Annonce
Fyn

- For slapt: Hård kritik af malkebro og manglende tidsplan for udvidelse af motorvej

Uheld og tæt trafik får ofte trafikken på E20 ved Odense til at gå i stå. Derfor er der fra flere sider kritik af, at regeringen ikke leverer svar på, hvornår motorvejen syd om Odense skal udvides. Foto: Michael Bager
Direktør i Fynsk Erhverv angriber regeringen for at ville malke Storebæltsbroen og savner tidsplan for udbygning af Fynske Motorvej. V-politikere stemmer i.

Den første jubel over en udvidelse af motorvejen ved Odense og andre fynske investeringer i regeringens plan for kommende infrastruktur er hos flere afløst af skepsis. For hvornår er det, at for eksempel motorvejen udvides?

- Det står, der jo intet om. Så jeg er behersket begejstret, siger direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt.

Infrastrukturplanen indeholder projekter for i alt 160 milliarder i det ganske land frem til 2035. Der er imidlertid ikke lavet en prioriteret rækkefølge eller sat årstal på, hvornår for eksempel motorvejen skal udvides.

Annonce


- Det er for slapt. Det nytter ikke noget, at man udvider den vestfynske del af motorvejen og bare skaber en ny flaskehals ved Odense.

Erling Bonnesen , MF, Venstre


- Og det er afgørende, at arbejdet med at udvide de 14 kilometer påbegyndes nu. Motorvejen skal blandt andet betjene det nye supersygehus og de tusindvis af arbejdspladser i hele videnscentret omkring universitetet. I erhvervslivet har vi ventet på udvidelsen i adskillige år, mens trafikken er steget og steget, siger Jytte Reinholdt.

Hun understreger dog samtidig, at hun selvfølgelig er meget glad for, at udvidelsen er med i planen. Det samme gør det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V), men han er også skuffet over, at der ikke er sat årstal på.

- Det er for slapt. Det nytter ikke noget, at man udvider den vestfynske del af motorvejen og bare skaber en ny flaskehals ved Odense. Det handler også om menneskeliv, siger Erling Bonnesen og påpeger, at motorvejsudvidelsen skulle igangsættes i år, hvis de borgerlige partiers infrastrukturaftale fra 2019 var blevet en realitet.

Malkebroen

I aftalen, som V, K, LA og DF stod bag, var der lagt op til, at bilisternes betaling for at køre over Storebæltsbroen skulle betale en del af den samlede plan til 110 milliarder. 7,9 milliarder ville partierne trække ud af broen og dermed forlænge tilbagebetalingstiden på gælden og fastholdelsen af brotaksten.

Også den socialdemokratiske regering vil populært sagt malke broen for penge. Det kom frem på pressemødet torsdag, da finansminister Nicolai Wammen direkte blev spurgt til finansieringen. Han oplyste dog ikke, hvor mange penge betalingsanlægget ved Storebælt skal bidrage med. Kun at betalingen på Øresundsbroen også indgår som noget nyt.

Jytte Reinholdt er træt af, at Storebæltsbroen nok engang bliver brugt som malkeko.

- Det hæmmer væksten i Danmark, at der er en sådan særbeskatning ved broen, siger hun.

Annonce

Brug penge på støjværn

Også Venstres borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs, angriber, at der igen er lagt op til at bruge bropenge til veje, togskinner og anden infrastruktur rundt om i Danmark.

- Det helt afgørende er så, at nogle af pengene bruges på tiltag tæt på broen. Det haster at få etableret støjværn ved motorvejen ved Nyborg, hvor rigtig mange beboere er generet af larmen fra motorvejen, siger Kenneth Muhs.

Transportminister Benny Engelbrecht indkalder nu partierne til forhandlinger, og Jytte Reinholdt glæder sig over, at en opgradering af vejen mellem Faaborg og Odense er i spil, og at der er en pulje til opgradering af andre veje.

- Det er afgørende, at adgangsvejene til motorvejen også er let fremkommelige, så vi kan få udviklet erhvervslivet i kystbyerne og skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger hun.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bedemænd undrer sig over kirke og provsti: Lukker kapel og køber kontor for millioner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Odense

Politiet er klar forud for letbanens store åbningsdag: - Hvis vi kan få en dag uden nogen uheld er det en succes

Nyborg For abonnenter

Chefer rykker sammen på Nyborgs rådhus: - Det er ikke nogen ønskesituation

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Kerteminde For abonnenter

Eksklusivt badehotel forsinket igen: - Men hellere tage tiden, så det bliver creme de la creme

Navne For abonnenter

Det pengeløse samfund truer: Eriks mission er at forhindre det

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

Annonce