Annonce
forside

FAKTA OM MICHAEL HØJGAARD:

Michael Højgaard er 42 år, han har haft tilknytning til militæret, siden han var 17 år gammel.

Først var han værnepligtig, og efter to år i forsvaret gik han ind i Fremmedlegionen.

I 1996 blev han uddannet navigatør i rederiet A.P. Møller og var kort i søværnets frømandskorps, inden han skiftede over til Den kongeligeLivgarde.

Han har senere i sin karriere i forsvaret været i ledelsen af Den Internationale Brigade, og han har været udstationeret i tre år i Polen og var den første NATO-soldat med fast bopæl i et tidligere Warszawa-pagt land.

I 2007 var han for første gang i Afghanistan som seniorsergent. Efter Afghanistan blev han ansat i Forsvarets Mediecenter og i 2008 blev han igen udsendt som NATOS forbindelsesofficer for www.NATOChannel.tv med ansvaret for at dække presse og nyheder for NATO i Afghanistan.

I dag er han operativ officer i søværnet og sejler nu som fast navigationsofficer på inspektionsskibene på Nordatlanten.

Han er gift med Sylwia Madsen, og de ejer Cafe Sundance, der ligger på Jessens Mole i Svendborg.

Sammen har de pigerne Vicky-Louise på 7 år og Maya-Nova på 4 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce