kunstnerisk var den ikke klar til at blive sat på scenen, lød vurderingen fra teaterchef Søren Møller. Derfor blev den udsat i første omgang og premieren flyttet til København i sommeren 2020.

Mikkel Rønnow glæder sig over, at det er lykkedes at finde økonomi til at udvikle forestillingen færdig.

- Takket være et fantastisk samarbejde med mine trofaste investorer og med vores gode partnere Tivoli og Musikhuset Aarhus er det lykkedes at skaffe både plads i kalenderen og finansiering til at give 'She Loves You' sin ultimative opsætning, siger Mikkel Rønnow.

Nordic Musical Partners har sikret sig et stærkt hold af nogle af landets førende musicalstjerner, og det er som i den oprindelige udgave Maria Lucia, der skal spille hovedrollen. På rollelisten står også Rikke Hvidbjerg, som var en af Fredericia Teaters fastansatte skuespillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

coronavirus

Mette Frederiksen: Risiko for forsinkelser efter vaccineudskydelse

Annonce