Annonce
Fyn

Farten kostede atter dyrt: Bilister fik bøder for knap en halv million kroner

Hidtil har politiet måttet nøjes med at opstille automatisk trafikkontrol-udstyr for at holde øje med hastighederne over Storebæltsbroen - som her ved Sprogø. Men fra næste år bliver der efter planen tændt for de permanente kameraer, som allerede er installeret og klar til at måle bilisternes hastighed over en længere strækning på Storebælt. Arkivfoto: Michael Bager.
På 12 timer blev flere end 400 bilister blitzet i en fartkontrol tæt på Storebæltsbroen.

Storebælt: Der er atter gang i politiets hastighedskontrol nær Storebæltsbroen, og det blev op til weekenden i sidste uge dyrt for mange bilister.

I løbet af 12 timer torsdag og fredag mellem cirka klokken 7 og 13 kørte 16.988 bilister forbi politiets fartmåler, der var opstillet langs Vestmotorvejen ved Korsør, og 458 af dem havde så travlt med at komme forbi, at de kan se frem til et brev fra politiet i deres e-boks vedhæftet et bødeforlæg.

Bilister, der kører for hurtigt og bliver opdaget af politiet, får altid som minimum en bøde på 1000 kroner, og dermed lagde de 458 bilister på motorvejen ved Storebæltsbroen i nærheden af en halv million kroner i statskassen.

Annonce

For bilisterne nøjedes ikke med at køre en anelse for hurtigt. Hastighedsgrænsen på den strækning af Vestmotorvejen ved Korsør, som politiets automatiske trafikkontrol holdt øje med, er 110 km/t, men både torsdag og fredag nåede de to hurtigste bilister op på 167 og 168 km/t. Dermed bliver deres bøde væsentlig forhøjet - til 5500 kroner, og de må desuden bruge penge på at bestå en ny køreprøve, hvis de vil beholde deres kørekort.

Yderligere to bilister havde så travlt, at de fik et klip i kørekortet - det vil sige, at de blev målt til at køre mindst 144 km/t, og deres bøde lyder derfor på mindst 3500 kroner.

Otte permanente kameraer er for længst købt og installeret på Storebæltsbroen, og når der tændes for dem, gør bilisterne på broen klogt i ikke at køre hurtigere end tilladt.

Fra artiklen

Permanent kontrol på Storebælt

Otte permanente kameraer er for længst købt og installeret på Storebæltsbroen, og når der tændes for dem, gør bilisterne på broen klogt i ikke at køre hurtigere end tilladt. For kameraerne bliver en del af politiets nye strækningskontrol, og dermed kan bilister med en tung speederfod ikke nøjes med at sænke farten, når de nærmer sig et kamera.

Til forskel fra de blitz-kontroller, som politiet kan sætte op efter behov, og de fastmonterede stærekasser, der står forskellige steder i Danmark, måler en strækningskontrol gennemsnitshastigheden over en strækning. Når det første kamera har registreret bilen, begynder tiden at tælle, og når et kamera for enden af strækningen registrerer bilen, beregnes hastigheden ud fra den tid, som bilen har brugt til at køre strækningen.

Beslutningen om at sætte faste kameraer på Storebæltsbroen - og i Øresundsforbindelsens tunnel, hvor Vejdirektoratet tidligere har målt, at 85 procent af bilisterne kører for hurtigt - blev truffet for to år siden. Det har taget tid at få kameraerne til at tale sammen med politiets it-systemer, og kameraerne forventes først at blive taget i brug næste år.

Bøden vokser, og kortet er i fare

  • Kører man op til 131 km/t på en 110 km/t-strækning, udløser det en bøde på 1000 kroner. Er speedometernålen nået op på 140 km/t, vokser bøden til 2500 kroner, og taksten stiger jævnt med 500 kroner, jo højere hastighed politiet måler.
  • Fra 144 km/t ledsages bøden på 3500 kroner af et klip i kørekortet, og fra 160 km/t står bilisten til en betinget frakendelse af kørekortet. Det gælder også, når hastighedsgrænsen er 130 km/t.
  • Ved en betinget frakendelse beholder man kortet, hvis man består både en teoretisk og praktisk køreprøve, som regel inden for et halvt år.
Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

GOG

Hver sin vej for søn og far: GOG ubesejret i ligaen - Sønderjyske tabte til oprykker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Muslingefiskere skal holde sig væk: Vi vil hellere have lystfiskere og outdoor-turister

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Middelfart

Lokale har samlet penge nok: Mandag får Brenderup sin delebil

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce