Annonce
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odense-firma

Frørup Rejser fortsætter som en del af Odense-virksomheden Bergholdt.dk. Navnet Frørup Rejser fortsætter og det samme gør medarbejderne. Men det lille hovedkvarter i Frørups gamle frysehus lukker og administrationen flytter til Odense. Arkivfoto.

Det store Odense-firma Bergholdt.dk var hurtig i vendingen, da Frørup Rejser smed håndklædet i ringen i fredags. Tirsdag overtog Bergholdt.dk boet og vil fortsætte Frørup Rejser. Også medarbejderne følger med over til den nye ejer.

Frørup/Odense: I sidste uge måtte Frørup Rejser kaste håndklædet i ringen og begære sig selv konkurs efter en længere økonomisk nedtur. Men allerede tirsdag havde Odense-firmaet Bergholdt.dk overtaget virksomheden, og planen er at videreføre navnet Frørup Rejser fremover. Også medarbejderne fra Frørup kommer med over til Bergholdt.dk.

- Vi har arbejdet tæt sammen med Frørup Rejser i mange år, og vi vil fortsætte med navnet Frørup Rejser, for det navn er stærkt, når det gælder busudflugter, siger John Bergholdt fra Bergholdt.dk i Odense - et busselskab, der er langt større end kollegaen fra Frørup.

John Bergholdt siger, at hans firma vil sikre, at alle kunder, der har købt en rejse hos Frørup Rejser, vil komme af sted, så ingen rejsende kommer i klemme.

- Vi har især erhvervs- og foreningskunder, og derfor tror vi, at Frørup Rejser kan blive et godt supplement til vores forretning, siger John Bergholdt.

- Derfor fortsætter vi navnet Frørup Rejser og vil videreudvikle det sideløbende, siger han.

Bergholdt.dk vil overtage alle medarbejdere fra det tidligere Frørup Rejser, men selskabets lille hovedkvarter i det tidligere frysehus i Frørup bliver lukket, og medarbejderne følger med til Børstenbindervej bag Rosengårdscentret i Odense.

- Det her handler selvfølgelig også om, at vi skal have nogle synergier ud af overtagelsen. Men vi får brug for alle medarbejderne, siger John Bergholdt.

Det gælder også den tidligere direktør og stifter af Frørup Rejser, Niels Larsen.

- Niels Larsen fortsætter hos os, for det er jo ham, der har været omdrejningspunkt for dagturene. Det er Niels, der ved, hvad kunderne vil have. Desuden skal Niels også fungere som chauffør frem over, man vil jo gerne ud og møde kunderne, siger John Bergholdt.

Frørup Rejser er eksperter i kortere ture blandt andet i Danmark, Tyskland og Polen. På deres hjemmeside reklameres for tiden med en tur til vinsmagning på Hotel des Nordens i Nordtyskland, udflugt til Skagen og en tur til Danmarks største halbal med blandt andre Kandis og Stig Rossen i Jyske Bank Boxen.

John Bergholdt siger, at hans virksomhed også overtager Frørup Rejsers handicap- og specialkørsel for Nyborg Kommune, så her er der heller ikke kunder, som kommer i klemme.

Bergholdt.dk driver fra årsskiftet 175 busser og fra 12 til 83 personer.

Annonce

Frørup Rejser aps

Frørup Rejser blev startet i 1975 af Kate Møller Hansen og Niels Larsen som et traditionelt bus-firma - senere kom blandt andet busrejserne til.
Kate Møller Hansen fungerede som leder af virksomheden, og det var det - også forretningsmæssigt - et stort tab, da hun døde pludseligt i 2015.
Niels Larsen fortsatte virksomheden, men havde svært ved at få økonomien til at hænge sammen.
Regnskabet 2016/2017 viste et underskud på cirka 33.000 kroner. Et underskud, der voksede til knap 600.000 kroner i 2017/2018.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce