Annonce
Erhverv

Forsvaret skal uddanne dronepiloter på Fyn: Trine Bramsen sendte nyt dronecenter i luften

"Der er nogle fjender ude i buskadset, så du skal lidt derudaf," lød meldingen til borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der sammen med Trine Bramsen var med til en flyvende indvielse af et nyt kompetencecenter for mindre droner i HCA Airport. Foto: Sophie Lysholt Hansen
Når Forsvaret fremover skal uddannes i droneflyvning, kommer det til at foregå på Fyn. Det sker på et nyt kompetencecenter i HCA Airport.

Beldringe: I 2025 forventer Det Europæiske Luftfarsagentur EASA 200.000 droner i luften over Europa - døgnet rundt, så der er ikke nogen tvivl om, det er en teknologi, der er kommet for at blive.

Fyn er Danmarks epicenter for droner, og fra 1. januar er der udsigt til endnu mere flyvning og forskning, når Forsvarsministeriets nye kompetencecenter for mindre droner åbner i HCA Airport nord for Odense. Aftalen blev fejret og indviet med besøg af Odenseborgmester Peter Rahbæk Juel (S) og Forsvarsminister Trine Bramsen (S), der begge var begejstrede for det nye skridt på dronerejsen.

- Det er en milepæl for HCA Airport og det økosystem, der er blevet bygget op herude for både test, udvikling og forskning. Det har været en lang rejse, og det er stort at have Forsvaret med, så vi nu både består af staten, kommercielle virksomheder og SDU, sagde borgmesteren.

Annonce

Det er en milepæl for HCA Airport og det økosystem, der er blevet bygget op herude for både test, udvikling og forskning.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S)

Det nye kompetencecenter kommer til at holde til ved UAS Denmark, der er Danmarks dronecenter og ligger ved lufthavnen. Der vil blive ansat to faste medarbejdere, der skal udvikle på dronerne, forske og stå for uddannelsen af forsvarets medarbejdere.

Nyeste teknologi

Men det er ikke kun uddannelsen, der er vigtig, understreger Forsvarsminister Trine Bramsen.

- Det her er fundamentet for fremtidens brug af droner, for vi kommer til at bruge flere og flere droner i vores arbejde, men det er også vigtigt, fordi vi på den måde er helt tæt på den nyeste teknologi på området. Derfor er stedet her også ideelt, fordi der allerede er så meget viden og forskning, vi kan gøre brug af, siger hun.

De mindre droner kan blandt andet bruges af beredskabet, når der er brand, af hjemmeværnet til eftersøgninger, hvis der skal overvåges større områder eller besigtes bygninger.

Som det ser ud nu, forudser man et behov for at uddanne 100-150 dronepiloter om året, men der er stor sandsynlighed for, det tal vil stige i fremtiden.

- Det er starten på noget stort. Droner kommer til at fylde meget, så potentialet er stort, siger Peter Rahbæk Juel.

Det nye kompetencecenter tages i brug 1. januar 2022.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Faaborg-Midtfyn

Marco-sagen skal for landsretten: Danmark er på kanten af internationale konventioner, mener advokat

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce