Annonce
Faaborg-Midtfyn

For tre måneder siden så det sort ud: Men nu bliver Egeskov Marked holdt med bravur og gang i gaderne

Som det ser ud lige nu, bliver Egeskov Marked holdt for fulde gardiner til september. Arkivfoto: Kim Rune
Efter en aflysning af Egeskov Marked i 2020 og en nær aflysning i år genopstår markedet. Det bliver med kræmmerboder, musik og en ny iværksættergade, som markedsgæsterne kan nyde.

Kværndrup: For tre måneder siden hang Egeskov Marked i en tynd tråd, hvor der ikke var stor forhåbning om markedets afvikling i år.

Det fortalte formanden for Egeskov Markedsforening, Brian Nyhus, efter et flertal i Folketinget indgik en ny aftale for genåbningen af Danmark. Med de daværende krav kunne markedet ikke afvikles.

Situationen er dog blevet meget lysere, og markedet bliver holdt for fulde gardiner i år, efter det blev aflyst på grund af Covid-19 sidste år.

Annonce


Vi regner med at få mellem 10.000 og 20.000 glade markedsgængere på pladsen ad gangen. Det bliver, som de garvede gæster kender det.

Brian Nyhus, formand for Egeskov Markedsforening


Og det bliver et marked, som de garvede gængere kan genkende.

Brian Nyhus håber på at kunne gennemføre årets marked uden coronarestriktioner for at sikre den optimale afvikling af markedet. De gældende restriktioner for markeder står til at blive ophævet fra 1. september.

- Restriktionerne bliver ophævet 1. september, så vi planlægger efter ikke at skulle tage hensyn til dem. Hvis der kommer restriktioner, må vi være omstillingsparate, fortæller Brian Nyhus.

Et marked for fulde gardiner

Tilbage i maj så det skidt ud for det midfynske marked. Det ville ganske enkelt medføre for meget bøvl at skulle følge restriktionerne.

- Vi ville ikke kunne holde markedet med restriktioner som coronapas, ensrettede gader og kræmmerstande opdelt i sektioner, siger Brian Nyhus.

Lyset er dog brudt igennem, og markedet vil blive holdt uden forhindringer, som lurede tilbage i foråret. Restriktionerne begynder stille og roligt at blive ophævet, og til september kan markedet holdes for fulde gardiner.

- Vi regner med at få mellem 10.000 og 20.000 glade markedsgængere på pladsen ad gangen. Det bliver, som de garvede gæster kender det, fortæller Brian Nyhus.

Brian Nyhus glæder sig til at kunne afvikle Egeskov Marked uden restriktioner. Arkivfoto: Robert Wengler

Egeskov Marked bliver, som det plejer, hvor der vil blive solgt alt fra kreaturer til unik håndlavet keramik. Dertil medfølger også et tivoli og live-musik.

Annonce

Lunt vejr til september

Selv om udsigterne ser lovende ud, er der stadig en faktor, som ingen er herre over, men som spiller en stor rolle for markedet. Vejret til markedsdagene er stadig uvist, men Brian Nyhus forholder sig optimistisk.

- Jeg har hørt, at meteorologerne har lovet lidt lunt vejr hen i september. Det vil jeg i hvert fald meget gerne have kommer til at passe, lyder håbet fra formanden.

Selv hvis solen står på en skyfri himmel, og varmegraderne nærmer sig 20'erne, kan festen ikke vare hele natten.

- Ifølge de gældende retningslinjer må vi have åbent til midnat, men pladsen vil have åbent til klokken 21, informerer Brian Nyhus.

Annonce

Iværksætteri i fokus

Egeskov Marked har fået en ny tilføjelse til årets marked. Med inspiration fra det populære tv-program Løvens Hule har arrangørerne valgt at oprette en iværksættergade.

Gaden er et sted, hvor iværksættere kan fremvise og sælge deres produkter. Håbet er, at især fynske iværksættere kan få en chance for at udbrede deres produkter.

Iværksættergaden er en ny satsning, som forhåbentlig vil kaste lidt ekstra gæster af sig.

- Halvdelen af boderne i iværksættergaden er fynske, især med fokus på håndlavet keramik og tekstilvarer, oplyser Brian Nyhus.

Egeskov Marked bliver holdt fredag 10. september og lørdag 11. september.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Navne For abonnenter

Tåbelig skuespiller-idé: Kristoffer Helmuth har i en stresset periode op til premiere skrevet dagbog, som Shakespeare ville have gjort

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Livsstil For abonnenter

- Vi bruger sindssygt meget jomfruhummer: På Hotel Hesselet er jomfruhummer det første på kortet

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport

Sådan kan du følge det klassiske cykelløb Fyen Rundt på nærmeste hold

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Kerteminde

Kenneth rapportede om et druknende marsvin og fik afslag: - Vi er ikke en redningstjeneste

Annonce