Annonce
Nyborg

Forberedelser til kommunalvalg er i fuld gang

Sonja Marie Jensen blev valgt som ny spidskandidat for Socialdemokraterne efter et kampvalg mod Martin Stenmann i maj 2018. Her lykønskes hun af Barbara Schultz, der siden er valgt til lokalformand i Nyborg. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Selv om der stadig er lidt over et år til næste kommunalvalg, er flere af partierne i Nyborg Kommune begyndt at støbe kuglerne til kampen om vælgernes gunst. I fire tilfælde har man også peget på en spidskandidat.

Nyborg: Det er langt fra kun De Konservative i Nyborg, der er begyndt at røre på sig frem mod kommunalvalget i 2021 med valget af Michael Gertsen som ny spidskandidat.

Selv om der stadig er lidt over et år til valget, er flere af partierne i kommunen for længst gået i tænkeboks for at støbe kuglerne i kampen om vælgernes gunst. Det gælder blandt andet Venstre, hvor man ifølge lokalformand John Burke Hansen, Langtved, forventer at have et valgprogram klar inden årsskiftet.

Borgmesterpartiet har også valgt spidskandidat. Det skete allerede i foråret, og ikke overraskende har medlemmerne valgt at pege på den siddende borgmester, Kenneth Muhs, der fik et kanonvalg i 2017.

Annonce

Det ligger også fast, hvem hovedmodstanderen bliver. Efter det seneste kommunalvalg satte Socialdemokratiet gang i en længere proces, som mundede ud i valget af Sonja Marie Jensen som ny spidskandidat i stedet for Vibeke Ejlertsen.

Ifølge lokalformand Barbara Schultz skulle man allerede i foråret 2020 have haft medlemmernes accept af et nyt principprogram. Den del er dog udskudt til september på grund af corona-krisen. Senere på året skal de socialdemokratiske medlemmer igen samles, denne gang for at vælge de øvrige kandidater på listen.

Op på hesten igen

Også Enhedslisten i Nyborg har peget på en ny spidskandidat i form af Melissa Meulengracht, der erstatter Benny Pieszak. Enhedslisten, der skal forsøge at genvinde en plads i byrådet, efter at man røg helt ud sidste gang.

Ved den lejlighed fik Dansk Folkeparti to mandater, hvoraf det ene gik til spidskandidat Carsten Kudsk. Han er også klar til at stille op igen i forreste geled, og her spår han sig selv gode chancer.


Den fejl, som nogle politikere gør, er, at man ikke lytter til sit bagland. Men det synes jeg i den grad, jeg har gjort. Vi har et rigtig godt samarbejde

Carsten Kudsk, Dansk Folkeparti


- Den fejl, som nogle politikere gør, er, at man ikke lytter til sit bagland. Men det synes jeg i den grad, jeg har gjort. Vi har et rigtig godt samarbejde, siger han til Fyens Stiftstidende.

Formelt sker valget af ny spidskandidat dog først på en generalforsamling i foråret.

Det samme gør sig gældende for De Radikale, oplyser Niels Monberg på vegne af lokalbestyrelsen. Modsat Dansk Folkeparti har man indtil videre ingen oplagt kandidat til at stå øverst på listen.

Til gengæld har partiet, der traditionelt har svært ved at skaffe stemmer nok til et mandat i byrådet, på det seneste været meget aktiv i kampen mod Lynfrosten-planerne.

Ligesom flere af de andre partier er SF for længst begyndt at forberede sig til kommunalvalget næste efterår, og inden længe forventer man at kunne vælge en spidskandidat.

Det sker på et opstillingsmøde i begyndelsen af september, mens listen med de øvrige kandidater først ventes klar i foråret, oplyser byrådsmedlem og udvalgsformand Suzette Frovin. Hun melder sig i øvrigt også klar til at genopstille som spidskandidat.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sydlandsk stemning og mere udeservering skal puste nyt liv i Odenses søvnige torvedage

Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Odense

Strejke går ud over Odenses gamle: Kan ikke flytte i plejebolig eller få nødkald

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

Nyt ansigt på lokalredaktionen i Nyborg: Matilde har rejst verden rundt

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Faaborg-Midtfyn

Nu kan du svede sammen med vildmarksdamerne: Det er som at gå ind i Moder Jords livmoder

Nyborg For abonnenter

Ordblindhed satte en stopper for Lottes drøm: Nu sørger hun for en strømlinet kirkegård

Debat

Plejehjemssommer: Den dag meldte tre vikarer sig syge

Annonce