Annonce
Nyborg

Frørup Rejser overtaget af Odense-firma

Frørup Rejser fortsætter som en del af Odense-virksomheden Bergholdt.dk. Navnet Frørup Rejser fortsætter og det samme gør medarbejderne. Men det lille hovedkvarter i Frørups gamle frysehus lukker og administrationen flytter til Odense. Arkivfoto.

Det store Odense-firma Bergholdt.dk var hurtig i vendingen, da Frørup Rejser smed håndklædet i ringen i fredags. Tirsdag overtog Bergholdt.dk boet og vil fortsætte Frørup Rejser. Også medarbejderne følger med over til den nye ejer.

Frørup/Odense: I sidste uge måtte Frørup Rejser kaste håndklædet i ringen og begære sig selv konkurs efter en længere økonomisk nedtur. Men allerede tirsdag havde Odense-firmaet Bergholdt.dk overtaget virksomheden, og planen er at videreføre navnet Frørup Rejser fremover. Også medarbejderne fra Frørup kommer med over til Bergholdt.dk.

- Vi har arbejdet tæt sammen med Frørup Rejser i mange år, og vi vil fortsætte med navnet Frørup Rejser, for det navn er stærkt, når det gælder busudflugter, siger John Bergholdt fra Bergholdt.dk i Odense - et busselskab, der er langt større end kollegaen fra Frørup.

John Bergholdt siger, at hans firma vil sikre, at alle kunder, der har købt en rejse hos Frørup Rejser, vil komme af sted, så ingen rejsende kommer i klemme.

- Vi har især erhvervs- og foreningskunder, og derfor tror vi, at Frørup Rejser kan blive et godt supplement til vores forretning, siger John Bergholdt.

- Derfor fortsætter vi navnet Frørup Rejser og vil videreudvikle det sideløbende, siger han.

Bergholdt.dk vil overtage alle medarbejdere fra det tidligere Frørup Rejser, men selskabets lille hovedkvarter i det tidligere frysehus i Frørup bliver lukket, og medarbejderne følger med til Børstenbindervej bag Rosengårdscentret i Odense.

- Det her handler selvfølgelig også om, at vi skal have nogle synergier ud af overtagelsen. Men vi får brug for alle medarbejderne, siger John Bergholdt.

Det gælder også den tidligere direktør og stifter af Frørup Rejser, Niels Larsen.

- Niels Larsen fortsætter hos os, for det er jo ham, der har været omdrejningspunkt for dagturene. Det er Niels, der ved, hvad kunderne vil have. Desuden skal Niels også fungere som chauffør frem over, man vil jo gerne ud og møde kunderne, siger John Bergholdt.

Frørup Rejser er eksperter i kortere ture blandt andet i Danmark, Tyskland og Polen. På deres hjemmeside reklameres for tiden med en tur til vinsmagning på Hotel des Nordens i Nordtyskland, udflugt til Skagen og en tur til Danmarks største halbal med blandt andre Kandis og Stig Rossen i Jyske Bank Boxen.

John Bergholdt siger, at hans virksomhed også overtager Frørup Rejsers handicap- og specialkørsel for Nyborg Kommune, så her er der heller ikke kunder, som kommer i klemme.

Bergholdt.dk driver fra årsskiftet 175 busser og fra 12 til 83 personer.

Annonce

Frørup Rejser aps

Frørup Rejser blev startet i 1975 af Kate Møller Hansen og Niels Larsen som et traditionelt bus-firma - senere kom blandt andet busrejserne til.
Kate Møller Hansen fungerede som leder af virksomheden, og det var det - også forretningsmæssigt - et stort tab, da hun døde pludseligt i 2015.
Niels Larsen fortsatte virksomheden, men havde svært ved at få økonomien til at hænge sammen.
Regnskabet 2016/2017 viste et underskud på cirka 33.000 kroner. Et underskud, der voksede til knap 600.000 kroner i 2017/2018.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce