Annonce
Faaborg-Midtfyn

Formand glad for ny aftale med greven: Egeskov Marked fik overskud trods færre kræmmere

Der var godt vejr og mange mennesker på årets Egeskov Marked, der havde omkring 40.000 gæster over to dage i september. Egeskov Marked kom ud med et overskud på den gode side af 100.000 kroner. Arkivfoto: Kristian Hofstedt Rasmussen
Selv om der var færre kræmmere til årets Egeskov Marked, lykkedes det markedsforeningen at få et overskud. Formand Brian Nyhus glæder sig også over, at der er indgået en god aftale med greven på Egeskov om leje af jorden for de kommende år.

Kværndrup: Kassen er gjort op efter årets Egeskov Marked, og markedsforeningens formand, Brian Nyhus, havde forventet et underskud, fordi der var færre kræmmere end normalt på grund af coronaens eftervirkninger.

- Med en nedgang på 200 kræmmere frygtede vi det værste, siger Brian Nyhus, der i år havde 360 kræmmere på pladsen mod 579 ved det forrige marked i 2019.

Men i stedet for røde tal var der plus på bundlinjen.

Annonce

- Vi kommer ud med et overskud på den gode side af 100.000 kroner. Vi har haft nogenlunde samme omsætning på pladsen som tidligere, men vi har haft 75.000 kroner mindre i udgifter, fordi vi har været gode til at spare de steder, hvor vi kunne, siger Brian Nyhus.

Mindre madspild

Han peger blandt andet på mindre madspild og mindre spild af drikkevarer.

- I stedet for at have otte åbnede fustager til øl, når markedet var slut, har vi været effektive og ikke åbnet mere og skænket mere op, end der skulle bruges, forklarer Brian Nyhus.

Greven har lyttet meget til vores ønsker og har været meget forstående, så vi har fået en af de bedste aftaler nogensinde. Vi har lavet en aftale, der ikke er dårligere end de seneste år.

Brian Nyhus, formand for Egeskov Markedsforening

I 2020 var der ikke noget Egeskov Marked på grund af corona, og årets marked var det første, hvor Brian Nyhus var formand.

- Hvis vi kan lave overskud, når vi mangler 200 kræmmere, så bliver det spændende at se, hvad det vil blive til, hvis de kommer tilbage næste år, siger Brian Nyhus.

Annonce

God aftale med greven

Der er endnu en grund til, at markedsformanden har mundvigene opad. For det er lykkedes at indgå en aftale med greven på Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, om prisen på lejen af jorden i Kværndrup til de kommende års Egeskov Marked.

- Greven har lyttet meget til vores ønsker og har været meget forstående, så vi har fået en af de bedste aftaler nogensinde. Vi har lavet en aftale, der ikke er dårligere end de seneste år, siger Brian Nyhus.

Prisen på lejen af jorden er forhandlet på plads med greven for de kommende fire år og skal endeligt godkendes på Egeskov Markedsforenings repræsentantskabsmøde 23. november.

Markedsformand Brian Nyhus glæder sig over, at det er lykkedes at indgå en aftale med greven af Egeskov for leje af jorden for de næste fire år. Arkivfoto: Robert Wengler.

- Hele bestyrelsen er enig i, at det er en god aftale, vi har indgået med greven, siger Brian Nyhus.

Annonce

Nye medlemmer i bestyrelsen

To medlemmer har valgt at gå ud af bestyrelsen, men der er to nye, som har meldt sig som interesserede til at overtage pladserne i bestyrelsen. Der kan dog også komme andre kandidater på repræsentantskabsmødet 23. november.

Selv er Brian Nyhus også på valg, og han har mod på at fortsætte som formand.

- Det giver lyst til at fortsætte, når vi har kunnet præstere et overskud under de svære betingelser, vi har haft i år, siger Brian Nyhus.

Annonce

Bedre mad næste år

Han har et par idéer til, hvordan markedet kan forbedres næste år.

- Vi vil gerne kunne tilbyde flere madboder med god mad, så det hele ikke er frituremad. Med lidt anderledes mad kan det tiltrække andre typer mennesker, siger Brian Nyhus, der dog afviser, at Egeskov Marked skal udvikle sig til en miniudgave af Egeskov Slots Heartland Festival, der blandt de kulturelle og musikalske tilbud har gourmetmad og kulinariske oplevelser på programmet.

Egeskov Marked har siden 2017 fundet sted i weekenden før den tredje onsdag i september, og sådan bliver det også næste år.

Overskuddet fra Egeskov Marked går til foreninger i Kværndrup Sogn.

Egeskov Marked

Igennem flere hundrede år har der været marked på Egeskov med køb og salg, men markedet har udviklet sig gennem årene.

Markedet har altid været holdt som efterårsmarked og blev efterhånden en fest- og fridag. Der var beværtninger, handelsboder og dyr. Folk kom fra nær og fjern for at købe og sælge.

Der var i starten af 1900-tallet kræfter, der arbejdede for at flytte markedet til Ringe, men greven af Egeskov, Ahlefeldt Laurvig-Bille, tilbød i 1907 at udlægge et areal til markedsplads. Derved blev markedet i Kværndrup. Markedet blev holdt på den nye plads i 1910 og blev derefter drevet af Egeskov Gods og en teltholderforening bestående af tivoli og teltholdere.

Egeskov Gods og teltholderforeningens interesse for Egeskov Marked var faldende frem til 1980’erne. Det gav stødet til at stifte Egeskov Markedsforening 24. maj 1984. Egeskov Markedsforening har drevet markedet siden med hjælp fra mange frivillige og fordelt overskuddet til byens foreninger.

Egeskov Marked er et af Danmarks etablerede markeder og havde i de gode tider 80.000-100.000 besøgende og 4000 facademeter til kræmmerboder. Der har været lavere besøgstal og færre kræmmere de seneste år, og derfor blev markedet i 2017 flyttet fra tredje onsdag i september til weekenden før den tredje onsdag i september.

I 2020 blev markedet aflyst på grund af coronarestriktioner. I år blev Egeskov Marked afviklet fredag 10. september og lørdag 11. september og havde cirka 40.000 gæster i alt. Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Navne For abonnenter

Tåbelig skuespiller-idé: Kristoffer Helmuth har i en stresset periode op til premiere skrevet dagbog, som Shakespeare ville have gjort

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Livsstil For abonnenter

- Vi bruger sindssygt meget jomfruhummer: På Hotel Hesselet er jomfruhummer det første på kortet

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport

Sådan kan du følge det klassiske cykelløb Fyen Rundt på nærmeste hold

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Kerteminde

Kenneth rapportede om et druknende marsvin og fik afslag: - Vi er ikke en redningstjeneste

Annonce