Annonce
Nordfyn

Havnefoged gør tanke til virkelighed: Flydende shelters er på vej

Havnechef Thomas Fløjborg-Lading fik idéen til de flydende shelters, der i øjeblikket er ved at blive gjort klar. I baggrunden er den første allerede søsat, hvor malermester Mette Skøtt fra Mettes Malerservice er i gang med at male. Foto: Thomas Gregersen
Til sommer vil gæster i Bogense Marina kunne overnatte til søs, hvor et par flydende shelters bliver et helt nyt og anderledes tilbud.

Bogense: Lyden af klukkende vand, en blid vuggen og den friske havluft i næsen skulle kunne lulle de fleste i en solid uforstyrret søvn. Det er i hvert fald tanken bag et nyt tiltag i marinaen i Bogense, hvor havnefoged Thomas Fløjborg-Lading har fået idéen til at søsætte to tømmerflåder med shelters.

- Det er en tanke, jeg har gået med i mange år, og jeg syntes, det kunne være en sjov idé. Vi har sammen puslet lidt med, hvordan vi kunne gøre det. Vores havneassistent Kenneth Pothlitz er uddannet tømrer, så han står for at bygge dem, fortæller havnefogeden.

Der er dybest set tale om to solide tømmerflåder med hver et to-mands shelter på, som vil blive lagt ud i den lavvandede ende af havnebassinet. I modsætning til et almindeligt shelter, vil et flydende shelter, der er forankret i bunden, kunne vende bagsiden mod vinden, så der altid er læ inde i shelteret.

Flåderne er bygget på en kerne af vandafvisende polystyren. Det materiale de fleste måske kender bedre som flamingo. De er stabilitetstestet til at have en bæreevne på tre ton, så man kommer ikke til at kunne kæntre dem, mener Thomas Fløjborg-Lading.

- Jeg har hørt, der er en enkelt flydende shelter på vej, men det er på en sø. Derfor bliver Bogense det eneste sted på Fyn, hvor man har den mulighed.

Leif Sørensen, Trente Mølle.

Eneste sted på Fyn

Hos Trente Mølle, der står for hjemmesiden bookenshelter.dk, fortæller Leif Sørensen, at det er noget ret enestående i landet, at man i Bogense vil tilbyde at overnatte i en shelter på havet.

- Jeg har hørt, der er en enkelt flydende shelter på vej, men det er på en sø. Derfor bliver Bogense det eneste sted på Fyn, hvor man har den mulighed. Rundt omkring i landet er der andre, der har prøvet, men det er svært at få lov af kystdirektoratet, mener Leif Sørensen.

Havnechef Thomas Fløjborg-Lading slår fast, at projektet stadig er på eksperiment-stadiet og vil køre i løbet af sommersæsonen, for at konstatere om den nye overnatningsform skulle have interesse.

- Der bliver kun adgang til shelteren, hvis man kommer i en båd. Det kan være havkajakroere, der lige vil ind og have et let sted at overnatte eller for eksempel en familie, der ligger i marinaen, hvor børnene måske har lyst til at prøve at sove i shelter.

Planen er, at de to første shelters skal ligge for anker på et lavvandet område lige bag molen og skal indvies i forbindelse med havnens dag den 13. juni.

Annonce

Nye målgrupper

De nordfynske flydeshelters vil efter planen også blive knyttet til hjemmesiden bookenshelter.dk, så turisterne kan finde tilbudet.

- På vores hjemmeside er interessen simpelthen eksploderet. Det er noget turisterne har meget fokus på. Ikke mindst de udenlandske. Der har blandt andet været en tosidet artikel i The Guardian om de fynske shelters, fortæller Leif Sørensen.

Ifølge ham er bookingsider som bookenshelter.dk med til trække nye målgrupper ud i naturen.

- De mere garvede naturvandrere og havkajaksejlere har typisk deres eget lille telt med, så de er ikke så afhængige af, at der er en ledig shelter, men vi ser flere og flere børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn, som gerne vil ud i naturen. Der er det rart, at man kan være sikre på, at der nu også er plads, når man kommer frem, siger Leif Sørensen.

Udvendigt er hytterne beskyttet med tagpap, mens de indvendigt bliver malet for at kunne modstå de naturlige udfordringer på havet. Foto: Thomas Gregersen
Havneassistent Kenneth Potlitz er uddannet tømrer og har stået for byggeriet af de to flåder med shelters. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Kultur For abonnenter

Ruben har været ædru i 300 dage - og fuld i 46 år: Nu er ensomheden er flyttet ind på Ærø

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Odense For abonnenter

Personalemangel i sommerferien: Ingen særlige hensyn til afløsere og vikarer

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Navne

Sten samler trådene, når ældreplejen sættes fri: - Jeg kan ikke gøre det fra rådhuset

Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Nyborg For abonnenter

Dorte O. vandt medalje ved OL og blev verdensmester fire gange: - Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå så langt

Odense For abonnenter

Social- og sundhedshjælperen Ole sprang fra: - Det er træls at være vikar i Odense Kommune

Annonce